Facebook Pixel Λαμία – Παναθηναϊκός: Μοιρασιά και VAR στη Λαμία – Γκέλα για ΠΑΟ που θέλει χρόνο και «φωνάζει» για τη διαιτησία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-08-24 21:00:00

Μοιρασιά και VAR στη Λαμία – Γκέλα για ΠΑΟ που θέλει χρόνο και «φωνάζει» για τη διαιτησία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Μοιρασιά και VAR  στη Λαμία – Γκέλα για ΠΑΟ που θέλει χρόνο και «φωνάζει» για τη διαιτησία (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 και έδειξαν ανέτοιμες.

 

Λαμία – Παναθηναϊκός: Χωρίς νικητή έληξε η πρώτη αναμέτρηση της Σούπερ Λιγκ για τη νέα σεζόν, καθώς Λαμία και Παναθηναϊκός έμεινα στο 1-1, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο μόνο για ένα ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 20’ μετά από λάθος του Διούδη, ωστόσο στην αρχή της φάσης οι Πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Βύντρα, ενώ το Τριφύλλι ισοφάρισε στο 35’ με πέναλτι του Μακέντα, το οποίο έδωσε ο Σκουλάς μετά από υπόδειξη του VAR, κάνοντας έτσι και... πρεμιέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο είχαν ελάχιστες φάσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρότι κυνήγησαν το γκολ της νίκης, έδειξαν ανέτοιμοι και ότι ακόμα θέλουν χρόνο.

Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, παρότι βρισκόμαστε στα τέλη Αυγούστου, οι δύο ομάδες από τα πρώτα λεπτά έδειξαν διάθεση, δημιούργησαν φάσεις και το ματς είχε αρκετά καλό ρυθμό. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή σημειώθηκε ωστόσο στο 20’, όταν στην προσπάθεια του Δώνη εντός περιοχής, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βύντρα, ωστόσο ο διαιτητής και το VAR δεν είδαν κάτι και άφησαν το ματς να συνεχιστεί και τους Πράσινους με τις... φωνές για πέναλτι. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης έγινε και το 1-0, όταν μετά από βαθιά μπαλιά ο Γιόχανσον έχασε τον αντίπαλό του, ο Διούδης έκανε κάκιστη έξοδο και ο Ρόμανιτς σε κενή εστία ουσιαστικά δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, βγήκαν μπροστά και έψαξαν την ισοφάριση, η οποία τελικά ήρθε με τη βοήθεια του VAR. Σε σου του Κολοβού η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Δημούτσου, οι «τηλεοπτικοί διαιτητές» είδαν την παράβαση, ο Σκουλάς έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μακέντα στο 35’ έκανε με πέναλτι το 1-1! Μετά την ισοφάριση οι Πράσινοι ήταν καλύτεροι, έψαξαν κι ένα δεύτερο γκολ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ωστόσο στο 44’ ο Διούδης σταμάτησε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Δώνη.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν θύμιζε σε τίποτα όσα είδαμε στο πρώτο μέρος, καθώς ο ρυθμός του ματς μειώθηκε απελπιστικά και οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Οι Πράσινοι απείλησαν μόνο με κάποιες καλές εμπνεύσεις του Ζαχίντ, όπως τα σουτ που επιχείρησε στο 49’ και στο 87’ και η Λαμία απείλησε τον Διούδη μόνο από στημένα, όπως η κεφαλιά του Καραμάνου μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 54’. Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και σίγουρα θα το ξεχάσουμε γρήγορα.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Ο Σωτήρης Αντωνίου παρουσίασε τη Λαμία με ξεκάθαρα αμυντικούς προσανατολισμούς και σύστημα 4-5-1 και στην 11αδα ξεκίνησαν οι Βελλίδης, Σάλιακας, Βύντρα, Αντέτζο, Σκαρντοβέλι, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Πλιάτσικας, Ρόμανιτς, Καραμάνος, Τουράμ. Στο 62’ ο Βασιλόγιαννης πέρασε στη θέση του Τουράμ, στο 76’ ο Σκόνδρας αντί του τραυματία Ρόμανιτς και στο 93’ ο Τσούκαλος αντί του Σάλιακα.

Για τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε με σύστημα 4-3-3 και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Συγκεκριμένα, ο Διούδης ήταν στα γκολπόστ, οι Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας και Ινσούα τετράδα στην άμυνα, ενώ Κουρμπέλης, Δώνης και Ζαχίντ ήταν οι τρεις μέσοι, με τους Κολοβός, Μακέντα και Χατζηθεοδωρίδη τριπλέτα στην επίθεση. Στο 60’ ο Μολό πέρασε αντί του μετριότατου Χατζηθεοδωρίδη και στο 82’ ο Μπουζούκης αντί του Δώνη.  

Η ΦΑΣΗ: Η πρώτη χρήση VAR στην Ελλάδα είναι γεγονός και έγινε στο ματς Λαμία – Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα στο 33’ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Δημούτσου μετά από σουτ του Κολοβού και με τη βοήθεια του VAR ο διαιτητής Σκουλάς έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μακέντα και έγραψε το 1-1.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Δύσκολο αποδείχθηκε το ματς για τον διαιτητή Σκούλα, ο οποίος δεν είδε κανένα από τα δύο πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός. Στο πρώτο δεν είχε ούτε τη βοήθεια του VAR στο χέρι του Βύντρα, ενώ στο δεύτερο τον ενημέρωσαν πως όντως υπάρχει χέρι του Δημούτσου και έδειξε την άσπρη βούλα, αφού είδε ξανά τη φάση.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Οι δύο ομάδες είχαν καλό ρυθμό, φάσεις και γκολ στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο δεύτερο... δεν βλέπονταν. Το παιχνίδι ήταν κάκιστο, οι φάσεις ελάχιστες και ήταν φανερό πως οι παίκτες δεν είχαν δυνάμεις για να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο.

ΠΑΤΑ ΤΟ: 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags