Facebook Pixel Μιγκέλ Καρντόσο - Μάρκο Λιβάγια: Αποκαλύψεις Καρντόσο: "Γι' αυτό έκανα αλλαγή τον Λιβάγια - Να γιατί έκλαιγε ο Βέρντε"
| 2019-08-21 19:38:00

Αποκαλύψεις Καρντόσο: "Γι' αυτό έκανα αλλαγή τον Λιβάγια - Να γιατί έκλαιγε ο Βέρντε"

Sportdog Team
Αποκαλύψεις Καρντόσο: "Γι' αυτό έκανα αλλαγή τον Λιβάγια - Να γιατί έκλαιγε ο Βέρντε"

Τι συζήτησε με τους δύο παίκτες της ΑΕΚ ο Πορτογάλος;

Μιγκέλ Καρντόσο - Μάρκο Λιβάγια: H αλλαγή του Λιβάγια στο παιχνίδι με την Κραϊόβα ήταν βασικό σημείο κριτικής προς τον Μιγκέλ Καρντόσο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ρωτήθηκε για τη συγκεκριμένη κίνηση και ανέλυσε το σκεπτικό του.

Αναλυτικά ανέφερε: «Όταν προετοιμάζω ένα παιχνίδι δεν μιλάω για το προηγούμενο συνήθως, αλλά θα κάνω μια εξαίρεση για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Στο πρώτο ημίχρονο με την Κραϊόβα είχαμε δύο μεγάλες ευκαιρίες να τελειώσουμε το ματς. Ένα δοκάρι και μια φάση με τον Ολιβέιρα που δεν έκανε πάσα για να έχουμε σίγουρο γκολ, ώστε να έχουμε ένα 3-0 στο ημίχρονο. Θα πρέπει να σκεφτούμε την αρχική ενδεκάδα, αποφασίσαμε να βάλουμε τον Νέναντ για να του δώσουμε χρόνο συμμετοχές, καθώς έχουμε να δώσουμε πολλά ματς σε λίγες μέρες και θα τους χρειαστούμε όλους. Μπορείτε λοιπόν να περιμένετε κι άλλες αλλαγές στο μέλλον. Γνωρίζαμε πως ο Νέναντ έπρεπε να γίνει αλλαγές.

Ήθελα να κάνω το ίδιο για την επίθεση με τον Ολιβέιρα και σκεπτόμενος ότι τώρα αρχίζει μαζί μας θα ήταν καλό να πάρει χρόνο για να έρθει σε καλύτερη κατάσταση. Πίσω του είχαμε τρεις παίκτες και γι’ αυτές τις θέσεις είχαμε διάφορες επιλογές, αλλά μιλάμε βασικά για τέσσερις παίκτες: Μάνταλο, Λιβάγια, Βέρντε και Ζεράλδες. Από αυτούς τους τέσσερις, για δύο ήμουν σίγουρος πως θα τελειώσουν το ματς. Ο Μάνταλος και ο Ζεράλδες, γιατί είχαν δουλέψει περισσότερο μαζί μας. Οπότε ήταν ξεκάθαρο ότι κάποιος από τους άλλους δύο έπρεπε να βγει. Σκεπτόμενος ότι στην Κραϊόβα ο Λιβάγια ήρθε από τον πάγκο και βοήθησε πολύ την ομάδα, αποφάσισα για τον Μάρκο. Στη διάρκεια ήταν σαφές πως έπρεπε να αλλάξουμε τον Νέναντ και έπρεπε να αλλάξω τον Μάρκο ή τον Νέλσον.

Σε εκείνη τη στιγμή υποφέραμε στο παιχνίδι, έπρεπε να έχουμε τρεξίματα και ο σέντερ φορ ίσως είναι αυτός που πρέπει να τρέξει λιγότερο. Έτσι αποφάσισα να κρατήσω τον Ολιβέιρα, να βγάλω τον Μάρκο και βάζοντας τον Βέρντε να πάει δεξιά. Δεν κάναμε λάθος, γιατί στο τέλος είχαμε γύρω στα 11 χιλιόμετρα από τον Μάνταλο και τον Ζεράλδες. Ο Ντανιέλε κατάλαβε πολύ καλά το πλάνο του αγώνα, γιατί κι ο ίδιος δεν ήταν έτοιμος να βγάλει 90λεπτο. Του είπα ότι μπορεί να γίνει ο πιο σημαντικός παίκτης στο παιχνίδι και μετά το ματς τον ρώτησα ‘γιατί έκλαιγες;’. Μου είπε ‘όχι για μένα, μίστερ, αλλά για σένα. Γιατί ήξερα πως μπορούσα να αξιοποιήσω το πλάνο σου και δεν κατάφερα να το κάνω’. Εγώ του είπα ‘το σημαντικό είναι ότι προσπάθησες, δεν τιμωρώ τους παίκτες επειδή χάνουν γκολ’. Όπως είπα και στην αρχή, δεν έχουμε ιεραρχία στα αποδυτήρια.

Τους θέλουμε όλους έτοιμους σε κάθε ματς. Σε κάποιες περιπτώσεις άλλοι θα είναι πιο σημαντικές, σε άλλες λιγότερο. Αλλά τους χρειαζόμαστε όλους. Ποιος θα φανταζόταν ότι ο Σβάρνας θα ήταν βασικός; Είναι όμως και τα πάει αρκετά καλά. Αυτό έγινε λόγω κάποιων συμπτώσεων, επειδή ο Τσιγκρίνσκι ήταν τραυματίας, ο Οικονόμου δεν νιώθει τόσο άνετα αριστερά και ο Σβάρνας κράτησε τη θέση του».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags