Facebook Pixel Τον "έκοψε" η ΑΕΚ για 500.000 και πήρε μεταγραφή 80 εκατομμυρίων!
| 2019-07-04 20:00:00

Απίστευτο: Αυτόν τον παικταρά "έκοψε" η ΑΕΚ για 500.000 - Πήρε μεταγραφή 80 εκατομμυρίων!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Απίστευτο: Αυτόν τον παικταρά "έκοψε" η ΑΕΚ για 500.000 - Πήρε μεταγραφή 80 εκατομμυρίων!

Ποιον είχε τρελάνει και γιατί δεν έγινε; "Έγκλημα"!

Χρειάστηκε να περάσει 1,5 χρόνος για να κάνει μεταγραφή η Τότεναμ, αλλά του έδωσε και κατάλαβε! Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο έβγαλε από τα ταμεία 65 εκατ. ευρώ «κασέρι», τα ακούμπησε στη Λιόν, με την υπόσχεση για καταβολή άλλων 15 εκατ. υπό μορφή μπόνους και έτσι πήρε στο Λονδίνο τον Τανγκί Εντομπελέ, τον 23χρονο Γάλλο χαφ, ο οποίος δύο χρόνια τα είχε… σπάσει στους «λιονέ».

Ελα όμως που πριν φτάσει στο «Ζερλάν», τον είχε σκανάρει – για τα καλά – ελληνική ομάδα. Τον χειμώνα του ’16, ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς, δουλεύοντας (χωρίς ακόμη να έχει προσληφθεί) για λογαριασμό της ΑΕΚ ταξιδεύει στη Γαλλία και παρακολουθεί μεταξύ άλλων ένα παιχνίδι της Ligue 2. Η μια από τις δύο ομάδες είναι η Αμιάν, εκεί παίζει, για την ακρίβεια έχει ξεκινήσει να παίζει, ο 20χρονος τότε Εντομπελέ, στην πρώτη επαγγελματική σεζόν της καριέρας του.

Ο Μπαρμπαλιάς ενθουσιάζεται από αυτά που βλέπει, κάνει όχι απλώς θερμή εισήγηση, αλλά ουσιαστικά προσπαθεί να «επιβάλλει» τουλάχιστον μια κίνηση από πλευράς ΑΕΚ. Ο τότε τεχνικός διευθυντής της Ενωσης, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς πείθεται, κάνει τις επαφές του, μαθαίνει πως για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή η Αμιάν αξιώνει ένα ποσό λίγο μεγαλύτερο από το μισό εκατομμύριο (αλλά συζητήσιμο σε κάθε περίπτωση), ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή προσεγγίζεται και – φυσικά – δεν δηλώνει αντίθετος στην προοπτική μετακόμισης στην Ελλάδα, αλλά στην ΑΕΚ δεν το παίρνουν ποτέ απόφαση.

Ο ποδοσφαιριστής παραμένει στο στόχαστρο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, όταν στο μεταξύ έχει επιστρέψει ο Χιμένεθ, έχοντας πείσει στο 100% τουλάχιστον όσους τον είχαν παρακολουθήσει. Γίνεται μια νέα προσέγγιση, ωστόσο η τιμή έχει φτάσει στο ένα εκατομμύριο. Ποσό που κρίνεται υπερβολικό για έναν 20χρονο (τότε) χαφ, χωρίς παραστάσεις, προερχόμενο από τη 2η κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Τον Αύγουστο του 2017, η Λιόν, ορίζει τα δύο εκατ. ως υποχρεωτική option αγοράς, τον αποκτά δανεικό (δείγμα του πόσο συζητήσιμο θα μπορούσε να είναι το deal) και πριν καν συμπληρωθούν δύο χρόνια, έχει βγάλει 40 φορές τα χρήματα που έδωσε πουλώντας τον Εντομπελέ στην Τότεναμ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags