Facebook Pixel Όλα τα δεδομένα για Ζαχίντ στον Παναθηναϊκό
| 2019-07-02 21:10:00

Τεράστιο ρίσκο στον ΠΑΟ - Απίστευτο τι περιμένει ο Νταμπίζας - Το... τερματίζει - Θα του βγει;

του Νίκου Στεργίου
Τεράστιο ρίσκο στον ΠΑΟ - Απίστευτο τι περιμένει ο Νταμπίζας - Το... τερματίζει - Θα του βγει;

Γι' αυτόν παίζει με τη φωτιά. Πότε θα... σκάσει. Είναι δυνατόν;

Ανεπίσημα, η προετοιμασία του Παναθηναϊκού έχει ξεκινήσει. Επίσημα, αυτή ξεκινάει αύριο. Νέα πρόσωπα δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρχουν. Παλιά, αρκετά, εκτός ομάδας, χωρίς όμως ούτε με έναν ακόμη να έχει βρεθεί άκρη αναφορικά με την προσπάθεια για πρόωρη λύση των συμβολαίων τους (κάτι που «καίει» οικονομικά τον σύλλογο, αφού από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν – ή όχι – θα εξαρτηθεί και το ποσό που θα έχει στη διάθεση του ο Νίκος Νταμπίζας για τις όποιες προσθήκες). Οι ανανεώσεις, οι περισσότερες, έχουν «σκαλώσει» σημαντικά, με μόνο θετικό να είναι οι – προφορικές μέχρι στιγμής – συμφωνίες για την επέκταση των συμβολαίων των Μαυρομάτη, Εμμανουηλίδη και Θεοχάρη.

Το πλαίσιο, οικονομικά και χρονικά, ολοένα και πιέζει. Ξεκάθαρος στόχος τη δεδομένη στιγμή για τους «πράσινους», ο Νορβηγός διεθνής, Γκαγιάς Ζαχίντ. Ο ΑΠΟΕΛ παραδέχεται την ύπαρξη διαπραγματεύσεων με τους «πράσινους», αναγνωρίζει ουσιαστικά πως ο 24χρονος εξτρέμ τελεί υπό παραχώρηση, ωστόσο γνωρίζοντας επακριβώς τους οικονομικούς περιορισμούς του «τριφυλλιού» δεν μοιάζει να… βοηθάει. Κι αυτό γιατί, προφανώς, ο Παναθηναϊκός μόνο δανεικό μπορεί να κάνει δικό του τον Ζαχίντ. Και αυτό μάλιστα μόνο αν ο ΑΠΟΕΛ συναινέσει να καλύψει ένα ποσό που θα προσεγγίζει (αν όχι και ξεπερνάει) το 50% των απολαβών του Σκανδιναβού άσου για την επόμενη χρονιά, που εκτιμώνται στις 450.000 ευρώ.

Κάτι που μέχρι στιγμής τουλάχιστον οι πρωταθλητές Κύπρου αρνούνται να κάνουν (και είναι απολύτως λογικό). Μπορεί λόγω της διαμάχης του ποδοσφαιριστή με τον προπονητή της ομάδας, ο πρώτος να έχει μπει στο περιθώριο, μπορεί ένας δανεισμός που θα κρατήσει τον Ζαχίντ ενεργό και με παιχνίδια στα πόδια του να μοιάζει συμφέρουσα λύση και για τον ΑΠΟΕΛ – πάντα με την προϋπόθεση πως δεν τα βρίσκει ξανά με τον προπονητή του – ωστόσο τη δεδομένη τουλάχιστον στιγμή μοιάζει πολύ δύσκολο (αν όχι απίθανο) οι «κιτρινομπλέ» να έβαζαν… πλάτη, καλύπτοντας και μέρος του συμβολαίου του Νορβηγού.

Αυτό, μπορεί να γίνει αργότερα, στο τέλος του καλοκαιριού, όταν και θα έχει ενδεχομένως φιξαριστεί το που (και αν) θα αγωνίζεται ο ΑΠΟΕΛ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν συμμετάσχει και σε ποιους ομίλους Τσάμπιονς ή Γιουρόπα Λιγκ και όταν έχει εξαντλήσει οποιαδήποτε προοπτική είτε πώλησης του Ζαχίντ (μην ξεχνάμε πως κόστισε ένα σεβαστό ποσό που ξεπέρασε τις 600.000 ευρώ όταν αποκτήθηκε από τον κυπριακό σύλλογο) είτε κάποιου δανεισμού του με σαφώς ευνοϊκότερους όρους απ’ αυτούς που προτείνει ο Παναθηναϊκός.

Μέχρις ώτου συμβούν αυτά, ή μέχρις ώτου το «τριφύλλι» μπορέσει (;) να αποκτήσει μεγαλύτερη άνεση στο να προσφέρει κάτι καλύτερο από το 50% του συμβολαίου του Ζαχίντ, ο ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει να ζητάει το 100% αυτού και οι δυο πλευρές θα επιδίδονται σε ένα παιχνίδι υπομονής, που – στο τέλος τέλος – είναι κάτι που συνιστά μεγάλο ρίσκο για τον Παναθηναϊκό, ειδικά από την στιγμή που δεν ελέγχει οικονομικά την κατάσταση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags