Facebook Pixel Νέλσον Ολιβέιρα - ΑΕΚ: "Σκυλί του πολέμου ο Ολιβέιρα, αλλάζει επίπεδο η ΑΕΚ - Έκπληξη που έρχεται στην Ελλάδα"
| 2019-07-14 21:10:00

"Σκυλί του πολέμου ο Ολιβέιρα, αλλάζει επίπεδο η ΑΕΚ - Έκπληξη που έρχεται στην Ελλάδα"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Σκυλί του πολέμου ο Ολιβέιρα, αλλάζει επίπεδο η ΑΕΚ - Έκπληξη που έρχεται στην Ελλάδα"

Σούπερ ανάλυση για τον επιθετικό που βάζει τα κιτρινόμαυρα.

Νέλσον Ολιβέιρα - ΑΕΚ: Ανταμείβεται η υπομονή της ΑΕΚ στο θέμα του επιθετικού. Η Ένωση είχε καταθέσει πρόταση στον Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος είχε ζητήσει μερικές ημέρες προθεσμία πριν δώσει την τελική του απάντηση. Ο Πορτογάλος φέρεται να απάντησε θετικά και έτσι κλείνει ένα σημαντικό θέμα για τον "κιτρινόμαυρο" σχεδιασμό.

Ο 27χρονος αναμένεται να προσθέσει φοβερή δυναμική στο έμψυχο δυναμικό της Ένωσης. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με γεμάτο βιογραφικό και παραστάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα, όπως η Πριμέρα, η Πρέμιερ Λιγκ και η Λιγκ 1 στη Γαλλία.

Αποτελεί δημιούργημα των υποδομών της Μπενφίκα, η οποία από το 2010 τον έδινε δανεικό. Επόμενοι σταθμοί στην καριέρα του ήταν η Ρίο Άβε, η Πάκος Φερέιρα, πριν βγει για πρώτη φορά εκτός συνόρων το 2012 για την Ισπανία και την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Ένα χρόνο αργότερα μετακόμισε στη Γαλλία για τη Ρεν. Από το 2015 βρίσκεται στο νησί. Αρχικά φόρεσε τη φανέλα της Σουόνσι, στη συνέχεια της Νότιγχαμ Φόρεστ και το 2016 η Νόριτς κατέβαλε 5,85 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του από την ομάδα της Λισσαβόνας. Το δεύτερο μισό της φετινής σεζόν αγωνίστηκε στην Championship ως δανεικός στη Ρέντινγκ, ενώ στην καριέρα του γενικά μετρά 259 εμφανίσεις, 58 γκολ και 14 ασίστ.

Πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση όπως δείχνουν τα λεγόμενα του Αντώνη Τσούτη. "Είναι παιχταράς αλλάζει επίπεδο η ΑΕΚ μπροστά με αυτόν. Έχει επαφή με τα δίχτυα. Διαθέτει όλο το πακέτο, τον λες σκυλί του πολέμου. Είναι τεχνίτης, έχει και τελειώματα. Στριφογυρνάει, είναι και πολύ δυνατός. Οι κεφαλιές δεν είναι το δυνατότερό του σημείο. Μπορεί να παίξει και λίγο στα πλάγια, ως κρυφό εξτρέμ που να πατάει περιοχή, αλλά είναι καθαρό φορ", όπως  είχε σχολιάσει ο γνώστης της Championship στο sportdog αναλύοντας το προφίλ του παίκτη στις 6 Ιουλίου.

Η σεζόν που πέρασε δεν ήταν η καλύτερη για τον επιθετικό. "Η Νόριτς είχε τον Πούκι και μία τριάδα από πίσω πολύ δυνατή. Δεν υπήρχε περίπτωση να έπαιζε. Στη Ρέντινγκ η κατάσταση ήταν τραγωδία. Τι εννοώ; Όλη η ομάδα έβγαλε προβλήματα τραυματισμών. Υπήρχε εποχή μέσα στη σεζόν που είχε 17 τραυματίες και 12 υγιείς. Ήταν πολύ κακή ως ομάδα και το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο. Τον πήγε πίσω αυτή η χρονιά", αναφέρει.

Είναι ομαδικός παίκτης ο Ολιβέιρα; "Δεν τον λες team player. Καταρχάς δεν είναι από τους παίκτες που τους αρέσει ο πάγκος. Είναι ο σέντερ φορ που θα κινηθεί μέσα στην περιοχή. Είναι πολύ καλός στο τελείωμα. Δηλαδή τη θέλει τη μπάλα στα πόδια του. Δεν είναι το βαρύ το φορ να παίζει με γιόμες και σέντρες και ψάξτε το κεφάλι του να το βρείτε. Είναι ένας Μπλάνκο αλλά πιο δυνατός παίκτης. Είναι πολύ καλή κίνηση δεν το συζητάμε. Μακάρι να τον πάρει η ΑΕΚ. Είναι έκπληξη να έχουμε αυτόν τον παίκτη στην Ελλάδα", υπογραμμίζει.

Στο τέλος ο Αντώνης Τσούτης αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του Ολιβέιρα. "Έχει περίεργη ιδιοσυγκρασία. Διαθέτει τον κλασικό μεσογειακό χαρακτήρα. Δεν είναι Μπεργκ. Είναι λίγο δύσκολος", καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με αυτόν θα "πέσει" το ΟΑΚΑ - "Είναι παικταράς και μπουκαδόρος" - "Θα γίνει ηγέτης στην ΑΕΚ"
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags