Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Διέλυσε με 5-1 τη Φορτούνα Σιτάρντ - Τέσσερα γκολ ο Άκπομ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-07-27 21:57:00

Φέρτε του τον Άγιαξ! Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ, πετούσε... φωτιές - Καρέ τερμάτων ο Άκπομ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Φέρτε του τον Άγιαξ! Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ, πετούσε... φωτιές - Καρέ τερμάτων ο Άκπομ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Άγγλος στο 5-1 επί της Φορτούνα!

ΠΑΟΚ: Καλύτερη πρόβα τζενεράλε πριν τις μάχες με τον Άγιαξ δεν μπορούσε να περιμένει ο Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος είδε την ομάδα του να αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο για 60 λεπτά και να ισοπεδώνει τη Φορτούνα Σιτάρντ με 5-1.

«Καυτός» ο Τσούμπα Άκπομ, που πέτυχε τέσσερα γκολ, με τον Δημήτρη Πέλκα να προσθέτει άλλο ένα προτού αποχωρήσει από το ματς με μικροενοχλήσεις στο 44’.

Δύο ασίστ έβγαλε ο Ομάρ Ελ Καντουρί, που έκανε σπουδαία εμφάνιση, ενώ το γκολ των Ολλανδών προήλθε από σοβαρό λάθος του Πασχαλάκη.

Πώς έπαιξε

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλη να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στο ντεμπούτο του ο Εσίτι πήρε θέση δίπλα στον Ελ Καντουρί στον άξονα, ενώ ο Μπίσεσβαρ κινήθηκε αριστερά και ο Ζαμπά δεξιά στη μεσαία γραμμή. Πέλκας και Άκπομ αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο του Δικεφάλου.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-0 προτού συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο!

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Πέλκας πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, γύρισε παράλληλα για τον Άκπομ και αυτός άνοιξε το σκορ από κοντά. Στο 10’ ο Πέλκας μετατράπηκε σε σκόρερ με πανέμορφο «τσίμπημα» της μπάλας πάνω από τον τερματοφύλακα έπειτα από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Ελ Καντουρί. Ο Άκπομ βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στο ματς στο 18’ μετά από σέντρα ακριβείας του Ζαμπά, αφού πρώτα ταλαιπώρησε τον αντίπαλο αμυντικό με διαδοχικές προσποιήσεις.

Η Φορτούνα μείωσε στο 41’ εκμεταλλευόμενη λάθος του Πασχαλάκη. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έκανε λάθος πάσα και έβγαλε… ασίστ άθελά του στον Νταμασκάν, ο οποίος σκόραρε από κοντά. Ωστόσο, η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση, αφού ο Άκπομ πήρε την πάσα του προωθημένου Κρέσπο, γύρισε ωραία το σώμα του και «έγραψε» το 4-1 με σουτ στο 45+2’.

Το ρεσιτάλ του Άγγλου φορ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από σέντρα του εξαιρετικού Ελ Καντουρί στο 57’, ο Άκπομ έπιασε φανταστική κεφαλιά, που κατέληξε στα δίχτυα, κάνοντας το 5-1 με το «κανόνι» του Δικεφάλου να πετυχαίνει το τέταρτο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση!

Στο 53’ και στο 57’ οι Ζαμπά και Άκπομ αντίστοιχα απώλεσαν μεγάλες ευκαιρίες για να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια και δεν σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο μέχρι το φινάλε, με εξαίρεση ένα δοκάρι που είχε ο Λάμπρου στο 90'. Πάντως, το τελευταίο τεστ ενόψει Άγιαξ κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο, με τον ΠΑΟΚ να πετά… φωτιές στην επίθεση για 60 λεπτά!

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Ελ Καντουρί (Κάτσε 84′), Ζαμπά (Τσιγγάρας 89′), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (Λάμπρου 43′), Άκπομ.

Φορτούνα Σιτάρντ: Νίναϊ, Αμιό, Σμετς, Καρλάινεν, Κάρμπονελ, Ντίμερς, Πάσλακ, Ουγκούρ, Πίντο, Κοσέλεφ, Ντάμασκαν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags