Facebook Pixel Ολυμπιακός - Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς: ’Δεν είναι για βασικός, κακή χρονιά - Έκανε 6 εκατ. - Τον ήθελε η Γιουνάιτεντ"!
| 2019-06-23 20:14:00

"Φοβερή μεταγραφή ο Ολυμπιακός, όχι για βασικός" - Έκανε έξι εκατ. ευρώ - Τον ήθελε η Γιουνάιτεντ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Φοβερή μεταγραφή ο Ολυμπιακός, όχι για βασικός" - Έκανε έξι εκατ. ευρώ - Τον ήθελε η Γιουνάιτεντ

Αποκαλύψεις για τον... κλεισμένο. "Κακή χρονιά, δεν κάνει τρέλες".

Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς - Ολυμπιακός: Μια ανάσα από τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς είναι ο Ολυμπιακός. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Πειραιώτες προσφέρουν 1.500.000 ευρώ στην Παρτιζάν για τον 19χρονο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια σε Σερβια και Ευρώπη, σκοράροντας 3 τέρματα.

«Διαθέτει πολλές δυνατότητες. Θέλει όμως σκληρή δουλειά για να γίνει καλύτερος παίκτης. Είναι παιδί των Ακαδημιών της Παρτιζάν και των μικρών εθνικών της Εθνικής Σερβίας», αναφέρει στο Sportdog ο ρεπόρτερ των Κυπελλούχων Σερβίας, Βλαντιμίρ Σουκντολάκ, ο οποίος παρά το γεγονός, ότι ο ποδοσφαιριστής είχε γεμάτη σεζόν φέτος, δεν θα τη θυμάται με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις.

«Η τελευταία χρονιά δεν ήταν η καλύτερη της καριέρας του. Ο Μάρκοβιτς ήταν βασική επιλογή από την αρχή μέχρι τον Φλεβάρη. Είναι καλός για την ηλικία του, αλλά μπορεί να βελτιωθεί. Έχει προοπτικές δηλαδή», αναφέρει για τον 19χρονο, του οποίου η παρουσία στην 11άδα δεδομένα επηρεάστηκε από τον τραυματισμό του στον μηνίσκο που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για οχτώ παιχνίδια. Γι'αυτό και ο προπονητής που ανέλαβε τον πάγκο της ομάδας του Βελιγραδίου, ο Σάβο Μιλόσεβιτς πήγε σε άλλες λύσεις. Ο Μάρκοβιτς στα παιχνίδια που αγωνίστηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχε μερικές λανθασμένες αποφάσεις που κόστισαν στην Παρτιζάν. Συνεπώς πρέπει να δουλέψει στην ταχτύτητα σκέψης και αντίδρασης.

Τα στοιχεία που τον διακρίνουν είναι, ότι «είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια, έχει πολύ δυνατό άλμα, γι'αυτό και είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι αμυντικά και επιθετικά. Μπορεί να διαβάσει το παιχνίδι και να ανακόψει επιθέσεις, ιδιαίτερα στο ένας εναντίον ενός». Όσον αφορά τον χαρακτήρα του, ο συνάδελφος από τη Σερβία σημειώνει: «Είναι νεαρός αλλά δεν κάνει τις τρέλες που διακρίνουν τους νέους της ηλικίας του. Δεν θα έχει πρόβλημα, δουλεύει αρκετά».

Μπορεί ο Μάρκοβιτς να κερδίσει στην ομάδα του Πειραιά; «Ο Ολυμπιακός είναι τέλεια επιλογή για τον Μάρκοβιτς, αλλά δεν ξέρω αν ο Μάρκοβιτς είναι έτοιμος στο 100% αυτή τη στιγμή», απαντά και προσθέτει: «Προφανώς δεν θα είναι η πρώτη επιλογή του Μαρτίνς για το κέντρο της άμυνας, αλλά για δεύτερη ή τρίτη εναλλακτική λύση».

Στο τέλος της συζήτησης η κουβέντα πήγε στο ποσό με το οποίο ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει τον Μάρκοβιτς. Η Παρτιζάν ζητούσε 2,5 εκατ.Ευρώ και οι Πειραιώτες θα τον κάνουν δικό τους με ένα εκατ.Ευρώ λιγότερο, κάτι που επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο συλλόγων. Εξάλλου τα ντιλ του παρελθόντος δεν είναι λίγα, όπως οι Λιούμπομιρ Φέισα, Μάρκο Σέποβιτς, Ούρος Τζούρτζεβιτς, Μάρκο Γιάνκοβιτς και Σάσα Ζντιέλαρ.

«Πριν από δύο χρόνια η Παρτιζάν δεν τον έδινε κάτω από 5 εκατ.Ευρώ», αναφέρει στο Sportdog ο Σουκντολάκ. Τον περασμένο Μάρτιο ο Μάρκοβιτς είχε βρεθεί στο στόχαστρο πολύ μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τορίνο, η Μπενφίκα, το Στρασβούργκο, η Μονακό και η Μαρσέιγ και αυτή η «διελκυστίνδα» εκτίναξε την αγοραστική του αξία στα 6 εκατ.Ευρώ όπως αποτυπώνουν γαλλικά δημοσιεύματα εκείνη την εποχή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσίευμα-φωτιά: "Χτυπάει άσο της Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός - 15 μύρια - Μάχη με Μπάγερν Μονάχου"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags