Facebook Pixel AEK: "Έψησε" τον Βέρντε, δίνει και Μπάρκα, "καθάρισε" ο Καρντόσο
| 2019-06-27 10:27:00

Οριστικό: "Έψησε" παικταρά η ΑΕΚ - "Όχι" Τίγρη σε 2 εκατ. - Δίνει και βασικό - Τον φέρνει ο Καρντόσο

του Γιώργου Θεοδωράκη
Οριστικό: "Έψησε" παικταρά η ΑΕΚ - "Όχι" Τίγρη σε 2 εκατ. - Δίνει και βασικό - Τον φέρνει ο Καρντόσο

Ποιον Έλληνα κάνει "τράμπα" και ποιος είναι το τρελό "βύσμα";

Όπως είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή της διαρροής του ονόματος του Ντανιέλε Βέρντε, ως ενός από τους (τρεις, όπως έχουν "ποσοτικοποιηθεί") υποψηφίους για τη θέση του εξτρέμ που ψάχνει η ΑΕΚ πριν φύγει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, το δύσκολο ήταν να "ψηθεί" ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Μετά λοιπόν το χθεσινό μπαράζ δημοσιευμάτων στην Ιταλία, πως δηλαδή ο 23χρονος Ιταλός τα έχει βρει σε όλα με την Ένωση, είναι προφανές πως το... δύσκολο κομμάτι έχει επιτευχθεί. Ειδικά μάλιστα αν συνυπολογιστεί το γεγονός πως η πάντα καλά ενημερωμένη σε "κιτρινόμαυρα" θέματα, "ΩΡΑ", εμφανίζει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο ανάλογο... πλαίσιο (τονίζοντας πάντως πως και οι άλλες δύο εναλλακτικές είναι επίσης σε προχωρημένο επίπεδο).

Τι μένει λοιπόν; Να τα βρει η ΑΕΚ με τους "τζιαλορόσι". Ναι, τα 2 εκατ. ευρώ που λέγονταν από χθες πως αξιώνουν οι Ρωμαίοι για την παραχώρηση του Ντανιέλε Βέρντε είναι ένα ποσό που αποκλείεται να δώσουν οι "κιτρινόμαυροι", ειδικά μάλιστα για έναν ποδοσφαιριστή που το συμβόλαιο του λήγει του χρόνου.

Προφανώς όμως, η σχέση των δύο ομάδων που διαμορφώθηκε μετά τον (επιτυχημένο και για τον ιταλικό σύλλογο) δανεισμό του Έκι Πόνσε έχει -προ πολλού- ξεπεράσει… αναχώματα. Δίαυλος, παρά την αλλαγή σε όλο ουσιαστικά το σχετικό οργανόγραμμα του ιταλικού συλλόγου, υπάρχει και είναι ορθάνοιχτος, ενώ παράλληλα, αυτή η άνεση στην επικοινωνία ενισχύεται και από δύο ακόμη παραμέτρους. 

Πρώτον, το δεδομένο ενδιαφέρον της Ρόμα για τον Βασίλη Μπάρκα, με τον Ιταλό εξτρέμ προφανώς να μπορεί να λειτουργήσει… προσθετικά σε ενδεχόμενη πρόταση των "τζιαλορόσι" για τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Το είχαμε άλλωστε στο παρελθόν επισημάνει πως επιδίωξη των Ιταλών σε περίπτωση που καταθέσουν πρόταση για τον διεθνή γκολκίπερ θα ήταν να ρίξουν στο τραπέζι και έμψυχα ανταλλάγματα. Προφανώς πλέον, ο Βέρντε ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Και η δεύτερη παράμετρος, όπως επίσης έχουμε τονίσει στο παρελθόν, έχει να κάνει με την προσωπική σχέση των δύο προπονητών, που προφανώς μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Ο νέος των "τζιαλορόσι", Πάουλο Φονσέκα και αυτός της Ένωσης, Μιγκέλ Καρντόσο είχαν συνυπάρξει για μια διετία στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με τον πρώτο να είναι προπονητής των "ανθρακωρύχων" και τον δεύτερο, υπεύθυνο της ακαδημίας τους.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags