Facebook Pixel ΑΕΚ: Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης έχει η Ένωση μετά τη νίκη στην Κραϊόβα
| 2019-08-15 12:55:00

Ρεσιτάλ Βεργέτη για ΑΕΚ: "Μπελάς με Λιβάγια, πού παίζει; - Καριέρα ο Σβάρνας - Aυτός είναι εργαλείο"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ρεσιτάλ Βεργέτη για ΑΕΚ: "Μπελάς με Λιβάγια, πού παίζει; - Καριέρα ο Σβάρνας - Aυτός είναι εργαλείο"

Σούπερ ανάλυση στο sportdog. Τι λέει για Σιμάο, Παουλίνιο.

ΑΕΚ: Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης έχει η Ένωση μετά τη νίκη στην Κραϊόβα.

Με το εκτός έδρας 2-0 πήρε αυτό που ήθελε χωρίς να είναι στην καλύτερη βραδιά της. "Το σημαντικότερο είναι ότι η Ένωση πήρε διπλό χωρίς να έχει βρει ακόμα τα πατήματά της", παρατηρεί ο Στάικος Βεργέτης.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο sportdog για την αναμέτρηση στη Ρουμανία και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τρόπο διαχείρισης του Λιβάγια.

Παράλληλα, μίλησε με κολακευτικά σχόλια για την παρουσία του Σβάρνα και έκανε συγκρατημένο σχόλιο για τις μεταγραφές.

Ποιες εντυπώσεις σας άφησε το Κραϊόβα-ΑΕΚ;

"Σε πρώτη φάση θα ήθελα να πω ότι η Κραϊόβα ξεκίνησε με μία ιδιαίτερη δυναμική μέσα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ αδυνατούσε να κρατήσει την κατοχή της μπάλας. Έδινε ρυθμό στην Κραϊόβα. Όσο πέρναγε ο καιρός και προς τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ άρχισε να παίρνει περισσότερη κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί μετά από κάποιες επιθετικές μεταβάσεις να απειλήσει. Το σημαντικότερο είναι ότι η Ένωση πήρε διπλό. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, μιας και δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά της μέσα στο γήπεδο. Τα στοιχεία που μου άρεσαν στην ΑΕΚ ήταν το αμυντικό δίδυμο, ο Σβάρνας με τον Βράνιες που είχαν καλή επικοινωνία και καλές καλύψεις. Αρκετά καλό ήταν το δίδυμο και στο κέντρο με τους Σιμάο-Σιμόες. Επίσης, έκανε καλό παιχνίδι ο Παουλίνιο από δεξιά".

Θεωρείτε κομβικό το σημείο της εισόδου του Λιβάγια;

"Ο Λιβάγια είναι ένας παίκτης που με ασίστ και γκολ έκρινε το παιχνίδι. Είναι χαρισματικός παίκτης και έξυπνος. Ξέρει και να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του και ο ίδιος να τελειώνει φάσεις. Αυτό που αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο στον Κροάτη είναι σε ποια θέση παίζει. Φορ δεν μπορείς να τον πεις, ούτε δεκάρι, ούτε ακραίο επιθετικό. Είναι ένας ποιοτικός παίκτης, ο οποίος δεν έχει ξεκάθαρη θέση μέσα στο γήπεδο. Ίσως ως δεύτερος επιθετικός μπορεί να χαρακτηριστεί σε ένα σύστημα που δεν το παίζει αυτήν την περίοδο η ΑΕΚ Νομίζω, χωρίς να βλέπω καθημερινά τις προπονήσεις της ομάδας, ότι ο μεγάλος μπελάς για έναν προπονητή για παίκτες τύπου Λιβάγια είναι αυτός. Και στο παρελθόν θυμάμαι παιχνίδια του Λιβάγια να έρχεται από τον πάγκο και να κρίνει τον αγώνα. Δεν ξέρω αν θα καθιερωθεί αυτή η κατάσταση. Όταν ένας παίκτης όμως είναι χρήσιμος είναι ακόμα πιο αξιοποιήσιμο εργαλείο".

Ποιες μεταγραφές σας άρεσαν;

"Ο Ζεράλντες φάνηκε ποιοτικός παίκτης. Μπορεί να αποτελέσει πολύ καλό εργαλείο στο σχέδιο του προπονητή. Μην ξεχνάμε όμως ότι και ο Σιμάο και ο Παουλίνιο. Μην τολμήσουμε να τους κρίνουμε. Είναι καινούργιοι παίκτες σε νέα χώρα σε άλλες συνθήκες. Φαίνεται όμως ότι και οι τρεις τους έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν ουσιαστικά την ΑΕΚ".

Πώς σας φάνηκε ατομικά ο Σβάρνας; Γιατί η ΑΕΚ ψάχνεται για να ενισχυθεί στο κέντρο της άμυνας.

"Φάνηκε καλός παίκτης. Υποστήριξε τη θέση πάρα πολύ καλά. Έχει τις δυνατότητες, τη δύναμη και την τεχνική. Έχει την προοπτική να κάνει καριέρα".

Τι βλέπετε για τη συνέχεια;

"Η ΑΕΚ χωρά περισσότερα περιθώρια βελτίωσης. Δεν έχει αποκτήσει ακόμα την ταχύτητα και τον συγχρονισμό που πρέπει. Το καλό είναι ότι ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Έχει παίκτες προσωπικότητες όπως ο Μάνταλος και ο Λιβάγια που μπορούν να πάρουν ένα παιχνίδι ακόμα και αν η ΑΕΚ είναι σε μέτρια κατάσταση. Πρέπει να εξελιχθεί λίγο πιο γρήγορα ο ρυθμός που μοντάρεται. Πιστεύω θα διαχειριστεί καλά το παιχνίδι. Το 0-2 του πρώτου αγώνα μας επιτρέπει να το πούμε αυτό. Επίσης, είχελίγες ημέρες να δουλέψει ο προπονητής την ομάδα, για να μπορέσουν οι παίκτες να αφομοιώσουν κάποια πράγματα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags