Facebook Pixel "Άνω-κάτω" ο Ολυμπιακός - Σκάει μεταγραφή... αύριο - "Τρελαμένος" Μαρτίνς
| 2019-07-04 11:23:00

"Άνω-κάτω" ο Ολυμπιακός - Σκάει μεταγραφή... αύριο - "Τρελαμένος" Μαρτίνς - Αυτός "τελειώνει"

του Παναγιώτη Νικολάου
"Άνω-κάτω" ο Ολυμπιακός - Σκάει μεταγραφή... αύριο - "Τρελαμένος" Μαρτίνς - Αυτός "τελειώνει"

Aπρόσμενη εξέλιξη. "Kαίγεται" ο Πορτογάλος. Ποιος έρχεται;

Δεδομένο εδώ και πολύ καιρό, πιθανώς και πριν το Πάσχα, πως ο Ολυμπιακός θα πήγαινε για δύο στόπερ στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι. Ο σχεδιασμός ήταν ο πρώτος να έρθει (πολύ) πριν τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ο δεύτερος, μετά την -προσδοκώμενη- πώληση Σισέ, τον Αύγουστο, όταν θα έχει πραγματοποιηθεί και η (επιθυμητή) αποδέσμευση του Βούκοβιτς.

Το πρώτο για τους "ερυθρόλευκους" έγινε, αφού ο μακράν Νο1 κεντρικός αμυντικός της λίστας τους, ο Ρούμπεν Σεμέδο, αποκτήθηκε, με την προσδοκία να εξελιχθεί στον ηγέτη που για χρόνια λείπει από την καρδιά της οπισθοφυλακής του Ολυμπιακού.

Ευκαιρίες υπήρχαν για να κλείσει και ο δεύτερος στόπερ, νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό. Ο Πάιους όμως, ο Νιγηριανός που άνηκε στην Πάσος Φερέιρα και αποτελούσε εισήγηση του Πέδρο Μαρτίνς, επέλεξε τελικά την Αντβέρπ.

Το... γλυκό ολοκληρώθηκε μετά το χθεσινό φιλικό του Ολυμπιακού, αφού αποχώρησε τραυματίας ο Γιάγκος Βούκοβιτς. Ο Σέρβος μπορεί να διανύει πιθανώς τις τελευταίες εβδομάδες του στο ρόστερ των "ερυθρόλευκων", αλλά δεδομένα για τα πρώτα τουλάχιστον ευρωπαϊκά παιχνίδια, υπολογίζονταν κανονικά, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις απουσίες λόγω της συμμετοχής τους στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, των Μεριά, Σισέ.

Ο Βούκοβιτς λογικά, παρότι δεν έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς εκτιμήσεις αναφορικά με τον τραυματισμό του, πλέον δίνει αγώνα δρόμου για να αγωνιστεί στο πρώτο τουλάχιστον ματς με την Πλζεν. Στο ακόμη πρακτικότερο, αφήνει τον Μαρτίνς να κάνει προπονήσεις μόνο με τους Σεμέδο, Παπαδόπουλο και τον Μπα.

Προφανές το πρόβλημα που δημιουργείται και υποχρεώνει τον Ολυμπιακό σε δύο εναλλακτικές: πρώτη, να κινηθεί τάχιστα για την απόκτηση ενός ακόμη στόπερ (κάτι που όμως, αργότερα στο καλοκαίρι, θα δυσχεράνει αρκετά τις προσπάθειες -για παράδειγμα- της "αναίμακτης" αποδέσμευσης του Βούκοβιτς).

Ο δεύτερος συνίσταται σε μια επιλογή τελείως βραχυπρόθεσμη και ανάγκης: να ενταχθούν δηλαδή αμέσως μετά τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές τους στην προετοιμασία οι Μεριά, Σισέ. Αγωνιστικό ρυθμό εννοείται πως θα έχουν, δεν θα έχουν όμως κάνει καθόλου διακοπές και αυτό είναι κάτι που δεδομένα θα "βγει" στη διάρκεια της σεζόν.

Αυτό όμως ίσως δώσει κάποιο χρόνο στους "ερυθρόλευκους" να εξαντλήσουν τις επιλογές τους για τον στόπερ που έτσι κι αλλιώς αναζητούν, απλώς πλέον πρέπει να επισπεύσουν, αλλά και στον Πέδρο Μαρτίνς τη δυνατότητα, ακόμη και αν αυτός αποκτηθεί… αύριο (που λέει ο λόγος) να τον εντάξει ομαλά και χωρίς πίεση στο ρόστερ.

Σε κάθε περίπτωση, η προσθήκη ενός ακόμη στόπερ δεν συνιστά… νέο για τον Ολυμπιακό, πλέον όμως, μετά τη λειψανδρία που υπάρχει στην καρδιά της άμυνας, γίνεται πρόβλημα πιεστικό που αναζητά όσο το δυνατόν πιο άμεση λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Τρελή" μεταγραφή στο λιμάνι - "Χτυπάει" Αλγερινό που παίζει σε πέντε θέσεις - Τον ξέρεις; (ΒΙΝΤΕΟ)

  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags