Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά τα κατάφερε. Ο Άρης επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ (0-0 το πρώτο παιχνίδι) και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Το στήσιμο του Παντελίδη

Με συνταγή Βικελίδης παρέταξε την 11άδα του Άρη ο Σάββας Παντελίδης. Την εστία υπερασπίστηκε ο Κουέστα με τους Σούντγκρεν, Ρόουζ, Βέλεθ και Κόρχουτ να συμπληρώνουν την τετράδα της άμυνας. Ματίγια, Μπάσα έπαιξαν στη μεσαία γραμμή με τον Ντιγκινί να βρίσκεται σε πιο προωθημένο ρόλο. Στα φτερά της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Φετφατζίδης και Λάρσον με τον Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης να ολοκληρώνει το 4-2-3-1.

Ο Άρης είχε περισσότερη τύχη απ' ότι θα φανταζόταν. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν στερήθηκε σοβαρών λαθών, τα οποία όμως δεν του κόστισαν. Και όχι μόνο αυτό, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Στο 5' ο Κόρχουτ έκανε λάθος γύρισμα με αποτέλεσμα ο Γκαζαριάν να γίνει αποδέκτης και να βγάλει τον Χουράδο τετ α τετ, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε σε τετ α τετ.

Γκολ με πέναλτι

Η ελληνική ομάδα βγήκε μπροστά στη συνέχεια και πίεσε ψηλά. Το πρέσινγκ απέφερε καρπούς στο 12' όταν ο Ιντέγιε κέρδισε πέναλτι από τον Βοζίνια, με τον Ντιγκινί να ευστοχεί από τα 11 βήματα. Εννέα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των Κυπρίων είχε διπλή απόκρουση σε σουτ του Ιντέγε.

Η ΑΕΛ βρήκε χώρους μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και προσπάθησε να ισοφαρίσει. Δεν της βγήκαν όμως οι επιλογές της, καταγράφοντας μία μεγάλη στιγμή στο 37', όταν ο Τεϊξέιρα έστειλε από κοντά με το κεφάλι τη μπάλα στο δοκάρι του Κουέστα.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης βρέθηκε πολύ νωρίς κοντά στο 0-2, αλλά ο Ιντέγε απώλεσε την ευκαιρία σε τετ α τετ. Η ΑΕΛ που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, αφού ήθελε δύο τέρματα, βρήκε ξανά χώρους στην περιοχή των Θεσσαλονικιών. Η κυπριακή ομάδα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 59' για σπρώξιμο του Αβραάμ από τον Σουντγκρεν, ενώ στο 65' το σουτ του Γκαζαριάν απέκρουσε ασταθώς ο Κουέστα, αλλά ο Κάρλος ήταν σε θέση οφσάιντ και η φάση σταμάτησε εκεί.

Με 10 η ΑΕΛ

Οι κιτρινόμαυροι που στο συγκεκριμένο παιχνίδι έπαιξαν με τη γαλάζια εμφάνιση είχαν μία καλή στιγμή στο 75' σε σέντρα σουτ του Σάσα, ενώ στο 81' ο Κουέστα κράτησε ξανά το μηδέν στην εστία του με μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Κάρλος. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Γκοντάλ. Το αριθμητικό μειονέκτημα απογοήτευσε τους Κυπρίους που δεν πίεσαν δυναμικά μέχρι τέλους, με την ελληνική ομάδα να παίρνει την πρόκριση. Επόμενος αντίπαλος του Άρη θα είναι η Μόλντε.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Α. Τεϊξέιρα, Γκαστανάγια, Ζντραφκόφσκι, Γκαζαριάν, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς, Γκοντάλ, Χουράδο (53' Κάρλος), Γουίλερ (53' Αβραάμ), Ν. Τεϊξέιρα (65' Ζαρζίνιο)

Άρης: Κουέστα, Μπάσα, Ντιγκινί, Λάρσον (61' Τόνσο), Ιντέγε (86' Ματίγια), Σούντγκρεν, Ματίγια, Φετφατζίδης (67' Σάσα), Βέλεθ, Κορχούτ, Ροζ.