Facebook Pixel Sportdog.gr | Διπρόσωπος ΠΑΟ – Τρέλαναν κόσμο Δώνης και Ζαχίντ – "Τρύπα" η άμυνα, μοιραίος ο Μακέντα
| 2019-08-10 21:52:00

Διπρόσωπος ΠΑΟ – Τρέλαναν κόσμο Δώνης και Ζαχίντ – "Τρύπα" η άμυνα, μοιραίος ο Μακέντα

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Διπρόσωπος ΠΑΟ – Τρέλαναν κόσμο Δώνης και Ζαχίντ – "Τρύπα" η άμυνα, μοιραίος ο Μακέντα

Ισοπαλία 2-2 με Μπεσίκτας, δύο γκολ ο Δώνης.

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα και αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τη Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Πράσινοι προβλημάτισαν στην άμυνα και δέχθηκαν δύο "φθηνά" γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όμως βελτιώθηκαν αισθητά στο δεύτερο και πήραν την ισοπαλία χάρη σε δύο γκολ του Χρήστου Δώνη.

Καταπληκτική εμφάνιση έκανε ο Γκαγιάς Ζαχίντ, που έδωσε την ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης. Πολύ δραστήριος ήταν και ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, ενώ ο Φεντερίκο Μακέντα δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά. Πέτυχε ένα γκολ που ακυρώθηκε λανθασμένα, όμως στη συνέχεια σπατάλησε κλασικές ευκαιρίες.

Πώς έπαιξε

Ο Γιώργος Δώνης εφάρμοσε 4-3-3 για τον Παναθηναϊκό. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Διούδης, με δίδυμο στόπερ τους Κολοβέτσιο, Πούγγουρα, δεξί μπακ τον Γιόχανσον και αριστερό τον Ινσούα. Ο Δώνης ήταν το «εξάρι» στο κέντρο, με τους Ζαχίντ και Κολοβό σε ρόλο εσωτερικών μέσων. Στο δεξί άκρο της επίθεσης κινήθηκε ο Χατζηθεοδωρίδης, στο αριστερό ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Μακέντα.

Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν στο ματς οι Κότσαρης, Νούνες, Κουρμπέλης, Μολό, Καμπετσής, Ζαγαρίτης, Μαυρομμάτης,  Αποστολάκης, Βέργος, Θεοχάρης και Κόναν.

Το ματς

Το ξεκίνημα ήταν εφιαλτικό για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αδυνατούσε να αναπτυχθεί στην επίθεση, ενώ εμφάνισε μεγάλα αμυντικά κενά. Η Μπεσίκτας προειδοποίησε με δοκάρι του Ουμούτ μόλις στο 5’ και άνοιξε το σκορ στο 12’. Η άμυνα του Παναθηναϊκού ανέβηκε ψηλά και συνελήφθη «κοιμώμενη». Η Μπεσίκτας βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Λενς να πασάρει στον Ερντέμ και αυτόν να σκοράρει από κοντά για το 1-0. Ο ίδιος παίκτης παραλίγο να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 18’ όμως σούταρε άουτ έπειτα από λάθος του Παναθηναϊκού στο κέντρο και νέα αντεπίθεση των Τούρκων.

Οι Πράσινοι άρχισαν να αφυπνίζονται έχοντας ως κύριο άξονα ανάπτυξης τη δεξιά πλευρά. Χατζηθεοδωρίδης και Ζαχίντ ήταν δραστήριοι και έβγαλαν εξαιρετικές συνεργασίες. Ο πρώτος έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά στον Χατζηγιοβάνη στο 19’, με τον Έλληνα άσο να κάνει εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, αλλά να στέκεται άτυχος, αφού το σουτ του κατέληξε στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως τα αμυντικά προβλήματα παρέμειναν, με τους Τούρκους να περνούν πολλές κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας. Στο 38’ η Μπεσίκτας πέτυχε το 2-0 με τον Οκτάι, ο οποίος πήρε την μπάλα στον άξονα, έκανε… βόλτα προς τη μεγάλη περιοχή αφού κανείς δεν πήγε πάνω του και πλάσαρε εύστοχα τον Διούδη.

Στο 41’ ο Ινσούα σούταρε ελάχιστα άουτ από πάσα του Μακέντα, ενώ στο 43’ ακυρώθηκε λανθασμένα καθαρό γκολ του Ιταλού από πανέξυπνη πάσα του Ζαχίντ. Σε φάση «καρμπόν» στο δεύτερο μέρος, συγκεκριμένα στο 48’, ο Ζαχίντ έδωσε… έτοιμο γκολ στον Μακέντα, όμως αυτός πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα από το ύψος του πέναλτι. Ο Μακέντα σπατάλησε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ από κάθετη του Νούνες στο 55’.

Αντιθέτως, ο Χρήστος Δώνης ευστόχησε στη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 62’. Έπειτα από φάση διαρκείας με τον Ινσούα και κόντρα σε αμυντικό, ο Έλληνας άσος βρέθηκε ολομόναχος στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα με το αριστερό, μειώνοντας σε 2-1 για τον Παναθηναϊκό.

Ο Έλληνας μέσος «χτύπησε» ξανά στο 80’. Έκανε κίνηση φορ στην πλάτη της άμυνας, ο Ζαχίντ του πέρασε εξαιρετική πάσα και ο Δώνης πλάσαρε τον αντίπαλο γκολκίπερ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2!

Μπεσίκτας (Αμπντουλάχ Αβτσί): Ερσίν, Κερέμ, Μιρίν, Ερντογκάν, Ριντβάν, Καρτάλ, Μουχαγιέρ, Ερντέμ Σερτζίν, Λενς, Ορκάν (66’ Αγκούν), Ουμίτ. 

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης (46’ Κότσαρης), Γιόχανσον (74’ Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (46’ Νούνες), Πούγγουρας (74’ Μαυρομμάτης), Ινσούα (74’ Ζαγαρίτης), Δώνης (82’ Βέργος), Κολοβός (46’ Κουρμπέλης), Ζαχίντ (82’ Θεοχάρης), Χατζηθεοδωρίδης (61’ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης (61’ Μολό), Μακέντα (82’ Κονάν).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags