Facebook Pixel Γαλατάσαράι – Παναθηναϊκός:Θέλει δουλειά στην άμυνα, αλλά... χτίζει κάτι καλό – Ήττα στην Τουρκία για τον ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-08-03 22:59:00

Θέλει δουλειά στην άμυνα, αλλά... χτίζει κάτι καλό – Ήττα στην Τουρκία για τον ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Θέλει δουλειά στην άμυνα, αλλά... χτίζει κάτι καλό – Ήττα στην Τουρκία για τον ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχασε 2-1 από τη Γαλατάσαράι, σκόρερ ο Κονάν στο 92'.

Γαλατάσαράι – Παναθηναϊκός: Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην Τουρκία από την πιο έτοιμη Γαλατάσαράι σε φιλική αναμέτρηση, όπου οι Πράσινοι εμφάνισαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα, αλλά και καλές εμπνεύσεις από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, κυρίως με τους Κολοβό και Μακέντα.

Ο Γιώργος Δώνης έκανε πολλές δοκιμές, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, ενώ πλέον ετοιμάζεται για επόμενο δυνατό φιλικό με την Μπεσίκτας, το Σάββατο 10 Αυγούστου, πάλι στην Τουρκία.

Η άμυνα που... κοιμήθηκε, η αλλαγή τακτικής και ο Ντουρμάζ

Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε στο φιλικό με σύστημα 4-3-3 και στην ενδεκάδα βρίσκονταν οι  Διούδης - Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Ινσούα - Δώνης, Χατζηθεοδωρίδης, Ζαχίντ - Κολοβός, Χατζηγιοβάνης και Μακέντα, ενώ μετά το μισάωρο πέρασε τον Κολοβό στα χαφ και τον Χατζηθεοδωρίδη στα άκρα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι, όμως η πιο έτοιμη Γαλατά πολύ γρήγορα πήρε την κυκλοφορία της μπάλας και έχασε και τις πρώτες ευκαιρίες της νωρίς-νωρίς στο ματς, ενώ μόλις στο 11’ έγινε και το 1-0. Μετά από τρία συνεχόμενα κόρνερ, ο Τζίμι Ντουρμάζ έφερε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν σωστά και ο Μπουγιούκ ολομόναχος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (Δείτε το γκολ σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ). Οι Τούρκοι συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα το ματς στα επόμενα λεπτά και στο 14’ ο πρώην άσος του Ολυμπιακού με απευθείας φάουλ τράνταξε το δοκάρι του Διούδη!

Οι Πράσινοι μέχρι το 30’ δεν μπορούσαν να πάρουν καθόλου την κατοχή, ούτε και να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Γαλατά με συνέπεια να είναι... κομπάρσοι στο ματς. Ωστόσο, μετά από εντολή του Δώνη οι γραμμές ανέβηκαν ψηλά, μετά το μισαώρο η πίεση αυξήθηκε και πλέον το Τριφύλλι όχι μόνο... εμφανίστηκε στο γήπεδο, αλλά κλέβοντας μπάλες δημιουργούσε συνεχώς απειλές. Στο 40’ ο Μακέντα από ασίστ του Ζαχίντ δεν πρόλαβε να σουτάρει, ενώ η προσπάθεια του επερχόμενου Κολοβού δεν ήταν καλή, όπως και το σουτ του ολομόναχου Χατζηγιοβάνη εντός περιοχής τρία λεπτά αργότερα.



Οι ευκαιρίες Μακέντα – Κολοβού, και το λάθος του Νούνες

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο με μόλις μία αλλαγή, αυτή του Κότσαρη αντί του Διούδη κάτω από την εστία και συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό. Οι Πράσινοι στο 47’ έφτασαν και πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Κολοβός έκλεψε και έδωσε ωραία στον Μακέντα, αλλά ο πορτιέρε της Γαλατά απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Κι ενώ το Τριφύλλι ήταν καλύτερο, κόντρα στη ροή του αγώνα στο 61’ έγινε το 2-0, όταν ο Νούνες που μόλις είχε περάσει στο ματς έχασε την μπάλα, ο Μαριάνο έβγαλε την σέντρα και ο Ντονγκ αμαρκάριστος από κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (Δείτε το γκολ σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ)

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει κι έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 66’, όταν ο Μακέντα με τρομερή ενέργεια απέφυγε τον αντίπαλό του αλλά ο γκλικίπερ της Γαλατά έδιωξε με τα πόδια, ενώ στο 78’ το απευθείας φάουλ του Κολοβού έφυγε ελάχιστα άουτ. Από εκεί και πέρα, οι δύο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές και ο ρυθμός δεν ήταν καλός, ωστόσο οι πράσινοι βρήκαν το γκολ της τιμής στο 92', με κεφαλιά του Κόναν μετά από ασίστ του Βέργου! (Δείτε το 2-1 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ)


Οι συνθέσεις:

Γαλατασαράι (4-2-3-1): Οκάν Κοτσούκ, Σερί (63’ Εμρέ Μορ), Μπογιούκ (46’ Γιαρτμινκί) , Μπελχαντά (46’ Σελτσούκ Ινάν), Ντονκ (81’ Μπαμπατσάν), Ντουρμάζ (52’ Γιουνούς Αγκούν), Μαριάνο Μπάμπελ, Λουινταμά, Μαρκάο, Ναγκατόμο (70’ Μπαϊράμ)

ΠΑΟ (4-3-3): Διούδης(46 Κότσαρης) Γιόχανσον (72’ Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (59’ Νούνες), Πούγγουρας (75’ Μαυρομμάτης), Ινσούα (81’ Ζαγαρίτης) Δώνης (81’ Θεοχάρης), Χατζηθεοδωρίδης (76’ Αλεξανδρόπουλος), Ζαχίντ (72’ Εμμανουλίδης), Κολοβός (81’ Κονάν), Χατζηγιοβάνης (63’ Καμπετσής), Μακέντα (72’ Βέργος)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags