Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: "Δεν έπρεπε να φύγουν από τον ΠΑΟΚ - Παίκτης της ΑΕΚ είπε την αλήθεια - Τι κάνει ο Ολυμπιακός"
Ποδόσφαιρο
| 2019-08-30 17:42:00

"Δεν έπρεπε να φύγουν από τον ΠΑΟΚ - Παίκτης της ΑΕΚ είπε την αλήθεια - Τι κάνει ο Ολυμπιακός"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Δεν έπρεπε να φύγουν από τον ΠΑΟΚ - Παίκτης της ΑΕΚ είπε την αλήθεια - Τι κάνει ο Ολυμπιακός"

Σούπερ ανάλυση στο sportdog από τον Στάικο Βεργέτη.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Τις ευρωπαϊκές πορείες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στα φετινά προκριματικά σχολίασε ο Στάικος Βεργέτης. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο sportdog και απέδωσε τις αιτίες που οδήγησαν τους δύο Δικεφάλους σε αποκλεισμό από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μεταγραφικά θέματα, τονίζοντας ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν έλλειψη στο κέντρο, ενώ δεν διέκρινε κάτι ανάλογο στο έμψυχο δυναμικό της Ένωσης.

Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην πάει στην εντυπωσιακή πορεία του Ολυμπιακού που προκρίθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον έμπειρο προπονητή να σημειώνει τα βήματα που ακολούθησαν οι "ερυθρόλευκοι" για να χτίσουν αυτή την επιτυχημένη διαδρομή. 

Πού αποδίδετε τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τη Σλόβαν;

"Αυτό που στοίχισε πιο πολύ απ' όλα ήταν το γκολ που δέχτηκε στα τελευταία λεπτά στον πρώτο αγώνα. Αυτό τον ανάγκασε να γίνει πιο τολμηρός. Όσο πιο επιθετικός γίνεσαι εκτίθεσαι στους πίσω χώρους. Αν είχε αποσπάσει ένα 0-0 στον πρώτο αγώνα θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί καλύτερα το ματς. Το γκολ που δέχτηκε τον ανάγκασε να βάλει ένα γκολ σχεδόν από την αρχή του παιχνιδιού στη ρεβάνς. Θα τον ανάγκαζε να γίνει πιο επιθετικός αφήνοντας τους κενούς χώρους. Μια ομάδα που έχει το 1- 0 από το πρώτο ματς όπως η Μπρατισλάβα θα είχε καλή συνοχή και θα χτυπούσε στην αντεπίθεση. Θα ήταν ευκολότερο γι' αυτήν το παιχνίδι. Ήξερα εξ αρχής ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε δύσκολο έργο. Το αποτέλεσμα του πρώτο αγώνα ήταν το κλειδί".

Ποια ήταν τα λάθη στις μεταγραφές των Θεσσαλονικιών;

"Απόντος των Μαουρίτσιο και Κάνιας, εκεί στις θέσεις 6 και 8, έπρεπε ο ΠΑΟΚ να είχε πολύ πιο ουσιαστική ενίσχυση. Ήταν δύο παίκτες που τράβηξαν το κουπί τις προηγούμενες σεζόν με τη συνδρομή του Σάκχοφ. Τώρα έχουν φύγει αυτοί οι τρεις παίκτες. Έπρεπε να πάει σε ποιοτικούς παίκτες, σε αυτές τις θέσεις, γιατί είναι η καρδιά της ομάδας".

Στη μάχη του τίτλου πώς τον βλέπετε τον ΠΑΟΚ;

"Σίγουρα θα είναι ανταγωνιστικός. Έχει ποιοτική ομάδα. Έχει ένα βασικό κορμό. Αν εξαιρέσουμε το θέμα στις θέσεις 6-8, έχει πολύ καλά άκρα. Είναι η ίδια σχεδόν ομάδα, εκτός από τις δύο θέσεις που είπα, που πήρε το πρωτάθλημα αήττητη. Δεν έχει τρομερές αλλαγές σε πρόσωπα. Αυτή η ομοιογένεια τον ευνοεί. Πιστεύω σίγουρα θα είναι διεκδικητής του πρωταθλήματος".

Ποια θέματα εντοπίσατε στην ΑΕΚ από τα παιχνίδια με την Τραμπζονσπόρ;

"Στην ΑΕΚ η πρώτη λέξη είναι η φυσική κατάσταση. Αν δεν επαρκεί για να καλύψει το 90λεπτο ανταγωνιστικά δεν μπορούμε να μιλάμε για τακτικές και συστήματα. Γιατί δεν μπορούν να τα υποστηρίξει μια ομάδα, αν τα πόδια δεν πηγαίνουν. Μάλιστα έμεινα επίτηδες μετά τον αγώνα και παρακολούθησα δηλώσεις ποδοσφαιριστών. Άκουσα παίκτη της ΑΕΚ να λέει ότι υπάρχει θέμα φυσικής κατάστασης και θα προλάβουμε αυτές τις δύο εβδομάδες που μας δίνει το ρεπό της Εθνικής να το αναπληρώσουμε. Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι η ΑΕΚ έκανε μία υπερπροσπάθεια. Ήθελε και άλλο χρόνο. Το τελευταίο 20λεπτο δεν μπόρεσε να βγάλει πράγματα επιθετικά γιατί δεν πήγαιναν τα πόδια. Το δεύτερο είναι η αλλαγή προπονητή. Ο Κωστένογου ενέπνευσε τους παίκτες, τους έκανε να πιστέψουν ότι μπορούν να το αλλάξουν. Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του προπονητή, το να εμπνεύσει τους παίκτες και να τους δώσει όραμα. Δηλαδή, ότι εδώ που ήρθαμε σήμερα, μπορούμε να το αντιστρέψουμε. Φάνηκαν οι παίκτες αποφασισμένοι. Ο πρώτος που δείχνει αυτό το στίγμα είναι ο προπονητής. Σε αυτό το κομμάτι τα πήγε πολύ καλά".

Ο Κωστένογλου όμως δεν θα συνεχίσει στην πρώτη ομάδα, παρότι έδωσε όλα αυτά τα στοιχεία που προαναφέρατε. Ως συνάδελφος και Έλληνας τεχνικός πως το σχολιάζετε;

"Η παρουσία της ΑΕΚ στην Τουρκία οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό σε αυτόν και πρέπει να εκτιμηθεί ανάλογα. Ανοίγουμε ένα μεγάλο θέμα τώρα. Οι Πορτογάλοι ας πούμε είναι υπερεκτιμημένοι και μερικές φορές δεν καταφέρνουν να δείξουν κάτι εξαιρετικό".

Μπορείτε να το αναλύσετε αυτό;

"Έχω παρακολουθήσει δουλειές. Αυτό που βλέπω είναι ότι δεν δίνουν έμφαση στη φυσική κατάσταση. Καλώς ή κακώς, ένας ελληνικός σύλλογος δεν μπορεί να ανταγωνιστεί μία ευρωπαϊκή ομάδα τη στιγμή που η φυσική κατάσταση δεν βοηθάει. Στην Ελλάδα πρέπει να δίνουμε έμφαση στη φυσική κατάσταση, αλλιώς δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα. Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι η άλλη ομάδα είχε να βγάλει πράγματα. Αν δηλαδή το ματς έληγε 1-3 και πήγαινε στην παράταση η διαφορά θα φαινόταν ακόμα περισσότερο στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Γιατί σε άλλους τομείς δεν φάνηκε η διαφορά. Η ΑΕΚ θα μπορούσε αυτήν την ομάδα να την αποκλείσει, αν ήταν σε καλύτερη κατάσταση".

Από θέμα ενίσχυσης τι χρειάζεται η ΑΕΚ;

"Έχει καλές λύσεις παικτών. Δεν θεωρώ ότι υστερεί. Στην άμυνα έχει Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, ο Σβάρνας διαθέτει προοπτική. Στο κέντρο έχει λύσεις με Σιμάο και Σιμόες. Μάνταλος, Λιβάγια μπροστά είναι σταθερές αξίες, ο Ολιβέιρα είναι καλός επιθετικός. Νομίζω ότι έχει λύσεις. Ίσως στους winger να χρειαζόταν κάτι παραπάνω, αν χρησιμοποιούσε ανάλογο σύστημα. Αν χρησιμοποιήσει το 3-5-2 είναι πλήρης. Δεν έχει τρανταχτή έλλειψη. Εντάξει, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Μπορεί να βρει ένα καλύτερο χαφ και να μπει να παίξει. Δεν βλέπω όμως κάποια τρύπα στο ρόστερ".

Το πρωτάθλημα είναι εφικτός στόχος;

"Αν βελτιώσει τον τομέα της φυσικής κατάστασης έχει τους παίκτες αυτούς που μπορούν να την κάνουν ανταγωνιστική διεκδικήτρια".

Ποιο είναι το κλειδί για την επιστροφή του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;

"Ο Ολυμπιακός κάνει τα αυτονόητα. Έχει ένα βασικό κορμό παιχτών που τον διατήρησε, ένα σχηματισμό που τον έχει δουλέψει από πέρσι και τον έχουν αφομοιώσει οι ποδοσφαιριστές του, έχει τον ίδιο προπονητή που έχει περάσει τη νοοτροπία του και φέτος είναι καλύτερα τα πράγματα και για τον ίδιο και για τους ποδοσφαιριστές. Δεν κάνει πειραματισμούς. Βασίζεται σε απλά πράγματα, ακολουθεί την πεπατημένη, ξέρει τους παίκτες που χρησιμοποιεί και κινείται σε ασφαλή μονοπάτια. Αυτό του έχει δώσει στον Ολυμπιακό αυτήν την επιτυχία".

Την κλήρωση των ομίλων με Μπάγερν, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα πως τη βρίσκετε;

"Είναι πολύ δύσκολη. Όλα θα κριθούν στο γήπεδο".

Είναι φαβορί για τον τίτλο;

"Θα είναι διεκδικητής μαζί με τον ΠΑΟΚ σε πρώτο λόγο. Ακολουθεί η ΑΕΚ και περιμένουμε να δούμε ποια άλλη ομάδα θα ξεπεταχτεί. Είναι ο Παναθηναϊκός δυνατός, ο Ατρόμητος και ενδεχομένως να δούμε τον Αστέρα ή κάποια άλλη ομάδα".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε τώρα προπονητής... ΣΟΚ για την ΑΕΚ - Δεν έχει καθίσει ποτέ στον πάγκο συλλόγου!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags