Facebook Pixel Ολυμπιακός - Πόγκον: Γκολάρα ο Μασούρας και 1-1 για Ολυμπιακό – Άρεσαν οι «νέοι» και ο Βαλμπουενά (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-06-28 20:52:00

Γκολάρα ο Μασούρας και 1-1 για Ολυμπιακό – Άρεσαν οι «νέοι» και ο Βαλμπουενά (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Γκολάρα ο Μασούρας και 1-1 για Ολυμπιακό – Άρεσαν οι «νέοι» και ο Βαλμπουενά (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μουδιασμένοι» οι Πειραιώτες, ισοπαλία με την Πόγκον.

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Πόγκον στο πρώτο του φιλικό στην Πολωνία και ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε... δείγματα από την ομάδα που ετοιμάζει.

Οι Πειραιώτες δέχθηκαν ένα γρήγορο γκολ, από λάθος της άμυνας, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκαν και με τους Γ. Μασούρα, Ποντένσε, Μπρούνο και Ντουρμισάι να ανεβάζουν ρυθμούς, ισοφάρισε στο 65’ με τον νεαρό μπακ.

Πολύ καλός ήταν στο πρώτο ημίχρονο και ο Βαλμπουενά, ο οποίος έδειξε ορεξάτος και χρησιμοποιήθηκε τόσο ως εξτρέμ όσο και ως δεκάρι.

Ο Ολυμπιακός δίνει το δεύτερο του φιλικό το Σάββατο κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά.

Ο... ορεξάτος Βαλμπουενά, το λάθος της άμυνας και τα δύο συστήματα

Με αρκετά νέα πρόσωπα και μία... δοκιμαστική ενδεκάδα παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό εκτός Ελλάδας, καθώς οι έντεκα που ξεκίνησαν σε σύστημα 4-4-2 ήταν οι Τζολάκης, Μασούρας, Παπαδόπουλος, Μπα, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Γκιλιέρμε, Μπρούνο, Βαλμπουενά, Κάιπερς και Σολδάνο.

Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο παιχνίδι και για περίπου μισή ώρα, όσο δηλαδή είχε δυνάμεις και φρεσκάδα, είχε την κατοχή και προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις. Βασικός εκφραστής των επιθέσεων ήταν ο Βαλμπουενά, ο οποίος ξεκίνησε ως εξτρέμ και στη συνέχεια τον γύρισε ο Μαρτίνς σε ρόλο επιτελικού χαφ (και άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1), ωστόσο επιθετικά οι Κάιπερς και Σολδάνο δεν τελείωσαν σωστά τις φάσεις.
 

Μάλιστα, στο 18’ στη μοναδική της ευκαιρία μέχρι εκείνο το σημείο η Πόγκον άνοιξε και το σκορ, όταν μετά από σέντρα ο Α. Παπαδόπουλος άργησε να πάει πάνω στην μπάλα και ο Γκουαροτσένα με κεφαλιά έγραψε το 0-1. (Δείτε το γκολ σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ)



Οι αλλαγές, το γκολ του Μασούρα και οι Ντουρμισάι – Μασούρας

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε πολλές αλλαγές και η ενδεκάδα αποτελούνταν από τους Τζολάκη, Μασούρα, Τοροσίδη, Βούκοβιτς, Μαρτίνη, Μπρούνο, Ανδρούτσο, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Γκερέρο και Ντουρμισάι.

Οι Πειραιώτες βελτιώθηκαν αρκετά στο παιχνίδι τους, οι Μπρούνο, Ποντένσε, Μασούρας και Ντουρμισάι ήταν εξαιρετικοί και βοήθησαν πάρα πολύ στην ανάπτυξη, ενώ και ο ρυθμός του αγώνα ήταν σαφώς καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 65’ μάλιστα ήρθε και η ισοφάριση, όταν μετά από κόντρες η μπάλα στρώθηκε εκτός περιοχής στον Γιάννη Μασούρα, ο οποίος με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Πολωνών για το 1-1 (δείτε το γκολ σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ). Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν για τη νίκη, στο 76’ απείλησαν με σουτ του Γκερέρο που έφυγε άουτ, ενώ στο 80’ μετά από ωραία προώθηση του Μασούτα και γύρισμα στην περιοχή, ο Ντουρμισάι έστειλε την μπάλα με δυνατό σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τελικά, το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Πέδρο Μαρτίνς να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια...

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags