Facebook Pixel ΑΕΚ – Ξάνθη: 1-2
| 2019-08-25 23:52:00

Πρεμιέρα με... κηδεία – Σοκαριστική ήττα της ΑΕΚ από την Ξάνθη

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πρεμιέρα με... κηδεία – Σοκαριστική ήττα της ΑΕΚ από την Ξάνθη

Η Ένωση έχασε με 2-1 παίζοντας με 10 από το 34'.

ΑΕΚ – Ξάνθη: 1-2

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η χρονιά στη Super League 1 για την ΑΕΚ. Η Ένωση ηττήθηκε 2-1 από την Ξάνθη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο κόσμος αποδοκίμασε για την κακή εμφάνιση και πλέον δρομολογούνται εξελίξεις για τον Μιγκέλ Καρντόσο.

Πρόκειται περί ιστορικής νίκης της ακριτικής ομάδας, καθώς για πρώτη φορά κερδίζει την Ένωση στην έδρα της.

Το παιχνίδι είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας για την ΑΕΚ, η οποία είχε τον πρώτο λόγο, προσπάθησε να παίξει γρήγορα και να αιφνιδιάσει την Ξάνθη, υστέρησε όμως στην τελική πάσα, δείγμα του πόσο καλά στημένη ήταν η αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων. Η Ένωση κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα και απείλησε από το πρώτο λεπτό με την κεφαλιά του Μάνταλου, ύστερα από τη σέντρα του Χουλτ. Στη συνέχεια όμως τα πολλά φάουλ δεν βοήθησαν στην ανάπτυξη του ρυθμού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα.

Φτάσαμε στο 29' μέχρι να δούμε κάτι αξιόλογο, που προήλθε από βαθιά μπαλιά του Οικονόμου και πανέμορφο κατέβασμα του Ζεράλδες, η προσπάθεια του οποίου μέσα στην περιοχή ανακόπηκε και μετά από μερικά λεπτά αντίκρισε δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες και τους οπαδούς να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του Μάρκο Λιβάγια. Οι γηπεδούχοι πάντως παρά το αριθμητικό μειονέκτημα δεν άνοιξαν και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου απείλησαν με κεφαλιά του Ολιβέιρα.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει από τα άκρα. Η Ξάνθη όμως με σωστή τακτική αναμονής, άρχισε να βγαίνει σιγά σιγά μπροστά. Απείλησε στο 52' με τον Χουλτ να απομακρύνει τη σέντρα του Σόσα προ του Ρενέλα. Στο 67' όμως η ακριτική ομάδα έπιασε στον ύπνο την αμυντική γραμμή των κιτρινόμαυρων. Ο Μπαξεβανίδης έδωσε στον Στάνγκεον, εκείνος έκανε σέντρα σουτ, ο Μπάρκας απέκρουσε πάνω στον Αμορίμ που από κοντά έκανε το 0-1 και ξεσήκωσε αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ από τους Ενωσίτες που αντέδρασαν για την κακή εικόνα της ομάδας τους.

Στο 78' ήρθε και το 0-2 και το έργο φάνηκε να κλείνει με τον χειρότερο τρόπο για την Ένωση. Ο Μπαριέντος βρήκε τεράστιο χώρο στην άμυνα του Δικεφάλου βγήκε τετ α τετ με τον Μπάρκα και ευστόχησε εντείνοντας τις αντιδράσεις του κόσμου. Στο 90' ο Μάνταλος έστρωσε στον Ολιβέιρα που με ωραίο σουτ μείωσε σε 1-2, η ΑΕΚ όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει στον χρόνο που της απέμεινε.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να σώσει την παρτίδα, αλλά δεν κατάφερε να γυρίσει το ματς. Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν τόσο κακή που ο Μάρκο Λιβάγια δεν μπόρεσε να εξελιχθεί σε ήρωα της Ένωσης.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Τραμπζονσπόρ παρέταξε την ΑΕΚ ο Μιγκέλ Καρντόσο. Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε την εστία, στην άμυνα τοποθετήθηκαν, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας και Χουλτ, ενώ αμυντικά χαφ έπαιξαν ο Σιμόες με τον Κρίστισιτς. Αριστερό εξτρέμ έπαιξε ο Μάνταλος, δεξί ο Βέρντε, επιτελικός μέσος αγωνίστηκε ο Ζεράλντες και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ολιβέιρα.

AEK: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμόες (83' Αλμπάνης), Κρίστισιτς (74' Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Βέρντε (58' Λιβάγια), Ζεράλντες, Ολιβέιρα

Ξάνθη: Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς (41' Λισγάρας), Σόσα, Ντουρίτσκοβιτς (60' Αμορίμ), Κοβάσεβιτς, Στούργκεον, Μπαριέντος, Τερκί, Ρενέλα

Η ΦΑΣΗ Το 0-1 από τον Αμορίμ. Όλη η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ πιάστηκε στον ύπνο.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Σωστή η αποβολή του Ζεράλντες στο 34' με δεύτερη κίτρινη από τον διαιτητή Παπαδόπουλο. Στο 54' ο Μάνταλος φώναξε για χέρι του Μπαξεβανίδη, ωστόσο το VAR δεν κάλεσε τον ρέφερι να εξετάσει τη φάση. Γενικά οι κιτρινόμαυροι είχαν πολλά παράπονα από τον Παπαδόπουλο, ενώ δεν κλήθηκε ούτε μία φορά το VAR για φάση.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ ηττήθηκε στην πρεμιέρα και όλα δείχνουν πως ο προπονητής θα αποτελέσει παρελθόν. Πλέον συγκεντρώνεται για τη ρεβάνς με την Τραμπζονσπόρ, όπου θα παίξει για την τιμή των όπλων μετά το 1-3 του πρώτου ματς.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags