Facebook Pixel Συνέντευξη Ξανθόπουλου στο sportdog για Μπεργκ και αντί-Φορτούνη
| 2019-06-16 20:00:00

"Ποιος Βαλμπουενά; Θέλει αντι-Φορτούνη - Γιατί Μπεργκ - Αντέχει ο Μπρούνο; - Θέλω... Σάντος"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ποιος Βαλμπουενά; Θέλει αντι-Φορτούνη - Γιατί Μπεργκ - Αντέχει ο Μπρούνο; - Θέλω... Σάντος"

Φοβερή ανάλυση Π. Ξανθόπουλου. "Σωκράτη, γιατί μιλάς;".

Τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού σχολίασε ο Πέτρος Ξανθόπουλος. Ο βετεράνος παίκτης των Πειραιωτών μίλησε στο sportdog και υποστήριξε ότι πρέπει να αποκτηθεί παίκτης στη θέση του Φορτούνη σε περίπτωση που φύγει ο τελευταίος. 

Παράλληλα, ο παλιός μέσος των ερυθρόλευκων μίλησε για την περίπτωση Μπεργκ, τη διάθεση ενίσχυσης στα άκρα, αλλά και το θέμα που έχει ξεσπάσει στην Εθνική μετά τις ήττες από Ιταλία και Αρμενία.

Όλα δείχνουν πως ο Φορτούνης θα πωληθεί. Ο Βαλμπουενά μπορεί να πάρει το ρόλο του στον Ολυμπιακό;

"Θεωρώ ότι δεν πρέπει να μπει σε αυτήν την θέση ο Βαλμπουενά, αλλά να αγοράσει παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Φορτούνη ή να πάει σε παίκτη με διαφορετικούς ρόλους. Ήδη έχει ακουστεί το όνομα του Καρβάλιο. Σίγουρα όμως πρέπει να γίνει μία προσθήκη και να καλυφθεί το κενό του. Είναι ένας παίκτης που έχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό".

Αν τελικά έρθει ο Μπεργκ (σ.σ. οι ερυθρόλευκοι λένε πως δεν ασχολούνται πλέον) πόσο αλλάζει το επιθετικό ύφος του Ολυμπιακού;

"Έχει χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. Είναι ένας παίκτης που ξέρει την Ελλάδα. Δεν ξέρει μόνο να σκοράρει, αλλά και να δημιουργεί. Είναι προφανές ότι θέλει να ενισχύσει την επίθεσή του, μιας και ακούγεται ότι ψάχνεται με πλάγιους, όπως ο Βραζιλιάνος Ντάβιντσον. Υπάρχουν ήδη Ποντένσε και Μασούρας. Παρατηρώ ότι ο Μαρτίνς θέλει να ενισχύσει τα άκρα του, κάτι που θεωρώ πάρα πολύ σωστό".

Ποια είναι η άποψή σας για τον Μπρούνο του Ατρομήτου, ο οποίος είναι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό;

"Έχει καλά στοιχεία. Αν μπορεί να αντέξει στο βάρος του Ολυμπιακού είναι πολύ σημαντικό. Ο Ολυμπιακός είναι σωματείο πολύ ιδιαίτερο με διαφορετικές απαιτήσεις. Δεν χρειάζεται μόνο να γνωρίζεις ποδόσφαιρο. Πρέπει να έχεις ψυχικά αποθέματα. Δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε την παρουσία του από την αρχή. Σίγουρα όμως είναι καλός παίκτης. Δεν σημαίνει όμως ότι θα έρθει και θα παίξει στον Ολυμπιακό. Έχουμε δει καλούς παίκτες να έρχονται μέτριοι και να αποδίδουν. Αντέχουν το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού. Είναι ένας παίκτης που έχει πολύ καλά στοιχεία, είναι ποιοτικός και το έχουμε δει όλοι".

Πώς σχολιάζετε την κατάσταση στην Εθνική μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες στα προκριματικά του Euro 2020;

"Νομίζω ότι οι ευθύνες δεν είναι μόνο του προπονητή. Αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση είναι το ματς με την Τουρκία, που ήταν μία πρόβα τζενεράλε πριν την Ιταλία. Σε τέτοια παιχνίδια δοκιμάζουν την ομάδα και τα σχήματα. Είδαμε όμως μία ομάδα που δεν πρόκειται να ξαναπαίξει ποτέ παρά τις απουσίες σέντερ μπακ. Αντιλαμβάνομαι ότι ήταν ένα ματς προετοιμασίας. Όλο το κομμάτι ξεκίνησε λάθος. Είναι λυπηρό να βλέπουμε την Εθνική ομάδα έτσι. Δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω αυτά τα πράγματα. Γιατί ο κόσμος τα διαβάζει και δημιουργεί εντυπώσεις. Αλλά θεωρώ, ότι αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα, εσωτερικά από την Εθνική ομάδα. Πιστεύω ότι είναι νωρίς και έχει πληγεί το γόητρο της ομάδας. Πρέπει γρήγορα να βρούμε γιατρειά".

Θα γιατρευτεί με αλλαγή προπονητή;

"Δεν ξέρω αν πρέπει να απολυθεί ο άνθρωπος ή όχι. Σίγουρα έχει δημιουργήσει εντυπώσεις με τις δηλώσεις που έχει κάνει, κάτι που είναι πάρα πολύ άσχημο για το κλίμα και τον κόσμο. Πρέπει σίγουρα αυτά τα προβλήματα να λύνονται αμέσως, να μην τα αφήνουμε. Είναι σχετικά νωρίς. Δεν νομίζω ότι δεν μπορεί να χτυπήσει η Ελλάδα τη Φινλανδία. Έχει καλούς παίκτες η Εθνική μας. Απλώς δεν το έχει βγάλει καθόλου".

Πώς σχολιάζετε τις δηλώσεις Παπασταθόπουλου μετά το ματς;

"Εγώ δεν είμαι υπέρ των δηλώσεων. Δεν νομίζω ότι ωφελούν. Αυτά λύνονται εσωτερικά. Σαφώς σαν αρχηγός της ομάδας πρέπει να πάρει θέση, αλλά μέχρι εκεί. Το να βγαίνει προς τα έξω έτσι όπως βγήκε δεν τιμά κανένα ποδοσφαιριστή. Αυτά πρέπει να λύνονται εσωτερικά".

Ποιον εκ των Ουζουνίδη, Δέλλα και Χιμένεθ θα προτιμούσατε ως αντικαταστάτη;

"Για το ποιος πρέπει να αναλάβει αν φύγει ο Άγγελος δεν μπορώ να πάρω θέση. Αν θέλετε τη γνώμη μου πάντως, θεωρώ, ότι ο προπονητής της Ελλάδας πρέπει να είναι Έλληνας. Εκτός αν έρθουν προπονητές καταξιωμένοι, όπως ο Σάντος. Είναι προπονητής με εμπειρία. Και ο Ρεχάγκελ αν θυμάστε αυτοπροτάθηκε, δεν ήταν μέσα στα σχέδια. Θεωρώ ότι υπάρχουν Έλληνες προπονητές ικανοί να αναλάβουν τον ελληνικό πάγκο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BOMBA: Έλληνας προπονητής «κλέβει» τον Σλούκα από τον Ολυμπιακό - Θα γίνει χαμός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags