Facebook Pixel ΑΕΚ: Νίκησε 1-0 τη Λαμία με γκολ του Αλμπάνη (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-07-24 21:59:00

"Φορτσάρει" η ΑΕΚ - Μαέστρος Ζεράλδες, βρήκε δίχτυα ο Αλμπάνης - Άρεσε ο Βέρντε (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Φορτσάρει" η ΑΕΚ - Μαέστρος Ζεράλδες, βρήκε δίχτυα ο Αλμπάνης - Άρεσε ο Βέρντε (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη με 1-0 για την Ένωση στο φιλικό με τη Λαμία.

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Λαμίας σε φιλική αναμέτρηση με σκόρερ τον Χρήστο Αλμπάνη.

Η Ένωση έβγαλε πολύ θετικά στοιχεία, ιδιαίτερα στον τομέα της δημιουργίας, ενώ είχε ξανά ως κορυφαίους τους Ζεράλδες και Σιμάο. Θετικό δείγμα από τον Βέρντε στο ντεμπούτο του, δεν αγωνίστηκε ο Ολιβέιρα.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Μάκης Χάβος εφάρμοσε σχηματισμό 4-2-3-1 για τη Λαμία. Ο Κατσικάς ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Σάλιακας, Βύντρα, Πλιάτσικας, Βάντερσον αποτέλεσαν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο κινήθηκαν οι Δημούτσος και Μπεχαράνο, ενώ οι Τομάς, Καραμάνος και Ρόμανιτς συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον Τουράμ.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Τσιντώτας, με δίδυμο στόπερ τους Λόπες, Σβάρνα, δεξί μπακ τον Παουλίνιο και αριστερό τον Χουλτ. Το δίδυμο στον άξονα αποτέλεσαν οι Σιμόες και Σιμάο, με τον Ζεράλδες μπροστά τους, τον Βέρντε δεξιά, τον Αλμπάνη αριστερά και τον Κλωναρίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Το παιχνίδι δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής, υπό την έννοια ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ πιο προχωρημένη στάδιο της προετοιμασίας της σε σχέση με τη Λαμία.

Για ακόμα ένα παιχνίδι, πάντως, φάνηκε η διάθεση του Μιγκέλ Καρντόσο να φτιάξει μια ομάδα με κύριο μέλημα την επιθετική ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας. Η ΑΕΚ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της αναμέτρησης, ελέγχοντας τον ρυθμό, με τους Ζεράλδες και Σιμάο να κάνουν σπουδαία δουλειά στο κέντρο. Αντίστοιχα, θετικά στοιχεία έδειξε ο Ντανιέλε Βέρντε, που έκανε ντεμπούτο και αγωνίστηκε για 45 λεπτά.

Στο 6ο λεπτό ο Κλωναρίδης σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ, όταν εκμεταλλεύτηκε λάθος του Κατσικά και έκλεψε την μπάλα, όμως πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ. Στο 12’ και στο 14’ ο Βέρντε επιχείρησε μακρινά σουτ που έφυγαν άουτ, ενώ στο 23’ ο Ζεράλδες αστόχησε για λίγο σε όμορφη εκτέλεση φάουλ.

Στο 33’ η ΑΕΚ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με σκόρερ τον Αλμπάνη. Ο Σιμάο άνοιξε την μπάλα στα αριστερά, ο Αλμπάνης την άφησε να περάσει για τον Χουλτ και πάτησε περιοχή. Ο Σουηδός γύρισε παράλληλα, με τον Αλμπάνη να κάνει την προβολή, την μπάλα να βρίσκει στον Βύντρα και να καταλήγει στα δίχτυα. Στο 44’ καταγράφηκε η μοναδική καλή στιγμή της Λαμίας, όταν το διαγώνιο σουτ του Σάλιακα πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, με τις πολλές αλλαγές να αποδιοργανώνουν τις δύο ομάδες. Πάντως, και πάλι η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, δια ποδός Ζεράλδες.

Ο Πορτογάλος εκτέλεσε έξυπνα φάουλ στο 50’ τροφοδοτώντας τον Παουλίνιο μέσα στην περιοχή, αυτός γύρισε και ο Πλιάτσικας πρόλαβε τον Κλωναρίδη προ κενής εστίας. Στο 64’ ο Ζεράλδες εκτέλεσε ακόμα ένα φάουλ με πάσα για τον Ντέλετιτς, που πλάσαρε με τη μία και ανάγκασε τον Βελλίδη σε δύσκολη απόκρουση.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Κάτσικας (46' Βελίδης), Σάλιακας, Βάντερσον, Βύντρα (74' Ασίγκμπα), Πλιάτσικας (62' Μπουλούλης), Μπεχαράνο (74' Ράμος), Δημούτσος (62' Σκόνδρας), Καραμάνος, Τουράμ (67' Τσούκαλος), Τόμας Καμπασόλ, Ρόμανιτς (80' Ανάκογλου).

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Τσιντώτας (46' Αθανασιάδης), Παουλίνιο (74' Σταμούλης), Σβάρνας (92' Αρβανίτης), Λόπες, Χουλτ (81' Καραβίδας), Σιμόες (88' Τσέλιος), Σιμάο (74' Σαμπανάτζοβιτς), Βέρντε (46' Ντέλετιτς), Ζεράλντες (89' Χριστόπουλος), Αλμπάνης (46' Μπότος), Κλωναρίδης (59' Σαρδέλης).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags