Facebook Pixel Γιατί είναι... αλλού ο Μπάρκας - Tι κατάλαβαν με Βέρντε-Ολιβέιρα; - Απόφαση-φωτιά για Καρντόσο
| 2019-08-23 14:40:00

Γιατί είναι... αλλού ο Μπάρκας - Tι κατάλαβαν με Βέρντε-Ολιβέιρα; - Απόφαση-φωτιά για Καρντόσο

του Γιώργου Θεοδωράκη
Γιατί είναι... αλλού ο Μπάρκας - Tι κατάλαβαν με Βέρντε-Ολιβέιρα; - Απόφαση-φωτιά για Καρντόσο

Ποιον "έκαψαν", ποιος δεν μπορεί, ποιος "τρέμει"; Όλα στη φόρα!

Με βάση την εικόνα της ΑΕΚ στη ρεβάνς με την Κραϊόβα, ομολογουμένως ελάχιστοι ήταν αυτοί που ρεαλιστικά περίμεναν κάτι το συγκλονιστικά καλύτερο στη χθεσινή πρώτη αναμέτρηση με την Τραμπζονσπόρ. Και, δυστυχώς για την Ένωση, προέκυψε μια από τα ίδια. Εμφάνιση που άνοιξε ακόμη περισσότερο τις πληγές των "κιτρινόμαυρων" πολύ νωρίς στη σεζόν.

Η παγωμάρα και ο προβληματισμός με τα οποία έχουν υποδεχθεί στον σύλλογο την εικόνα της ομάδας στα δύο αυτά παιχνίδια είναι πασιφανή. Και προφανώς, αγγίζουν τους πάντες. Εννοείται τον Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος και ανέλαβε να προσωποποιήσει την απόφαση για αλλαγή φιλοσοφίας και αγωνιστικού προφίλ. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς να κριθεί, η ευθύνη όμως για την εικόνα της ομάδας είναι τουλάχιστον ανησυχητική και δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά απ’ ότι ελπίδα.

Ο Πορτογάλος παρουσιάζει μια ομάδα η οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί πνευματικά στις απαιτήσεις των παιχνιδιών, σε τακτικό επίπεδο είναι πολύ, μα πάρα πολύ μακριά από οτιδήποτε ονειρεύεται, η προσαρμοστικότητα του είναι ανύπαρκτη, όπως και η ευελιξία σε υιοθέτηση πιο πρακτικών τη δεδομένη στιγμή, εναλλακτικών πλάνων. Ακόμη και οι παίκτες που έχει επιλέξει για να του κάνουν τη δουλειά, μοιάζουν να μην μπορούν να ανταποκριθούν. Απολύτως εύλογο να τελεί -στην καλύτερη- υπό κρίση…

Και φυσικά και οι ίδιοι οι παίκτες. Ο Μπάρκας είναι προφανώς… αλλού και μοιάζει επηρεασμένος από την άρνηση της διοίκησης να τον παραχωρήσει στη Μονπελιέ. Ο Σβάρνας "κάηκε" με τη χθεσινή του εμφάνιση, μοιραία ο Βράνιες συμπαρασύρεται, γεγονός που καθιστά συζητήσιμη την κωλλυσιεργεία που παρουσιάζεται στην απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού.

Ο Σιμόες πελαγοδρομεί, ο Σιμάο δείχνει λίγος, ο Κρστίσιτς είναι εμφανώς ανέτοιμος και γενικά οι χαφ, από τους οποίους ο Καρντόσο περιμένει πάρα πολλά, ξεκάθαρα δεν μπορούν να υπηρετήσουν ένα πλάνο που τα περισσότερα απ’ αυτό περνάνε από τα δικά τους πόδια, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Τα δύο "βαριά" χαρτιά των μεταγραφών, οι Βέρντε και Ολιβέιρα ακόμη ψάχνονται, χωρίς να δείχνουν πράγματα στο γήπεδο που να δικαιολογεί την επιμονή της Ένωσης να τους εντάξει στο ρόστερ τους, ο Λιβάγια είναι ο… γνωστός Λιβάγια, με τα σκαμπανεβάσματα του, ενώ και ο Μάνταλος, όσο και να προμοτάρεται, δεν μπορεί να σηκώσει την ομάδα.

Εύλογα, οι αποφάσεις που καλείται να πάρει η διοίκηση της ΑΕΚ, πολλές, σημαντικές και άμεσες. Αν στηρίξει τον Καρντόσο, πρέπει να το κάνει με την προϋπόθεση πως εμφανίσεις σαν τη χθεσινή θα είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση. Και να είναι και έτοιμη να δεχτεί τις (σοβαρές) συνέπειες αυτής της επιλογής. Αν δεν τον πιστεύουν -που φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως κάτι τέτοιο συμβαίνει- θα πρέπει ν’ αναζητηθεί αλλαγή.

Αυτονόητο πως ούτε η θέση του Νίκου Λυμπερόπουλου είναι δεδομένη. Χρεώνεται την επιλογή Καρντόσο, βάσει των όσων λέγονταν από το τέλος της περασμένης σεζόν, αυτός ήταν που έδωσε τις κατευθύνσεις και υλοποίησε τον μεταγραφικό σχεδιασμό (πάντα σε συνδυασμό με τον Πορτογάλο προπονητή), τα κενά του οποίου όμως φαίνονται από πολύ νωρίς στη σεζόν και σίγουρα, όσο και... καλό παιδί να είναι, δεν μπορεί αυτό να αποτελεί το μόνο στοιχείο που να δικαιολογεί τον ρόλο του ως τεχνικού διευθυντή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Aυτό της έλειπε! Ρεπορτάζ-ΣΟΚ για ΑΕΚ μετά την ευρωπαϊκή "σφαλιάρα" - Αποχωρεί top όνομα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags