Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Συνέντευξη του Αντώνη Τσακαλέα στο sportdog
| 2019-06-23 14:15:00

"Δύο μεταγραφάρες από Σαββίδη - Γι’ αυτό πουλάει - Εξτρέμ αντί φορ - Θέλει λάδια ο Σουντανί"

του Γιώργου Κτενά
"Δύο μεταγραφάρες από Σαββίδη - Γι’ αυτό πουλάει - Εξτρέμ αντί φορ - Θέλει λάδια ο Σουντανί"

"Καυτή" συνέντευξη Α. Τσακαλεα στο sportdog για ΠΑΟΚ και όχι μόνο!

ΠΑΟΚ: Εσωτερικό μέσο και εξτρέμ θα αποκτήσει σίγουρα ο ΠΑΟΚ στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, και ανάλογα με τον εξτρέμ θα κινηθεί ή όχι για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ του Δικέφαλου, συμπλήρωσε ακόμα ότι είναι θετικό το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πουλάει παίκτες, καθώς δείχνει ότι έχει ανοιχτές πόρτες με ομάδες του εξωτερικού. 

Αναφέρθηκε με άκρως κολακευτικά λόγια στον Ιλάλ Σουντανί που ήρθε στον Ολυμπιακό, όπως και στον Σεμέδο, σχολίασε τις κινήσεις που κάνει η ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε και στον Ηλία Παπαθεοδώρου που έφυγε από τον ΠΑΟΚ για την Ένωση.

"Αυτή είναι η ανάγκη του ΠΑΟΚ για πωλήσεις - Θα πάρει χαφ και εξτρέμ"

"Μπορεί να μην του λείπουν λεφτά του ΠΑΟΚ, αλλά οι πωλήσεις που κάνει είναι η ανάγκη να ακούγεται ότι πουλάει κιόλας παίκτες, δεν φέρνει παίκτες μόνο για να πάρουν τίτλους. Διαφορετικά αντιμετωπίζει ένας ποδοσφαιριστής από το εξωτερικό όταν μια ομάδα με τον άλφα-βήτα τρόπο έχει ανοίξει πόρτες και πουλάει ποδοσφαιριστές", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση και συμπλήρωσε στη συνέχεια:

"Επίσης παίζει ρόλο πώς πουλάει κάθε ομάδα, γιατί είναι διαφορετικό να πουλάει με την πλάτη στον τοίχο και άλλο να μαζεύει προτάσεις και κοιτάζοντας το καλύτερο για τον σύλλογο και τον παίκτη, να κινείται ανάλογα. Κάτι ακόμα: Ο ΠΑΟΚ πουλάει τον Κουλούρη, έχοντας παίξει σε άλλη ομάδα. Ακόμα κι αυτό δείχνει στους ποδοσφαιριστές ότι αν δεν βρει θέση κάποιος στον ΠΑΟΚ, μπορεί να βρεθεί ομάδα που όχι μόνο δεν θα χαθεί, αλλά θα τον αναδείξει περαιτέρω".

Αντώνη, πώς περιμένουμε να κινηθεί ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια των μεταγραφών;

"Ο ΠΑΟΚ θα πάρει ακόμα έναν εσωτερικό μέσο και έναν εξτρέμ. Νομίζω ότι σε αυτές τις θέσεις θα έρθουν μεταγραφές-ονόματα, εκεί ψάχνει να δώσει επταψήφια συμβόλαια η ομάδα. Αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι που να έχει προχωρήσει. Άλλες θέσεις που θα ενδιαφερθούν για ενίσχυση, είναι του αριστερού μπακ για να γίνει δίδυμο με τον Γιαννούλη μέχρι να επιστρέψει ο Βιεϊρίνια. Επίσης πρέπει να δουν αν όντως θα βγάλουν όλη τη σεζόν με τον Άκπομ και τον Σφιντέρσκι. Η περίπτωση του επιθετικού θα κριθεί από τι τύπου εξτρέμ θα αποκτηθεί. Αν πάρει εξτρέμ με πολλά γκολ, όχι μόνο δημιουργό αλλά και σκόρερ δηλαδή, ίσως δεν υπάρχει η ανάγκη για να αποκτηθεί κι άλλος επιθετικός".

"Θέλει λάδια ο Σουντανί - Δεν μπορεί να τον περιμένει ο Ολυμπιακός"

Εξτρέμ τύπου Σουντανί δηλαδή;

"Ο Σουντανί είναι πολύ καλή περίπτωση. Έρχεται όπως είχε έρθει πριν από μερικά χρόνια και ο Μπεργκ στον Παναθηναϊκό, δεν έχει να χάσει κάτι. Είναι μηχανή που θέλει τα λάδια της για να δεις αν μπορεί να ξαναδουλέψει όπως πριν από έναν χρόνο. Το δύσκολο στην περίπτωσή του είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι σε θέση να περιμένει, μπορεί να μην υπάρχει χρόνος για να περιμένει. Αν πάρει μπρος, όμως, με τα νούμερα που είχε στην Κροατία δεν περνάει απαρατήρητος. Γιατί δεν ήταν μόνο μια χρονιά που τα πήγε τόσο καλά, αλλά για διαδοχικές σεζόν. Και ο Σεμέδο που έχει κλείσει είναι αξιόλογος".

Ποια είναι η άποψή σου για τις κινήσεις του Ολυμπιακού; Από την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ, πια, είναι νταμπλούχος και όχι ένας απλός διεκδικητής του πρωταθλήματος.

"Είναι άλλο να θέλεις να πάρεις πρωτάθλημα, κι άλλο να το διατηρήσεις. Είναι η μέρα με τη νύχτα αυτή η διαδικασία και ο ΠΑΟΚ θα το καταλάβει τώρα. Αυτό που έζησε πέρσι ο ΠΑΟΚ από την 20η αγωνιστική και μετά, όταν υπήρχαν ομάδες που ήθελαν να τον κερδίσουν επειδή ήταν αήττητος, φέτος θα το αντιμετωπίσει από την αρχή του πρωταθλήματος γιατί έχει κατακτήσει τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός ξεκινάει πάλι από την αρχή. Αλλά έχει κάνει κάποιες κινήσεις από νωρίς, όπως είναι ο Σεμέδο και ο Σουντανί που λέγαμε πριν".

Την ΑΕΚ πώς την βλέπεις;

"Είναι μεγάλο στοίχημα. Φεύγει από την ταμπέλα ΑΕΚ του Χιμένεθ και πάει να γίνει ΑΕΚ του Καρντόσο. Είχε χρόνια να έρθει στην ΑΕΚ προπονητής πριν από την πρώτη μέρα του συλλόγου, που θα ήθελε 5 πράγματα και θα προσπαθούσαν να τα κάνουν πράξη, να φέρουν τους παίκτες που θέλει κ.λπ. Η μεγάλη διαφορά φέτος σε σχέση με πέρσι είναι η επιστροφή των πλέι οφ και, μάλιστα, σε μια μορφή που δεν έχουμε συνηθίσει. Ουσιαστικά τα φετινά πλέι οφ δίνουν χρόνο στις ομάδες για να μπορέσουν να καλύψουν ο,τι στραβό μπορεί να γίνει στη διάρκεια της σεζόν. Οι καλοδουλεμένες ομάδες, άλλωστε, δικαιώνονται στο φινάλε της σεζόν".

Τέλος, θέλω να μου πεις δύο λόγια και για τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Η θητεία του στον ΠΑΟΚ ήταν σημαντική, τώρα πηγαίνει στην ΑΕΚ αν και οι οργανωμένοι οπαδοί αντέδρασαν.

"Οι οπαδοί έχουν τον δικό τους κύκλο και οι διοικήσεις τον δικό τους κύκλο. Υπάρχουν στιγμές που αυτοί οι κύκλοι εφάπτονται, άλλες πάλι που οι μεγαλομέτοχοι με κόστος να μην εφάπτονται οι κύκλοι τους με εκείνου των οπαδών, το παίρνουν πάνω τους. Δεν είναι μαγκιά να πηγαίνεις κόντρα στους οπαδούς, μαγκιά είναι να το κάνεις δικαιολογώντας το. Το πρώτο που μπορεί να πει κανείς για τον Παπαθεοδώρου, είναι η εργατικότητα και η επιμονή του. Στον ΠΑΟΚ υπήρχαν φορές που δεν του βγήκαν οι επιλογές προσώπων. Πάντα όμως το ποσοστό επιτυχίας σε επιλογές προσώπων, έχει σχέση με τα οικονομικά δεδομένα. Όταν ο Παπαθεοδώρου έλεγε ότι πήγαινε στην προπόνηση και δεν ήξερε ποιους παίκτες θα έβρισκε, μάλιστα όχι με θυμό αλλά με κατανόηση, όλα αυτά δημιουργούσαν πίεση και άλλαζαν τον τρόπο που ήθελε να δουλέψει. Επειδή είναι εργατικός, πάντως, δικαιούται να βρεθεί σε ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον για να δείξει όσα μπορεί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος Πεδουλάκης; Σενάριο-"ρουκέτα" για ΠΑΟ - Τι έχει στο μυαλό του ο Δημήτρης - Πασκουάλ!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags