Facebook Pixel "Tσουνάμι" στην ΑΕΚ μετά τον Βέρντε - Έτσι γυρίζει πίσω ο μπαλαδόρος!
| 2019-07-18 12:09:00

"Tσουνάμι" στην ΑΕΚ μετά τον Βέρντε - "Τελειώνει" Έλληνας άσος - Έτσι γυρίζει πίσω ο μπαλαδόρος!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Tσουνάμι" στην ΑΕΚ μετά τον Βέρντε - "Τελειώνει" Έλληνας άσος - Έτσι γυρίζει πίσω ο μπαλαδόρος!

Ποιος "στραβώνει"; Πάει για... δύο σε ένα. Έρχεται νέα συμφωνία.

Μπορεί ο Ντανιέλε Βέρντε να είναι από χθες παίκτης της ΑΕΚ για την επόμενη τριετία, φαίνεται όμως -όπως σας είχαμε προϊδεάσει στο sportdog- δεν θα τελειώσουν στον Ναπολιτάνο οι προσθήκες της Ένωσης για τα άκρα.

Με τον Αλμπάνη τραυματία και πιθανότατα εκτός (άμεσων) πλάνων Καρντόσο (και πιθανότατα με κατάληξη δανεισμού), τον Ντέλετιτς -ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν ήταν επιλογή του Πορτογάλου- να μην έχει πείσει στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, οι καθαοραίμοι εξτρέμ του ρόστερ των "κιτρινόμαυρων" περιορίζονται στον… Βέρντε!

Και ναι, μπορεί ο Καρντόσο να έχει δείξει πως γι’ αυτή τη θέση και ρόλο, υπολογίζει (χωρίς μάλιστα να έχει πρόβλημα) τόσο στον Ζεράλδες όσο και στον Μάνταλο, αλλά είναι δεδομένο πως δεν μπορεί έτσι, με αυτόν τον τρόπο να βγει η σεζόν.

Προσθέστε και κάτι ακόμη. Με την άφιξη του Νέλσον Ολιβέιρα, οι θέσεις στην κορυφή της επίθεσης, "κλείνουν" ουσιαστικά με τον Πορτογάλο και τον Λιβάγια να έχει προφανώς την απαιτούμενη επάρκεια να παίξει σε αυτόν τον ρόλο (παρότι δεν τον πολυγουστάρει).

Τρίτος φορ, με τα τωρινά δεδομένα, δύσκολα θα παραμείνει ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος δεν φαίνεται να πείθει τον Καρντόσο. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Πορτογάλος θα ήθελε έναν παίκτη για τις δύο αυτές θέσεις, τα άκρα δηλαδή της επίθεσης, αλλά και την κορυφή της (ή έστω την... περιφέρεια της). Ιδανικό να έρθει ένας που θα μπορεί να επωμιστεί και τους δύο αυτούς ρόλους. Και τέτοιον, η ΑΕΚ είχε στο ρόστερ της πέρυσι, τον Λούκας Μπογέ!

Παρότι ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να πείσει με τη σταθερότητα και τη συνέπειά του, γεγονός που δεν συνέβαλλε στο να -έστω σκεφτεί η Ένωση- την πιθανότητα να ενεργοποιήσει την option αγοράς που είχε από την Τορίνο (σ.σ. 6 εκατ. ευρώ), εν τούτοις, για το ταλέντο του, ουδείς αμφιβάλλει. Και με τα παραπάνω αγωνιστικά δεδομένα, το σημερινό ρεπορτάζ της "ΩΡΑΣ", που τον θέλει να έχει τις τελευταίες  μέρες ρίξει γέφυρες στην Ένωση προκειμένου να διερευνήσει αν υπάρχει -αρχικά- πρόθεση επανόδου του, μοιάζει να έρχεται στο καταλληλότερο timing (περίεργα μάλιστα κατάλληλο…).

Το δεδομένο είναι πως ο Μπογέ δεν υπολογίζεται από την Τορίνο, με την οποία έχει έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου. Επίσης δεδομένο πως αν οι "κιτρινόμαυροι" αποφασίσουν να κάνουν τελικά κίνηση για τον Αργεντινό, θα ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις τους με τον ιταλικό σύλλογο από μηδενική βάση, αφού δεν δεσμεύονται στο παραμικρό από την περυσινή συμφωνία.

Και ίσως, με τα δεδομένα που έχουν πλέον διαμορφωθεί (τον Μπογέ δηλαδή εκτός πλάνων Τορίνο, χωρίς να έχει βρει προτάσεις και τον ίδιο θετικό στην επιστροφή του στην Ελλάδα και με έναν χρόνο να μένει στο συμβόλαιο του με τον ιταλικό σύλλογο), προφανώς η Ένωση έχει προσφορότερο έδαφος για να πετύχει μια πολύ ευνοϊκότερη για την ίδια συμφωνία, από αυτήν που είχε πετύχει πέρυσι. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags