Facebook Pixel Δημήτρης Μελισσανίδης - Μιγκέλ Καρντόσο: "Αυτό ήταν σοκαριστικό - Τι λες ρε Καρντόσο; - Τρελαίνονταν οι οπαδοί - Υποφέρει ο Μελισσανίδης"
| 2019-08-26 22:44:00

"Αυτό ήταν σοκαριστικό - Τι λες ρε Καρντόσο; - Τρελαίνονταν οι οπαδοί - Υποφέρει ο Μελισσανίδης"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αυτό ήταν σοκαριστικό - Τι λες ρε Καρντόσο; - Τρελαίνονταν οι οπαδοί - Υποφέρει ο Μελισσανίδης"

Τρομερή συνέντευξη Χάρη Κοπιτσή στο sportdog. "Καυτές" ατάκες!

Δημήτρης Μελισσανίδης - Μιγκέλ Καρντόσο: Η ΑΕΚ από ομάδα πρωταθλητισμού εξελίχθηκε σε πειραματισμού με τον Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο, σύμφωνα με τον Χάρη Κοπιτσή.

Ο βετεράνος άσος της Ένωσης μίλησε στο sportdog μετά την ήττα από την Ξάνθη, η οποία δρομολόγησε εξελίξεις στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο και χαρακτήρισε επιβεβλημένη την παρέμβαση Μελισσανίδη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα, χωρίς να σχολιάσει τα ονόματα που ακούγονται. Αρκέστηκε να επισημάνει το πλάνο πάνω στο οποίο πρέπει να πατήσει ο Δικέφαλος.

Πώς σχολιάζετε την εικόνα της ΑΕΚ στα επίσημα παιχνίδια μετά την ήττα από την Ξάνθη;

"Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα πρωταθλητισμού, όχι πειραματισμού. Το σκεπτικό δεν μπόρεσε να γίνει πράξη. Δεν μπορεί μία ομάδα να πειραματιστεί, να χάσει χρόνο, ώστε να είναι έτοιμη μετά από ένα ή δύο χρόνια. Η ιστορία και η δυναμική της ΑΕΚ θέλει άμεσα αποτελέσματα. Αν μπορέσει, μέσα από αυτά να παίξει καλό ποδόσφαιρο, γιατί όχι. Αλλά να χτίσουμε για να δούμε κάτι μετά από καιρό είναι ανακόλουθο. Ο κόσμος εκεί στηρίζεται. Αν βλέπαμε μία ΑΕΚ που έκανε 5-6 τελικές σε κάθε ημίχρονο και φαίνονταν δείγματα της δουλειάς να δίναμε πίστωση χρόνου. Νομίζω, ότι αυτό που είδαμε στα τελευταία παιχνίδια ήταν πραγματικά σοκαριστικό. Το μίνιμουμ που ζητά ο κόσμος είναι κατάθεση ψυχής σε κάθε παιχνίδι. Αυτό δεν φάνηκε σε κανένα παιχνίδι. Για τους γνώστες αυτό φαινόταν από τα φιλικά. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να έχει υπομονή. Είναι ομάδα πρωταθλήτρια. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας".

Ποια εντύπωση σας αφήνει η παρουσία του Καρντόσο στην ομάδα;

"Η ομάδα δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στους σύγχρονους ρυθμούς του ποδοσφαίρου. Δεν είχε αγωνιστικό πλάνο. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει κάθε παίκτης να ξέρει τη θέση του, να μπορεί να ανταπεξέλθει αθλητικά και να διαβάζει το παιχνίδι. Οι ομάδες στο επίπεδο της ΑΕΚ πρέπει να ξέρουν τι ζητάνε. Αυτό δεν το είδαμε

Το σοκαριστικό δεν είναι μόνο αυτό που είδαμε αγωνιστικά. Είναι και κάποιες δηλώσεις που στα δικά μου τα αφτιά ακούστηκαν προσβλητικές. Αναφέρομαι σε αυτό που ειπώθηκε, ότι η ομάδα ήταν σε άλλη κατηγορία (σ.σ. δηλώσεις στη Nova πριν την πρεμιέρα με την Ξάνθη). Αυτό όχι μόνο προσβάλλει την ΑΕΚ, δείχνει ότι δεν ήξερε που ήλθε. Όταν δεν ξέρεις πού είσαι είναι σίγουρο, ότι θα αποτύχεις. Όταν το μέγεθος είναι πολλαπλάσιο από εσένα πρέπει να το σέβεσαι. Εκεί φάνηκε ότι θα είναι αποτυχημένο αυτό το πέρασμα".

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού πώς σας φάνηκαν;

"Αυτό που έχω μάθει στο ποδόσφαιρο, είναι ότι ο αγωνιστικός χώρος είναι καθρέπτης. Εκεί φαίνονται τα πάντα. Οπότε είτε θετικό είτε αρνητικό πούμε για κάποιον ποδοσφαιριστή δεν έχει νόημα. Φάνηκαν όλα στο χορτάρι. Αυτή είναι η απάντησή μου. Δεν θα κρίνω ονόματα. Όταν η ΑΕΚ έπαιρνε το πρωτάθλημα φάνηκαν οι παικτες, έπαιρναν τα εύσημα και ο κόσμος τρελαινόταν".

Πως σχολιάζεις την αντίδραση Μελισσανίδη μετά την ήττα στην πρεμιέρα;

"Ήταν αυτονόητο ότι έτσι έπρεπε να γίνει. Ο Μελισσανίδης είναι άνθρωπος που λατρεύει την ομάδα. Έχει ζήσει μεγαλεία με την ΑΕΚ. Υποφέρει. Δεν μπορεί να τη βλέπει να καταστρέφεται. Η αντίδρασή του ήταν άμεση και επιβεβλημένη".

Τι περιμένετε από τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν; Έχει διαρρεύσει, ότι ο Ίλια Ίβιτς αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής, ο Νίκος Κωστένογλου αναλαμβάνει υπηρεσιακός τεχνικός και δρομολογείται επιστροφή Γκουστάβο Πογιέτ.

"Η ομάδα να βρει τον δρόμο της. Να φτιαχτεί ένα σύνολο αντάξιο του γηπέδου που ετοιμάζεται. Δεν θέλω να κρίνω κανένα πριν την ώρα του. Εμένα με ενδιαφέρει να βρεθούν λύσεις βασισμένες στη σύγχρονη λογική. Θέλουμε ανθρώπους που να κάνουν δουλειά βασισμένοι στο μοντέρνο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ μέσα από το γήπεδο προσπαθεί να γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δύναμη".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδιανόητο: Αυτόν τον προπονητή θέλει να φέρει στην ΑΕΚ ο Ίβιτς - Θα... πεθάνουν οι ΠΑΟΚτσήδες!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags