Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κώστας Μήτρογλου: πολύ ακριβός για τους Πειραιώτες ο Έλληνας φορ
| 2019-08-11 20:15:00

"Ρουκέτα" για Ολυμπιακό-Μήτρογλου - Ούτε με... τσόντα - Παίζουν τρελά λεφτά - Έτσι τον παίρνουν!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Ρουκέτα" για Ολυμπιακό-Μήτρογλου - Ούτε με... τσόντα - Παίζουν τρελά λεφτά - Έτσι τον παίρνουν!

Nέα επιβεβαίωση sportdog. Πού θα πάει ο Έλληνας φορ και με πόσα;

Ολυμπιακός - Κώστας Μήτρογλου: Ο Κριστιάν Καρεμπέ, στις πρόσφατες δηλώσεις του στην τουρκική τηλεόραση, ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά αυτό που και στο sportdog έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή του… φετινού, καθιερωμένου, σεναρίου που θέλει τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται για τον Κώστα Μήτρογλου. Πως δηλαδή, οι "ερυθρόλευκοι" δεν ενδιαφέρονται για τον επιθετικό της Γαλατασαράι.

Ο λόγος, πέραν των όποιον αγωνιστικών, έχει να κάνει σαφέστατα και με τα οικονομικά δεδομένα. Τα 2,8 εκατ. ευρώ που έχει να εισπράξει ο Μήτρογλου του χρόνου,  είναι ποσό που είναι απαγορευτικό για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Ακόμη και αν "τσόνταρε" η πρωταθλήτρια Τουρκίας, πάλι θα έπρεπε να το κάνει σε ποσοστό 60 και 70% στο συμβόλαιο του "Μητρογκόλ" προκειμένου να έφτανε η "συμβολή" των "ερυθρόλευκων" σε επίπεδα προσιτά γι’ αυτούς.

Και εδώ έγκειται και το σημαντικότερο θέμα για να βρει ο διεθνής επιθετικός τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Το ποσό δηλαδή που θα καλύψει η Γαλατασαράι από τις προβλεπόμενες για του χρόνου απολαβές του, αφού ομάδα που να αναλάβει να πληρώσει το 100% του συμβολαίου του, δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει.  Το θέμα λοιπόν, δεν είναι η Μαρσέιγ, με την οποία ο Μήτρογλου έχει δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο. Εκεί, θα βρεθεί (εύκολα) λύση.

Το θέμα είναι η Γαλατά και η συμφωνία που έκανε ο 31χρονος στράικερ τον περασμένο Ιανουάριο όταν υπέγραφε τον 18μηνο δανεισμό του στα "λιοντάρια". Γι’ αυτό και οι ομάδες που ως τώρα έχουν γραφτεί πως ενδιαφέρονται για τον Μήτρογλου, η Λέτσε δηλαδή και η Ναντ (ισχύουν αμφότερες), δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε κάτι το  ουσιαστικό εξαιτίας αυτού του δεδομένου, αφού δεν μπορούν καλά καλά να φτάσουν ούτε στο 50% του συμβολαίου του πρώην επιθετικού του Ολυμπιακού, κάτι που φυσικά, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, η Γαλατασαράι δεν δέχεται προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει τη δική της συμμετοχή στην καταβολή των απολαβών του Ελληνα φορ για την επόμενη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τραβούν τα μαλλιά τους" στον Ολυμπιακό - Χαλάει το "χρυσό" deal - Χάνει πολλά εκατομμύρια!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags