Facebook Pixel Ισόπαλη 1-1 αναδείχτηκε η ΑΕΚ κόντρα στη Μακάμπι Νετάνια
| 2019-07-15 20:51:00

Βγάζει ευκαιρίες – Της λείπει συγκέντρωση και... Ολιβέιρα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Βγάζει ευκαιρίες – Της λείπει συγκέντρωση και... Ολιβέιρα

Ισόπαλη 1-1 η ΑΕΚ με Μακάμπι.

Ισόπαλη 1-1 αναδείχτηκε η ΑΕΚ κόντρα στη Μακάμπι Νετάνια στο προτελευταίο φιλικό επί πολωνικού εδάφους σε ένα ματς που η Ένωση έβγαλε ευκαιρίες, της έλειπε όμως η συγκέντρωση για να τις μετουσιώσει σε γκολ και ο γκολτζής που θα σκοράρει με ευκολία, όπως ο Νέλσον Ολιβέιρα που το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι απάντησε θετικά στην ελληνική ομάδα.

Η 11άδα του Καρντόσο

Σε διάταξη 4-2-3-1 παρατάχθηκε η αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στη Μακάμπι. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα. Σιμάο και Σιμόες έπαιξαν αμυντικά χαφ, ο Μάνταλος τοποθετήθηκε ως αριστερό εξτρέμ, ο Κλωναρίδης δεξί, 10άρι ήταν ο Ζεράλδες και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Λιβάγια.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η ΑΕΚ έδειξε αρκετά ορεξατη. Η Ένωση ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα και κυκλοφορησε γρήγορα τη μπάλα. Με πολλά ανεβάσματα από τους μπακ και υπερφόρτωση του άξονα, η Ένωση προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να γίνει απειλητική με κάθετες! Κάπως έτσι στο 6' ο Σιμάο έδωσε ωραία μπαλιά για τον Μάνταλο, εκείνος μοίρασε στον Λιβάγια, ο οποίος δεν πρόλαβε να σουτάρει. Στη συνέχεια οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να βγούνε μπροστά με αντεπιθέσεις, η κιτρινόμαυρη άμυνα όμως δεν αντιμετώπισε προβλήματα πέρα από κάποια σουτ εκτός περιοχής που δεν ανησύχησαν τον Μπάρκα.

Πίεση και 1-0 με Μάνταλο

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο 23' με τον Μάνταλο που εκμεταλλεύτηκε το κλέψιμο και την ασίστ του Λιβάγια και πέντε λεπτά αργότερα ο Κλωναρίδης είχε καλή έμπνευση παίρνοντας πάνω του μία ενέργεια, άνοιξε όμως πολύ τη μπάλα. Έτσι ο Άμος βγήκε, μπλόκαρε, ενώ στο 41' είχε άλλη μία σημαντική επέμβαση σε τετ α τετ του Κροάτη μεσοεπιθετικού της ΑΕΚ, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Ισοφάριση από φάουλ

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυναμικά και έφτιαξε τρεις ευκαιρίες με τον Άμος να λειτουργεί ξανά σωτήρια σε δύο από αυτές εξουδετερώνοντας τις προσπάθειες των Λιβάγια (πλασέ) και Κλωναρίδη (τετ α τετ). Η Μακάμπι όμως ήταν αυτή που σκόραρε στο 54' , όχι από οργανωμένη φάση αλλά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκολομπάρ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπάρκα.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε στη συνέχεια λόγω αλλαγών και φτάσαμε στο 72' για να δούμε την επόμενη ευκαιρία, όταν ο Λιβάγια μπήκε στην περιοχή από αριστερά, αλλά ο Κλωναρίδης ανακόπηκε πριν πλασάρει στην κενή εστία. Εφτά λεπτά αργότερα το πλασέ του Κροάτη πέρασε άουτ ενώ στο τέλος ο Αθανασιάδης σε σουτ του Άμπραχαμ κράτησε το 1-1 που ήταν το τελικό σκορ.

Οι κιτρινόμαυροι δίνουν το τελευταίο τους φιλικό το πρωί της Τρίτης απέναντι στη Σταλ και στη συνέχεια θα αποχαιρετήσουν την Πολωνία.

ΑΕΚ: Μπάρκας (66' Αθανασιάδης), Παουλίνιο, Βράνιες (66' Οικονόμου), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (69' Λόπες), Σιμάο (72' Γαλανόπουλος), Σιμόες, Κλωναρίδης, Μάνταλος (77' Ντέλετιτς), Ζεράλδες, Λιβάγια

Μακάμπι: Άμος, Γκολομπάρτ, Χεουμπάχ, Καχλόν, Μπόρενσταϊν, Φίνις, Κοέν, Χίκα, Κεχάτ, Κανικόφσκι, Ασκενάζι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags