Facebook Pixel "Τρελή" απόφαση: "Έκοψε" 10 εκατ. από τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης
| 2019-06-21 12:59:00

"Τρελή" απόφαση: "Έκοψε" 10 εκατ. από ΠΑΟΚ ο Ιβάν - Ποιος τον "στρίμωξε"; "Φρένο" σε μεταγραφές;

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Τρελή" απόφαση: "Έκοψε" 10 εκατ. από ΠΑΟΚ ο Ιβάν - Ποιος τον "στρίμωξε"; "Φρένο" σε μεταγραφές;

Γιατί "κόβει" και τι θα κάνει με την ενίσχυση; Απαντήσεις-φωτιά!

Ένας από τους μεγάλους στόχους της μεταγραφικής πολιτικής του ΠΑΟΚ είναι, όπως φάνηκε και από τις κινήσεις του περασμένου Ιανουαρίου, πέραν της αγωνιστικής ενίσχυσης, η ηλικιακή ανανέωση του ρόστερ, σε συνδυασμό με τη συμμόρφωση στις επιταγές του Financial Fair Play, ενός κανονισμού που "έπληττε" αρκετά τους νταμπλούχους.

Και ήδη, ο Δικέφαλος φαίνεται πως "αδειάζει" σημαντικό... πλεονάσμα από το μισθολογικό βάρος που είχε ο σύλλογος. Οι παραχωρήσεις των Ελ Καντουρί και Κουλούρη φέρνουν έσοδα 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ και μισθολογικά οι νταμπλούχοι γλιτώνουν από τις προαναφερθείσες αποχωρήσεις, τον δανεισμό του Ρέι στη μεξικάνικη Πατσούκα, περίπου 3,5 εκατ. ευρώ (μαζί με την εφορία). 

Αν σε αυτό το ποσό προστεθούν οι αποχωρήσεις των Χατσερίντι, Γλύκου, Μαλεζά, Κάνιας, Σάχοφ, Ουάρντα, Μυστακίδη, Κίτσιου, η μη ανανέωση του δανεισμού του Καρέλη, τότε το ποσό που "ελαφρύνεται" από τα ταμεία του ΠΑΟΚ ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ. Και αυτό χωρίς να συνυπολογιστεί το ενδεχόμενο νέας πώλησης.

Με αυτά τα ποσά "κάβα", ο Δικέφαλος μπορεί να βγει στην αγορά αναζητώντας τέσσερις ακόμη παίκτες, οι οποίοι θα καλύψουν τις προϋποθέσεις της αγωνιστικής ανανέωσης σε συνδυασμό με την ενίσχυση σε θέσεις που επιβάλλονται προσθήκες (αριστερός μπακ, κεντρικός χαφ, εξτρέμ και ένας τρίτος επιθετικός, ο οποίος όπως έχουμε αρκετές φορές στα ρεπορτάζ του sportdog επισημάνει θα είναι ο μόνος που θα έχει μεγαλύτερη ηλικία από το πλαίσιο που έχουν θέσει στον σύλλογο για τις υπόλοιπες θέσεις).

Και το κυριότερο, με 10 εκατ. ευρώ "άνεση" για να δοθούν σε τέσσερα (ακόμη) συμβόλαια και περίπου 5 εκατ. ευρώ έσοδα από πωλήσεις (με τα τωρινά δεδομένα) οι επιτελείς του συλλόγου έχουν και την απαιτούμενη οικονομική άνεση προκειμένου να μην ξεφύγει το μπάτζετ σε επίπεδα μεγαλύτερα των συγκεκριμένων εσόδων και έτσι, διογκωθεί η ανισομέρεια που είχε καταγραφεί τα τελευταία χρόνια (και η αλήθεια είναι πως ξέφευγε συνεχώς εις βάρος των εσόδων), αναφορικά με την τήρηση του Financial Fair Play. Ένας βραχνάς -επανειλημμένες οι προειδοποιήσεις της ΟΥΕΦΑ…- λιγότερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη "τρέλα"' από Σαββίδη - Τι απαίτησε για τη νέα σεζόν - "Πάγωσε" ο Λουτσέσκου - Γίνεται;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags