Facebook Pixel Συνέντευξη Αμπουμπακάρι για Ροντέν στο sportdog!
| 2019-07-14 10:00:00

Ατακάρες για το πουλέν Νταμπίζα: "Φανταστικός, δεν τη χάνει - Ο καλύτερος της ομάδας του"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατακάρες για το πουλέν Νταμπίζα: "Φανταστικός, δεν τη χάνει - Ο καλύτερος της ομάδας του"

"Γρήγορος, τεχνίτης, καλό δεξί πόδι - Θα κάνει τη διαφορά".

Το όνομα του Μάρκους Ροντέν υπάρχει σταθερά στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού. Ο 28χρονος μέσος φέρεται να είναι ο εκλεκτός του Νίκου Νταμπίζα για τη θέση "8" στο Τριφύλλι. Πρόκειται για μία πολύ συμφέρουσα περίπτωση για τους "πράσινους".

Ο ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος από την Κροτόνε, ύστερα από μία χρονιά με 15 συμμετοχές και 2 γκολ στη B' Ιταλίας, με το κοντέρ του να καταγράφει πριν από δύο χρόνια 60 παιχνίδια, 3 γκολ και 4 ασίστ στη Serie A. 

Η επιθυμία του να παίξει ξανά στην κορυφαία κατηγορία της χώρας ήταν και αιτία που τον οδήγησε στην απόρριψη της πρότασης ανανέωσης που του έγινε για να μείνει στην ομάδα που τον αγόρασε το 2016 από την Έλφσμποργκ.

Το κασέ του σύμφωνα με τα ρεπορτάζ υπολογίζεται στα 270.000 ευρώ ετησίως, ένα ποσό που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τα οικονομικά δεδομένα της ελληνικής ομάδας, η οποία δεν παίζει μόνη της μπάλα. Πρέπει να ανταγωνιστεί τις ομάδες της πατρίδας του που τον έχουν προσεγγίσει, προκειμένου να επιστρέψει.

Ένας από τους παίκτες που είχαν αντιμετωπίσει τον Ροντέν στο σουηδικό πρωτάθλημα είναι ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι. Ο πρώην παίκτης της Χέκεν και νυν της Χέλσινμποργκ μίλησε στο sportdog,όπου μοιράστηκε την εικόνα που έχει σχηματίσει για τον παίκτη.

"Είναι γρήγορος. Πάντα η Έλφσμποργκ χρησιμοποιούσε ταχύτητα στο σύστημά της. Έχει καλή τεχνική και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Διαθέτει καλό δεξί πόδι", σχολιάζει αρχικά ο μέσος που στην Ελλάδα φόρεσε τη φανέλα των Πανσερραϊκού, ΠΑΟΚ, Λεβαδειακού, ΑΕΛ και Δόξα Δράμας.

Ποια είναι τα στοιχεία που τον διακρίνουν; "Ως παίκτης ξεχωρίζει για την πάσα, την ντρίπλα και την ικανότητα στο ένας με έναν. Κάνει κίνηση μέσα στο γήπεδο. Είναι δύσκολο να του πάρεις την μπάλα. Όταν κόβει μέσα, είναι φανταστικός. Ήταν ο καλύτερος παίκτης της Έλφσμποργκ. Γι' αυτο τον πούλησε άλλωστε στην Κροτόνε. Για να τον πάρει ομάδα από Ιταλία σημαίνει ότι έχει κάτι διαφορετικό. Οι περισσότεροι παίρνουν μεταγραφές για Τουρκία, Ολλανδία και Βέλγιο", απαντά.

Για τον Ροντέν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πειθαρχημένος παίκτης. "Οι παίκτες από Σουηδία μεγαλώνουν ποδοσφαιρικά σε ιδανικό περιβάλλον. Αλλά δεν αντέχουν την πίεση", σημειώνει ο Αμπουμπακάρι και προσθέτει: "Όταν βγούνε έξω, αν δεν μπορούν να αντέξουν έρχονται πίσω μετά από ένα με δύο χρόνια. Χρειάζονται έναν προπονητή που θα τους βοηθήσει να βγάλουν παραπάνω στοιχεία".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags