Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Μεγάλη νίκη με 2-1 επί του Άγιαξ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-07-22 21:56:00

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει - "Πάτησε" τον Άγιαξ με σούπερ εμφάνιση και "καυτό" Μακέντα! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει - "Πάτησε" τον Άγιαξ με σούπερ εμφάνιση και "καυτό" Μακέντα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη νίκη με 2-1 για το Τριφύλλι, δύο γκολ ο Ιταλός!

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία φιλική νίκη με 2-1 επί του Άγιαξ στην Ολλανδία!

Οι Πράσινοι εμφανίστηκαν εμφανώς βελτιωμένοι σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό κόντρα στη Μπέρσοτ και έφτασαν σε μεγάλη επικράτηση επί του Αίαντα χάρη σε δύο γκολ του Μακέντα και με τους Χατζηγιοβάνη, Ινσούα σε μεγάλη μέρα.

Το ματς

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-3-3. Ο Διούδης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Γιόχανσον, Κολοβέτσιο, Πούγγουρα και Ινσούα από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα των χαφ αποτέλεσαν οι Κουρμπέλης, Δώνης και Μπουζούκης, ενώ ο Χατζηθεοδωρίδης κινήθηκε σε θέση δεξιού εξτρέμ, με τον Χατζηγιοβάνη στα αριστερά και τον Μακέντα στην κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε κάπως μουδιασμένα στο ματς και δυσκολευόταν πάρα πολύ να κυκλοφορήσει την μπάλα στο πρώτα λεπτά. Παρ’ όλα αυτά, οι Πράσινοι ήταν αυτοί που ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς. Μόλις στο 10’ ο Χατζηγιοβάνης «σέρβιρε» στον Μακέντα με σέντρα ακριβείας και αυτός σκόραρε με ωραία κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.

Με ανεβασμένη ψυχολογία, οι Πράσινοι βελτίωσαν πολύ την απόδοσή τους, εμφανίστηκαν ιδιαίτερα πειθαρχημένοι και συμπαγείς στο αμυντικό κομμάτι, ενώ πήραν καλό βαθμό και στην κυκλοφορία της μπάλας. Πέραν του ορεξάτου Μακέντα, ιδιαίτερα δραστήριος ήταν ο Χατζηγιοβάνης με πολύ θετική παρουσία στα αριστερά, όπως και Εμάνουελ Ινσούα, που είχε διαρκή ανεβάσματα βοηθώντας τον «Χάτζη».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Τριφυλλιού εντοπίστηκε στη δεξιά πλευρά, εκεί όπου ο Γιόχανσον και ο Χατζηθεοδωρίδης είχαν αρκετά ζητήματα κόντρα στους Πρόμες και Ντεστ. Από εκεί προήλθε η ισοφάριση του Άγιαξ στο 25’, όταν ο Χατζηθεοδωρίδης έχασε την μπάλα από τον Ντεστ, αυτός γύρισε στον Φαν Ντε Μπέεκ και ο διεθνής Ολλανδός σκόραρε με πλασέ στην απέναντι γωνία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό, καθώς στο 48’ ο Μακέντα «χτύπησε» ξανά. Μετά από φάουλ του Μπουζούκη και ασίστ –κατά λάθος- του Ινσούα ο Ιταλός σκόραρε από κοντα το δεύτερο γκολ για το 2-1, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ.

Μετά το 60’ η απόδοση του Τριφυλλιού έπεσε, καθώς οι Πράσινοι άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης, όμως κράτησαν το προβάδισμα παρά το γεγονός ότι ο Άγιαξ πίεσε έντονα. Ο γκολκίπερ Κότσαρης επενέβη όποτε χρειάστηκε, με κορυφαία απόκρουση αυτή σε σουτ-κεραυνό του Φαν Ντε Μπέεκ στο 79’ και ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη!

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Βαρέλα, Φέλτμαν, Σουρς, Μπλιντ (82’ Ντανίλο), Ντεστ, Φαν ντε Μπέεκ (87’ Γένσεν), Μάριν (71’ Γκράβενμπεργκ), Έιτινχ (56’ Μαρτίνεζ), Τάντιτς, Ντόλμπεργκ (82’ Τραορέ), Πρόμες (82’ Τέιλορ)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης (46’ Κότσαρης), Γιόχανσον (75’ Αποστολάκης), Ινσούα (84’ Ζαγαρίτης), Κολοβέτσιος (84’ Θεοχάρης), Πούγγουρας (91’ Καμπετσής), Κουρμπέλης (78’ Αλεξανδρόπουλος), Δώνης (91’ Σερπέζης), Μπουζούκης (78’ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (72’ Μαυρομμάτης), Χατζηθεοδωρίδης (64’ Βέργος), Μακέντα (62’ Κολοβός)

Το 1-0 του Μακέντα

Το 1-1 του Φαν Ντε Μπέεκ

Το 2-1 του Μακέντα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags