Facebook Pixel ΑΕΚ: Νίκησε 1-0 τη Γκόρνικ με γκολ του Μάρκο Λιβάγια (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-07-07 19:52:00

Ξεμούδιασμα με νίκη και ορεξάτο Λιβάγια – Αγωνία για Ζεράλδες και Γιακουμάκη! (BINTEO)

Sportdog Team
Ξεμούδιασμα με νίκη και ορεξάτο Λιβάγια – Αγωνία για Ζεράλδες και Γιακουμάκη! (BINTEO)

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Γκόρνικ στο πρώτο φιλικό.

ΑΕΚ: Με νίκη μπήκε στη σεζόν η Ένωση, που επιβλήθηκε 1-0 της Γκόρνικ Ζάμπρζε χάρη σε γκολ του Μάρκο Λιβάγια στο 52ο λεπτό.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ του Κροάτη επιθετικού

Ωστόσο, το αποτέλεσμα περνά σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας των τραυματισμών του Γιώργου Γιακουμάκη και Φρανσίσκο Ζεράλδες, οι οποίοι τέθηκαν εκξτός αγώνα με αναγκαστικές αλλαγές. Ο πρώτος υπέστη μυικό τραυματισμό και αποχώρησε στο 25', ενώ ο δεύτερος έγινε αλλαγή στο 31' μετά από σκληρό μαρκάρισμα που δέχθηκε, αφού ο Μιγκέλ Καρντόσο δεν ήθελε να ρισκάρει ζημιά για τον παίκτη του.

Το ματς:

Ο Μιγκέλ Καρντόσο ξεκίνησε πέντε νεοαποκτηθέντες στην αρχική ενδεκάδα (Αθανασιάδη, Παουλίνιο, Βράνιες, Ζεράλδες, Ντέλετιτς).

Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε το 4-2-3-1, με Παουλίνιο, Χουλτ στα μπακ, Οικονόμου, Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, Κρίστισιτς, Γαλανόπουλο κόφτες και την τριάδα Μάνταλος (αριστερά), Ζεράλδες (δεκάρι), Ντέλετιτς (δεξιά) πίσω από τον Γιακουμάκη.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό στο μεγαλύτερο κομμάτι του, με την ΑΕΚ να δίνει μεγάλη έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας.

Οι πιο δραστήριοι παίκτες της Ένωσης, πάντως, ήταν τρεις παίκτες που μπήκαν στο ματς ως αλλαγή. Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης, που μπήκε στη θέση του τραυματία Γιακουμάκης στο 25’ και οι Μάρκο Λιβάγια, Νταβίντ Σιμάο, που ξεκίνησαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Από ασίστ του Κλωναρίδη, ο Λιβάγια σκόραρε από κοντά το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 52’, ενώ στο 56’ ο ίδιος παίκτης απώλεσε σημαντική ευκαιρία με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έφυγε λίγο άουτ.

Συνολικά, ο Νταβίντ Σιμάο έδειξε θετικά στοιχεία, βοηθώντας αποφασιστικά στην κυκλοφορία της μπάλας στον χώρο του κέντρου, ενώ ο Όγκνιεν Βράνιες παρουσιάστηκε σε πολύ καλή κατάσταση, με αρκετές επεμβάσεις στα μετόπισθεν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης (35’ Τσιντώτας - 66’ Μπάρκας), Παουλίνιο (46’ Σταμούλης), Οικονόμου, Βράνιες (46’ Σβάρνας), Χουλτ, Γαλανόπουλος (46’ Σιμάο), Κρίστισιτς (46’ Σιμόες), Ντέλετιτς (46’ Λιβάγια), Ζεράλδες (30’ Σαμπανάτζοβιτς - 65’ Μπότος), Μάνταλος (71’ Σαρδέλης), Γιακουμάκης (25’ Κλωναρίδης).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags