Facebook Pixel Άρης: Η Κυπελλούχος Κύπρου ΑΕ Λεμεσού στον δρόμο του
| 2019-06-20 04:33:00

Αυτή είναι η ΑΕ Λεμεσού - Το προφίλ της αντιπάλου του Αρη

Sportdog Team
Αυτή είναι η ΑΕ Λεμεσού - Το προφίλ της αντιπάλου του Αρη

Ποιες μεταγραφές έκανε μέχρι στιγμής.

Η Κυπελλούχος Κύπρου ΑΕ Λεμεσού βρίσκεται στον δρόμο του Αρη, με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Το πρώτο παιχνίδι διεξάγεται στις 25 Ιουλίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο επαναληπτικός την 1η Αυγούστου στη Λάρνακα (σ.σ το γήπεδο της ΑΕΚ Λάρνακας χρησιμοποιεί στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια η ομάδα της Λεμεσού).

Πέρυσι κατέκτησε το Κύπελλο στην Κύπρο, κερδίζοντας στον τελικό τον ΑΠΟΕΛ με 2-0. Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Βόσνιος Ντούσαν Κέρκετς, με τον 43χρονο να αναλαμβάνει την ΑΕΛ πέρυσι το καλοκαίρι. Στο πρωτάθλημα μετά και τα πλέι οφ, κατέλλαβε την 4η θέση, πίσω από Απόλλων Λεμεσού, ΑΕΚ Λάρνακας και ΑΠΟΕΛ.

Πέρυσι δεν αγωνίστηκε στην Ευρώπη, αλλά στο παρελθόν μετρά ήδη μια συμμετοχή σε όμιλο του Europa League. Ήταν η σεζόν 2012-2013, όπου απέκλεισε Λίνφιλντ και Παρτιζάν στα προκριματικά του Champions League και αποκλείστηκε από την Άντερλεχτ για να βρεθεί σε όμιλο του Europa League. Εκεί τερμάτισε 4η πίσω από Μαρσέιγ, Φενέρμπαχτσε και Γκλάντμπαχ. Την σεζόν 2014-2015 αποκλείστηκε από την Ζενίτ στα προκριματικά του Champions League και έπειτα από την Τότεναμ στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Τελευταία φορά που έπαιξε στην Ευρώπη ήταν πρόπερσι, όταν απέκλεισε την Σεντ Τζόζεφς από το Γιβραλτάρ και την Πρόγκρες από το Λουξεμβούργο, αλλά αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League από την Αούστρια Βιέννης.

Το αστέρι της ομάδας είναι ο διεθνής κεντρικός αμυντικός Ντόσα Τζούνιορ και πρώτος σκόρερ πέρυσι ο Ισπανός Ρούμπεν Χουράδο με 15 γκολ στο Pρωτάθλημα και 4 γκολ στο Kύπελλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα από τη Λεμεσό μετρά 6 Πρωταθλήματα, με πιο πρόσφατο αυτό του 2012, όταν ήταν παίκτης της ομάδας ο Ούγκο Σόουζα του Άρη. Πρόσφατα απέκτησε τον επιθετικό Ιβάν Κάρλος από την ΑΛΚΗ που υποβιβάστηκε, ενώ αποτελεί απώλεια η φυγή του καλύτερου αμυντικού Κέβιν Λαφράνς (διεθνής με την εθνική ομάδα της Αϊτής) για τον ΑΠΟΕΛ. Επίσης σταμάτησε από την ομάδα (πιθανότατα και την καριέρα του) ο 35χρονος επιτελικός Βραζιλιάνος Άλεκ Ντα Σίλβα.

ΠΗΓΗ: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags