Facebook Pixel Sportdog.gr | Όχι ρε ΠΑΟΚ! "Κλώτσησε" τη νίκη από δικά του λάθη – Πάει για… άθλο στην Ολλανδία (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-08-06 21:54:00

Όχι ρε ΠΑΟΚ! "Κλώτσησε" τη νίκη από δικά του λάθη – Πάει για… άθλο στην Ολλανδία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Όχι ρε ΠΑΟΚ! "Κλώτσησε" τη νίκη από δικά του λάθη – Πάει για… άθλο στην Ολλανδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζόρικα τα πράγματα μετά το 2-2 με τον Άγιαξ στην Τούμπα.

Παρά το γεγονός ότι «τρόμαξε» τον Άγιαξ και πέτυχε μια φοβερή ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κρατήσει μια μεγάλη νίκη στην Τούμπα, μένοντας στο 2-2.

Ο Δικέφαλος έμεινε πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Γιαννούλη (10’), έφερε τούμπα το παιχνίδι με γκολ του Άκπομ (32’) και Μάτος (39’), αλλά ισοφαρίστηκε στο τελικό 2-2 με τον Χούντελααρ (57’), σε ένα γκολ που επετεύχθη μετά από λάθος του Βαρέλα και μπόλικη δόση τύχης για την ολλανδική ομάδα.

Τα δύο εκτός έδρας γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ καθιστούν πολύ δύσκολη υπόθεση την πρόκριση μέσα στην έδρα του «Αίαντα» στη ρεβάνς της 13ης Αυγούστου.

Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν σημειώθηκε κάποια φάση, με τον ΠΑΟΚ όμως να πληρώνει μια άτυχη στιγμή και να μένει από νωρίς πίσω στο σκορ.
Μόλις στο 10ο λεπτό ο Ζίγιεχ εκτέλεσε με εξαιρετικό τρόπο φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς την εστία και ο Γιαννούλης την έστειλε άθελά του την μπάλα την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά για το 1-0 του Άγιαξ.

Επηρεασμένος από το άσχημο ξεκίνημα, ο Δικέφαλος χρειάστηκε χρόνο για να συνέλθει και μάλιστα παραλίγο να δεχθεί και δεύτερο γκολ. Στο 14’ οι Τάντιτς και Ντόλμπεργκ συνδυάστηκαν εξαιρετικά στη μεγάλη περιοχή, με την άμυνα του ΠΑΟΚ να διώχνει τελευταία στιγμή, ενώ στο 18’ το σουτ του Ζίγιεχ κόντραρε στον Βαρέλα και ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε δύσκολη επέμβαση.

Όταν οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα συνήλθαν από την «ψυχρολουσία», η μορφή του αγώνα άλλαξε πλήρως. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και να φτάνει με αξιώσεις έξω από αντίπαλη περιοχή, ενώ δεν άργησε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ. Στο 32’ οι Ασπρόμαυροι άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα εκμεταλλευόμενοι τα μεγάλα κενά στον άξονα του Άγιαξ. Ο Μπίσεσβαρ «κουβάλησε» την μπάλα στο κέντρο, βρήκε στα αριστερά τον Γιαννούλη, αυτός γύρισε παράλληλα και ο Άκπομ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Στο 39’ ο ΠΑΟΚ έφτασε σε εντυπωσιακή ανατροπή, όταν ο Μάτος νίκησε την αντίπαλη άμυνα έπειτα από φάουλ του Μπίσεσβαρ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1!

Όχι μόνο αυτό, αλλά ο Δικέφαλος είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για ακόμα ένα γκολ, με τον Άγιαξ να γλιτώνει με απομάκρυνση της τελευταίας στιγμής στη μικρή περιοχή (41’) και τον Πέλκα να αστοχεί από πλεονεκτική θέση (43’).

Με ανάλογο τρόπο και «ψυχρολουσία» για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 50’ ο Δικέφαλος γλίτωσε το γκολ, με τον Ζιγιέχ  να σουτάρει ψηλά άουτ όντας ολομόναχος την περιοχή. Στο 57’, όμως, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ένα «φθηνό» γκολ. Ο Φαν Ντε Μπέεκ γύρισε χαμηλά στη μικρή περιοχή, ο Βαρέλα έδειχνε να ελέγχει τη φάση, όμως έδιωξε την μπάλα πάνω στον Χούντελααρ και αυτός ισοφάρισε σε 2-2 με… σπόντα.

O Δικέφαλος έμεινε από δυνάμεις και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη νίκη στη συνέχεια και μάλιστα ο Πασχαλάκης τον έσωσε από ήττα με ορισμένες καθοριστικές αποκρούσεις. Στο 63’ μπλόκαρε το σουτ του Πασχαλάκη, στο 80’ έκανε μεγάλη απόκρουση σε κοντινή προβολή του Χούντελααρ και στο 89’ έδιωξε με υπερένταση το φαλτσαριστό φάουλ του Μαρίν.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Ο Φερνάντο Βαρέλα έκανε λάθος που δεν αρμόζει στην κλάση του, χαρίζοντας ουσιαστικά το 2-2 στον Άγιαξ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Πασχαλάκης, με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλη στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Εσίτι και Ελ Καντουρί, με τον Μπίσεσβαρ στο αριστερό άκρο και τον Ζαμπά στο δεξί, ενώ οι Πέλκας και Άκπομ αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Άγιαξ παρατάχθηκε με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ονάνα, το δίδυμο των στόπερ αποτέλεσαν οι Σχουρς και Μαρτίνες, δεξί μπακ ήταν ο Φέλτμαν και αριστερό ο Ταλιαφίκο. Την τριάδα του κέντρου συνέθεσαν οι Μπλιντ, Μαζραουί και Φαν Ντε Μπέεκ. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Ντόλμπεργκ, έχοντας δεξιά του τον Ζίγιεχ και αριστερά τον Τάντιτς.

Η ΦΑΣΗ: Το «φθηνό» γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ, με το λάθος του Βαρέλα να κάνει… δώρο την ισοφάριση.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς είχε καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές και πέρασε απαρατήρητος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι, Eλ Καντουρί, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Άκπομ.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χάαγκ): Ονάνα, Φέλτμαν, Σερς, Μαρτίνες, Ταλιαφίκο, Μπλιντ, Φαν ντε Μπέεκ, Μαζραουί, Ζίγιεκ, Ντόλμπεργκ, Τάντιτς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags