Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός: Σαν πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ! «Καθάρισε» χωρίς να φορτσάρει τον Παναιτωλικό και... έφυγε για Ευρώπη
| 2019-08-25 21:53:00

Σαν πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ! "Καθάρισε" χωρίς να φορτσάρει τον Παναιτωλικό και... έφυγε για Ευρώπη

Sportdog Team
Σαν πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ! "Καθάρισε" χωρίς να φορτσάρει τον Παναιτωλικό και... έφυγε για Ευρώπη

Νίκη 2-1 με μέτρια εμφάνιση και το μυαλό στη Σλόβαν.

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός: Με νίκη ξεκίνησε στο νέο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού χωρίς να φορτσάρει και με αρκετές αλλαγές και έστειλε μήνυμα πως... επέστρεψε για να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο του!

Ο Σβιντέρσκι ήταν αυτός που σημείωσε το πρώτο γκολ της χρονιάς για τους «ασπρόμαυρους» στο 27’, ενώ το δεύτερο τέρμα ήρθε από τον Μίσιτς μετά από λάθος εκτίμηση του αντίπαλου τερματοφύλακα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στις καθυστερήσεις με τον Ντάλσιο.

Ο Αμπέλ Φερέιρα ξεκούρασε αρκετούς παίκτες (Ακπόμ, Ζαμπά, Καντουρί) ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή ομάδα στο ματς-τελικό της Πέμπτης, όπου ο Δικέφαλος υποδέχεται τη Σλόβαν Μπρατσιλάβας θέλοντας να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα.

Το πρώτο ο Σβιντέρσκι και ροτέισον

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρουσίασε τον ΠΑΟΚ με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ευρωπαϊκό παιχνίδι της Πέμπτης, καθώς άφησε στον πάγκο τους Ακπόμ, Ζαμπά και Καντουρί και έδωσε φανέλα βασικού στους Σφιντέρσκι, Λημνιό και Ντόουγκλας. Συγκεκριμένα ξεκίνησαν οι Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Ντόουγκλας, Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ και Σβιντέρσκι.

Ο Δικέφαλος παρά το ροτέισον μπήκε φορτσάτος στο γήπεδο κι έψαξε από τα πρώτα λεπτά το γκολ για να... διώξει το άγχος. Οι Ασπρόμαυροι κατάφεραν να περιορίσουν τον Παναιτωλικό στο μισό γήπεδο, κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα και απείλησαν με σουτ των Πέλκα και Μπίσεσβαρ, ενώ στο 7’ έφτασε κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Κρέσπο, μετά από σέντρα του Αουγκούστο.

Τελικά, το γκολ ήρθε στο 27’, όταν οι γηπεδούχοι πήραν την μπάλα από λάθος των αμυντικών του Παναιτωλικού, έκανα ωραία εναλλαγή παιχνιδιού και ο Σβιντέρσκι μετά από σέντρα του Γιαννούλη με κεφαλιά έγραψε το 1-0 με δυνατή κεφαλιά. Το γκολ αυτό πάντως χαλάρωσε τους παίκτες του Φερέιρα, με συνέπεια στα επόμενα λεπτά να μην έχουν φάσεις και από την άλλη να δώσουν χώρο στους φιλοξενούμενους, που είχε δύο καλές τελικές στο 35’ με σουτ του Ρομάν και στο 38’ με πλασέ του Μπαΐροβιτς, όμως και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα έφυγε άουτ.



Απίθανο γκολ Μίσιτς και... άγχος στο 92’

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπήκε πολύ καλά, έδωσε χώρο και δέχθηκε πίεση από τον Παναιτωλικό, ωστόσο κράτησε άνετα το μηδέν και ο Αμπέλ Φερέιρα μετά το 60’ προχώρησε και στις απαραίτητες αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του. Στο 61’ πέρασε ο Μίσιτς αντί του Μπίσεσβαρ και στο 67’ ο Άκπομπ αντί του Σβιντέρσκι, ενώ στο 79’ μπήκε ο Ζαμπά αντί του Πέλκα.

Τρία λεπτά όμως πριν την τελευταία αλλαγή, ο Δικέφαλος βρήκε και το δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Μίσιτς. Ο Κροάτης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κνετ προσπάθησε να διώξει, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο, αλλά κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0!

Το γκολ αυτό... κλείδωσε το ματς τυπικά, ωστόσο ο Παναιτωλικός δεν σταμάτησε να πιέζει, προειδοποίησε στο 85’ με σουτ του Ντουάρτε, ενώ στο 92’ ο Ντάλσιο με νέο σουτ εντός περιοχής, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags