Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Τα τρία μεγάλα βήματα - Αυτοί τον "φτιάχνουν"
| 2019-06-28 13:31:00

Όσα δεν είπε ο Δημήτρης - Έτσι απογειώνει την ΠΑΕ - Τα τρία μεγάλα βήματα - Αυτοί τον "φτιάχνουν"

του Νίκου Στεργίου
Όσα δεν είπε ο Δημήτρης - Έτσι απογειώνει την ΠΑΕ - Τα τρία μεγάλα βήματα - Αυτοί τον "φτιάχνουν"

Δεν είναι μόνο το γήπεδο. Τι προβλέπει το πλάνο. Ρεπορτάζ-φωτιά.

Παναθηναϊκός - Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Αποφασισμένος να κάνει ξανά μεγάλο το Τριφύλλι και στο ποδόσφαιρο είναι ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη, όπως προκύπτει από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Το όνομα της οικογένειάς του έχει συνδεθεί με τους Πράσινους και το μεγάλο όραμα του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου ήταν να βρεθούν και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, κάτι που εν μέρει πέτυχαν την περίοδο της πολυμετοχικότητας στο Τριφύλλι.

Ο Παύλος με τον Θανάση Γιαννακόπουλο, όμως, είχαν προσπαθήσει και πολλά χρόνια νωρίτερα να αποκτήσουν την ΠΑΕ και, μάλιστα, είχαν φτάσει σε επαφές με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Το θέμα, όμως, δεν είχε προχωρήσει τότε, καθώς ο Καπετάνιος ήθελε ένα μεγάλο ποσό για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, αλλά σε αυτό δεν είχε συμπεριλάβει το προπονητικό κέντρο της Παιανίας. Κι αυτό το κομμάτι, ευρύτερα το θέμα των υποδομών δηλαδή, είναι το άλφα και το ωμέγα στο σχέδιο του Δημήτρη.

Προπονητικό και ακαδημίες

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ έχει ως βάση για το σχέδιό του, που μπορεί να εκτοξεύσει τον Παναθηναϊκό και να δώσει ξανά σε όλα τα τμήματά του την παλιά αίγλη, τη δημιουργία Παναθηναϊκής Πολιτείας στην περιοχή του Βοτανικού. Κάτι που είχε προτείνει, παλιότερα, να γίνει στον χώρο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι, αλλά η ιδέα του παρότι είχε σταθερή βάση, δεν είχε προχωρήσει.

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, που θα κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι, ως γνωστόν, η δημιουργία γηπέδου, που θα κάνει τον σύλλογο αυτάρκη από την άποψη της έδρας σε όλα τα αθλήματα, αλλά κυρίως σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, όπως εξήγησε αναλυτικά στη συνέντευξή του.

Έτσι κι αλλιώς ο Παναθηναϊκός θα αποτελέσει ένα ενιαίο σωματείο, στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα, που θα υπάρχει συμμετοχή των οπαδών στα οικονομικά του σωματείου αλλά και στη λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων. Εγχείρημα λαϊκής βάσης, με παράλληλα σύμπραξη του Γιαννακόπουλου. Τα νέα γήπεδα θα δώσουν, άλλωστε, έξτρα έσοδα από τις εμπορικές χρήσεις που θα προκύψουν (μπουτίκ, καφετέριες, λοιπά καταστήματα), κάτι που θα ενισχύσει περαιτέρω τα οικονομικά του συλλόγου.

Από εκεί και πέρα, το δεύτερο βήμα είναι να ασχοληθεί με τις υποδομές, δηλαδή το προπονητικό κέντρο που θα δώσει το αυριανό υλικό της ομάδας σε όλα τα τμήματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει το Κορωπί, που δεν μπορεί όμως να εξυπηρετήσει σε αυτή τη φάση τα σχέδια ενός μεγάλου συλλόγου, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Παιανία, που θα μπορούσε να βρεθεί επαφή με την οικογένεια Βαρδινογιάννη για να αξιοποιηθεί ξανά.

Σε κάθε περίπτωση ο Γιαννακόπουλος θα ασχοληθεί και με αυτό το κομμάτι, καθώς αποτελεί βαρόμετρο για το μέλλον του συλλόγου η λειτουργία των ακαδημιών σε ευρωπαϊκά πρότυπα για ποδόσφαιρο και μπάσκετ.



Η σχέση με τους οπαδούς

Τρίτο και εξίσου σημαντικό βήμα είναι η σχέση με τους οπαδούς. Ο Γιαννακόπουλος, όπως και όλη η οικογένειά του, διατηρεί άριστες σχέσεις με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, κι αυτό από μόνο του είναι ικανό να συσπειρώσει τον κόσμο στο όραμά του για έναν ενιαίο σύλλογο.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα πρέπει να καταλάβουν ότι χρειάζεται να  συμμετάσχουν στο νέο εγχείρημα, καθώς ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει την παθολογική αγάπη που έχει για τον σύλλογο, αλλά και την οικονομική του επιφάνεια, τους καλεί να συστρατευθούν και να κάνουν ξανά μεγάλη την ομάδα. Όχι για να διαχειριστεί τα λεφτά τους, αλλά για να κάνουν όλοι μαζί ό,τι καλύτερο μπορούν για τον σύλλογο και το μέλλον του.

Οι ισχυροί συμπαίκτες 

Η επόμενη κίνηση αφορά ξανά τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που μπορεί να συσπειρώσει γύρω του, αλλά αυτή τη φορά με πιο μεγάλα πορτοφόλια. Γιατί οι γνωριμίες του Δημήτρη στο επιχειρηματικό πεδίο είναι πολλές και πολύ σημαντικές και είναι δεδομένο ότι στο κάλεσμά του θα βρεθούν πλάι του και επιχειρηματίες που μπορούν να δώσουν χρήματα (όπως και μεγάλες εμπορικές συμφωνίες).

Ποσά που για τα δικά τους δεδομένα μπορεί να μην είναι πολλά σε ετήσια βάση, αλλά μπορούν αθροιστικά να δώσουν στον Παναθηναϊκό ώθηση για να γίνει ξανά πρωταθλητής σε όλα τα σπορ.

Εξάλλου, στη συνέντευξή του αποκάλυψε πως ήδη έχει επικοινωνήσει με ισχυρούς πρώην μετόχους της ΠΑΕ, όπως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Γιώργος Νίκας.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags