Facebook Pixel Γιοάν Μολό: "Kριστιάνο Ρονάλντο στον Παναθηναϊκό - Μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα"
| 2019-07-12 13:16:00

"Kριστιάνο Ρονάλντο στον ΠΑΟ - Μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα - Τον έμαθαν όλοι, έκπληξη αν πιάσει"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Kριστιάνο Ρονάλντο στον ΠΑΟ - Μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα - Τον έμαθαν όλοι, έκπληξη αν πιάσει"

Φοβερές ατάκες για "πράσινο" στόχο. "Ιδιόρρυθμος χαρακτήρας".

Η περίπτωση του Γιοάν Μολό απασχολεί τον Παναθηναϊκό για την ενίσχυση της αριστερής πτέρυγας στην επίθεση, αν και όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες ο Νίκος Νταμπίζας έχει "παγώσει" τον Γάλλο άσο. 

Ο 29χρονος μπαλαδόρος έμεινε ελεύθερος από τη Σοσό, στην οποία αγωνίστηκε το δεύτερο μισό της σεζόν 2018-2019, ύστερα από το πέρασμά από τη Σαμάρα στη Ρωσία. Ο Γιοάν Μολό την περσινή σεζόν σημείωσε 16 συμμετοχές, 2 γκολ και 3 ασίστ στη Ligue 2, σε μία χρονιά που η ομάδα του κατάφερε να σωθεί.

Από εκεί και πέρα, πρόκειται για μία περίπτωση ιδιαίτερη. Κι αυτό γιατί ο ποδοσφαιριστής έχει περάσει από πολλές ομάδες στην καριέρα του ως δανεικός χωρίς να στεριώσει κάπου.

Έχει κάνει μία μεγάλη διαδρομή με πάμπολλους σταθμούς, σε Γαλλία, Ισπανία, Ρωσία, Αγγλία και Κατάρ. Συγκεκριμένα έχει περάσει από Μονακό, Καέν, Γρανάδα, Νανσί, Σεντ Ετιέν, Ζενίτ, Σαμάρα, Φούλαμ, Αλ Ραγιάν, Σοσό.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για τον παίκτη, προκειμένου να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του.

Ένας από τους ανθρώπους που παρακολουθούν χρόνια την πορεία του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή είναι ο Μιχάλης Σινάκος. Ο γνώστης του γαλλικού ποδοσφαίρου μίλησε στο sportdog, ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του και την ποδοσφαιρική του ιδιοσυγκρασία.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Μολό;

"Παίζει στα άκρα, κυρίως αριστερά. Χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια. Έχει τη δυνατότητα να παίξει και στις τρεις θέσεις στο 4-2-3-1. Όχι τόσο επιτελικός όμως όσο ακραίος. Όταν στο ένας με έναν εξουδετερώσει τον αμυντικό, μετά δημιουργούνται προϋποθέσεις για να κάνει φάση. Είναι γρήγορος. Έχει καλή ντρίπλα, θυμίζει Κριστιάνο Ρονάλντο. Προσπαθούσε να μιμηθεί τις ντρίπλες του. Κάποτε του έβγαιναν και ξεσήκωνε τον κόσμο. Τις περισσότερες φορές όμως όχι".

Ποιες εντυπώσεις δημιουργεί στο γήπεδο;

"Έχει μία έκρηξη στην αρχή που σε κάνει να νομίζεις ότι θα μπει με την μπάλα στα δίχτυα. Μετά κάτι χαλούσε. Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αυτό του δίνει έναν ατομισμό στο παιχνίδι του. Δεν είναι τόσο ομαδικός όσο χρειάζεται. Βέβαια, έπαιζε με μικρούς στη Σοσό, οπότε σε ποιον να την έδινε; Σε κάποια άλλη ομάδα μπορεί ενδεχομένως να καταλάβαινε ότι πρέπει να αλλάξει το στυλ του".   

Λέγονται διάφορα για τον χαρακτήρα του. Τι ισχύει;

"Είναι ιδιόρρυθμος χαρακτήρας. Δεν έχει ακουστεί όμως κάτι για πειθαρχικά παραπτώματα. Φαίνεται, ότι ο παίκτης δεν άρπαξε καμία ευκαιρία απ'όσες του δόθηκαν. Ακόμα και στη Σοσό που ήταν στην ουρά της Ligue 2 και σώθηκε την τελευταία εβδομάδα δεν ενθουσίασε. Δεν ήταν αυτός που την πήρε στις πλάτες της. Προσπαθούσε, αλλά ήταν προβλέψιμος. Έδινε ενέργεια στο να κάνει την ντρίπλα με το ξεπέταγμα, τον έμαθαν όμως όλοι πλέον".

Στον Παναθηναϊκό μπορεί να κάνει το restart που θέλει στην καριέρα του;

"Ο Μολό δεν είναι το όνομα που δεν ξέρουμε. Δεν είναι ο άγνωστος Βραζιλιάνος. Είναι δοκιμασμένος. Θα είναι έκπληξη αν πιάσει στον Παναθηναϊκό".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θα γίνει χαμός - "Xτυπάει" παίκτη του Ολυμπιακού ο Νταμπίζας - Είναι "τελειωμένος" του Μαρτίνς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags