Facebook Pixel Ολυμπιακός – Champions League: Τρελά λεφτά για Ολυμπιακό - Γέμισαν τα ταμεία με την 30αρα - Δώρο από τον ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2019-08-27 23:52:00

Τινάζει την μπάνκα στον αέρα ο Ολυμπιακός - Αυτό είναι το ασύλληπτο ποσό που σπάει τα ταμεία του!

του Παναγιώτη Νικολάου
Τινάζει την μπάνκα στον αέρα ο Ολυμπιακός - Αυτό είναι το ασύλληπτο ποσό που σπάει τα ταμεία του!

Ξεφεύγουν από τα ελληνικά δεδομένα, τι έγινε με Δικέφαλο.

 

Ολυμπιακός – Champions League: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια θα μπουν τουλάχιστον σε πρώτη φάση στα ταμεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, μετά τη μεγάλη πρόκριση στους ομίλoυς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πώς προκύπτει όμως αυτή η +30άρα; Μόνο για την είσοδο τους στους ομίλους, ο Ολυμπιακός εισπράττει 15,25 εκατ. ευρώ. Η πριμοδότηση της ΟΥΕΦΑ από τη δεκαετή κατάταξη (που βρίσκει τους "ερυθρόλευκους" στην 31η θέση) θα εισπράξει 13,3 εκατ. ευρώ, ποσό που σε περίπτωση αποκλεισμού του Άγιαξ, θα αυξηθεί κατά 1,1 εκατ. ευρώ, αφού η ελληνική ομάδα θα κερδίσει μια θέση στη σχετική κατάταξη.

Αθροιστικά λοιπόν, 28,525 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από το market pool, το ποσό δηλαδή που αναλογεί σε κάθε χώρα με εκπρόσωπο στο Τσάμπιονς Λιγκ, από την ποσοστιαία μοιρασιά των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Στην προκειμένη περίπτωση, με τον ΠΑΟΚ δηλαδή να μην καταφέρνει να συνεχίσει στους ομίλους, οι Πειραιώτες θα εισπράξουν το 100% του market pool, που ακόμη και με πολύ συνετούς υπολογισμούς, λογικά θα ξεπεράσει τα 3-4 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό ποσό λοιπόν ξεπερνάει τα 30 εκατομμύρια ευρώ και αφορά μόνο την παρουσία του στους ομίλους. Από 'κει και πέρα η UEFA πριμοδοτεί κάθε νίκη στους ομίλους με 2,7 εκατ. ευρώ και κάθε ισοπαλία με 900.000 ευρώ.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Ολυμπιακός ξεφεύγει πλέον από τα ελληνικά δεδομένα και ότι με γεμάτες τις τσέπες, ψάχνει στην αγορά για το μεγάλο μεταγραφικό μπαμ!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στα social media - Έκανε follow τον Ολυμπιακό και οι φήμες οργιάζουν ότι έρχεται Ελλάδα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags