Facebook Pixel ΑΕΚ: Με 2-0 επικράτησε του Βόλου
| 2019-07-20 21:58:00

Βγάζει ποιότητα η ΑΕΚ – Ζεράλδες και Κλωναρίδης "καθάρισαν" τον Βόλο

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Βγάζει ποιότητα η ΑΕΚ – Ζεράλδες και Κλωναρίδης "καθάρισαν" τον Βόλο

Η Ένωση επικράτησε 2-0 των νεοφώτιστων.

Με 2-0 επικράτησε η ΑΕΚ του Βόλου σε ένα παιχνίδι που οι κιτρινόμαυροι παρουσίασαν πολλά ποιοτικά στοιχεία παρά την κούραση.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο παρέταξε την ΑΕΚ σε διάταξη 4-2-3-1  η ΑΕΚ, με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, δεξί μπακ τον Παουλίνιο, αριστερό τον Χουλτ και στόπερ τους Βράνιες – Οικονόμου. Αμυντικά χαφ τοποθετήθηκαν οι Σιμόες - Γαλανόπουλος, δεξί εξτρέμ έπαιξε ο Σιμάο, αριστερό ο Μάνταλος, ο Ζεράλδες είχε οργανωτικο ρόλο με τον Κλωναρίδη να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε την ΑΕΚ να πιέζεται ψηλά από τους παίκτες του Βόλου, οι οποίοι μπορεί να μην έδειχναν δεμένοι μεταξύ τους, είχαν όμως τρεξίματα και δείγματα καλής δουλειάς, η οποία δυσκόλεψε ως ένα σημείο τους κιτρινόμαυρους. Σταδιακά η Ένωση επέβαλλε τον ρυθμό της, ανέλαβε το 67% της κατοχής, κυκλοφόρησε τη μπάλα και προσπάθησε να βγει μπροστά με γρήγορες μεταβιβάσεις και τους μεσοεπιθετικούς να εναλλάσσονται συνεχώς πίσω από τον Κλωναρίδη.

Γκολ με δύο πάσες

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 10', ύστερα από ωραία ανάπτυξη από αριστερά, μεταβίβαση του Χουλτ στον Μάνταλο, το σουτ του οποίου αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Γκαραβέλη. Στο 12' η προσπάθεια και η σέντρα του Παουλίνιο απο δεξιά ανακόπηκε, δύο λεπτά αργότερα όμως η Ένωση άνοιξε το σκορ. Ο Σιμάο έδωσε έξυπνη κάθετη στον Μάνταλο που μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έσπασε στον αφύλαχτο Ζεράλδες με τον Πορτογάλο να πλασάρει στην κενή εστία για το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Εκτελεστής Κλωναρίδης

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έκανε δύο αλλαγές (Τσιντώτας, Σβάρνας), ενώ ο Βόλος άλλαξε όλη την 11άδα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, απείλησαν με τον Κυζερίδη στο 49', αλλά η ΑΕΚ είχε υπομονή στο παιχνίδι της, βρήκε τη δύναμη να ανταπεξέλθει από την κούραση και στο 57' σημείωσε και δεύτερο τέρμα με τον Κλωναρίδη να ανταμείβεται για την κίνησή του στον κενό χώρο και να μετουσιώνει σε γκολ την ασίστ του Χουλτ που τον έβγαλε τετ α τετ με τον Καραγκιόζη.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά λόγω των αλλαγών με αποτέλεσμα να μη δούμε τόσο καλό θέαμα, όσο κάποιες καλές ενέργειες από πλευράς γηπεδούχων, όπως η συνεργασία του Κλωναρίδη με τον Ζεράλδες στο 77'. Γενικά η Ένωση έβγαλε περισσότερο ποιότητα, δείχνοντας μία ενθαρρυντική εικόνα. Όταν ενσωματωθούν και οι μεταγραφές των Βέρντε, Ολιβέιρα, δεδομένα θα εμφανίσει ακόμα πιο δυνατά στοιχεία μέσα στο χορτάρι. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους. To επόμενο φιλικό του Δικεφάλου είναι στις 24 του μήνα στη Λαμία και η πρόβα τζενεράλε στο ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένη στις 31 κόντρα στην τουρκική Μπασάκσεχιρ.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης (46' Τσιντώτας), Παουλίνιο, Βράνιες (46' Σβάρνας), Οικονόμου (74' Λόπες), Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Σιμάο, Μάνταλος (65' Σαμπανάτζοβιτς), Ζεράλδες, Κλωναρίδης (81' Μπότος)

Βόλος: Γκαραβέλης, Καραγκιόζης, Τσοκάνης, Ντεντάκης, Μήτογλου, Κορνέζος, Δημόπουλος, Διαμαντής, Κυζιρίδης, Μπαλογιάννης, Μάντζης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags