Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ματιέ Βαλμπουενά: Τι σχολίασε ο Βεργέτης στο sportdog
| 2019-07-31 11:40:00

"Επιθετική άμυνα Σεμέδο - Περιοχή ο Γκιγιέρμε - Να αλλάξει ο Ποντένσε - Εγκεφαλικός παίκτης"!

του Γιώργου Κτενά
"Επιθετική άμυνα Σεμέδο - Περιοχή ο Γκιγιέρμε - Να αλλάξει ο Ποντένσε - Εγκεφαλικός παίκτης"!

Ο Στάικος Βεργέτης αναλύει στο sportdog!

Ολυμπιακός - Ματιέ Βαλμπουενά: Εγκεφαλικό παίκτη, που μέσα στα επόμενα παιχνίδια θα δείξει αν μπορεί να δώσει στους Ερυθρόλευκους τα γκολ του Κώστα Φορτούνη, χαρακτήρισε τον Γάλλο άσο με δηλώσεις του στο sportdog o Στάικος Βεργέτης.

Ο πεπειραμένος τεχνικός αναφέρθηκε, ακόμα, στην παρουσία του Σεμέδο στην 11άδα του Ολυμπιακού, στον Ποντένσε, αλλά και στον πολύ καλό Γκιγιέρμε, που βοηθάει πολύ για να έχει την κατοχή στον αγώνα η ομάδα του.

"Ηρεμία ο Γκιγιέρμε - Να πάρει πρωτοβουλίες ο Ποντένσε"

"Ο Γκιγιέρμε δίνει ηρεμία στον Ολυμπιακό, έχει πολύ ψύχραιμη πάσα και βοηθάει πολύ για να έχει η ομάδα του κατοχή μπάλας. Εκτός των άλλων απέδειξε ότι μπορεί να δώσει βοήθεια και στο σκοράρισμα από τις στατικές φάσεις. Δείχνει ότι μπορεί να πατήσει περιοχή και να σκοράρει", ήταν το αρχικό σχόλιο του πεπειραμένου προπονητή για τον άσο του Ολυμπιακού και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την παρουσία του Σεμέδο:

"Κάνει πολύ καλή επιθετική άμυνα πάνω στους αντίπαλους επιθετικούς. Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι παίζει ψηλά όταν επιτίθεται ο Ολυμπιακός για να βοηθήσει στην ανάκτηση της μπάλας αν τη χάσει η ομάδα του. Σε αυτόν τον τομέα είχε θέμα πέρσι ο Ολυμπιακός και για αυτό είχε δεχτεί πολλές επιθέσεις".

Πώς βλέπετε τον Βαλμπουενά; Μπορεί να γίνει αντι-Φορτούνης και, κυρίως, να δώσει και τα γκολ του Φορτούνη στον Ολυμπιακό;

"Πολύ καλός και εγκεφαλικός παίκτης. Έχει ψυχραιμία σε ο,τι αφορά την κατοχή της μπάλας. Μένει να δούμε, όμως, μέσα στα επόμενα παιχνίδια αν είναι σε θέση να δώσει και γκολ. Νομίζω ότι έχει την ποιότητα για να το κάνει, μην ξεχνάμε την καριέρα που έχει πίσω του".

Πάντως ο Ολυμπιακός δεν παίρνει γκολ ούτε από τον Ποντένσε.

"Κατά την άποψή μου ο Ποντένσε θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ουσίας. Να πάει στο ένας με έναν που είναι πολύ καλός, να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του ή να σκοράρει ο ίδιος. Έχει εκρηκτικότητα, είναι καλός στις φάσεις απέναντι σε έναν αντίπαλο, αλλά θα πρέπει σε αυτά τα στοιχεία του δώσει ουσία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού".

Τέλος, πιστεύετε ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταγραφή επιθετικού και αντι-Φορτούνη, όπως διαβάζουμε;

"Το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει την ποιότητα για να αντεπεξέλθει, αλλά πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Βέβαια δεν έχουμε δει ακόμα και τον Ελ Αραμπί αλλά και τον Σουντανί, που είναι επιθετικός και εξτρέμ και θα μπορούσαν να δώσουν τις λύσεις που φαίνεται ότι ψάχνει τώρα η ομάδα. Θέλω όμως να μιλήσω για κάτι ακόμα: Τη σωστή διαχείριση που είδαμε από τον Ολυμπιακό στον αγώνα, τόσο εκτός έδρας όσο και χθες. Ο Καμαρά δίνει ουσία στο παιχνίδι της ομάδας του και το σύστημα φαίνεται ότι δίνει ισορροπία στον Ολυμπιακό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέφαντος τα πάντα όλα: "Δεν το έχει ο Βαλμπουενά - Τα ίδια και τα ίδια ο Ποντένσε"! Ποιους αποθέωσε

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags