Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Πανιώνιος: Νo Μπίσεσβαρ, No πάρτι – Ο ΠΑΟΚ… καθάρισε με άγχος τον Πανιώνιο – Μπήκε και έδωσε λύσεις ο Ολλανδός!
| 2019-09-01 20:56:00

Νo Μπίσεσβαρ, no πάρτι – Ο ΠΑOK "καθάρισε" με άγχος τον Πανιώνιο - Μπήκε και έδωσε λύση ο Ολλανδός

Sportdog Team
Νo Μπίσεσβαρ, no πάρτι – Ο ΠΑOK "καθάρισε" με άγχος τον Πανιώνιο - Μπήκε και έδωσε λύση ο Ολλανδός

Νίκησε 2-1 με γκολ του Σβιντέρσκι, από ασίστ Μπίσεσβαρ.

 

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος: Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος χωρίς να εντυπωσιάσει επικράτησε 2-1 του Πανιωνίου, λίγα 24ωρα μετά τον αποκλεισμό-σοκ από την Ευρώπη.

Ο Αμπέλ Φερέιρα άφησε στον πάγκο τους Μπίσεσβαρ και Πέλκα, όμως μόλις είδε τον Τσιλούλη στο 57’ να ισοφαρίζει το γκολ του Άκπομ από το 14’, τους έριξε στο παιχνίδι και… λυτρώθηκε, καθώς από τα πόδια του Ολλανδού ξεκίνησε το δεύτερο γκολ στο 74’. Ο Ολλανδός εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σβιντέρσκι με δύσκολο σουτ και πλάτη στην εστία έγραψε το 2-1. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη φάση έγινε και χρήση του VAR για επιθετικό φάουλ, όμως ο διαιτητής έδειξε τελικά σέντρα.

Ο Δικέφαλος λοιπόν χωρίς να εντυπωσιάσει και δεχόμενος για έκτο σερί ματς γκολ πήρε το τρίποντο απέναντι σε έναν αξιόμαχο Πανιώνιο που κατάφερε να ισοφαρίσει προσωρινά, ενώ στα τελευταία λεπτά πίεσε μέσα στην Τούμπα για να... κλέψει τον βαθμό.

Οι αλλαγές Φερέιρα, το… σοκ με Βαρέλα και το γκολ

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, καθώς ο Αμπέλ Φερέιρα άφησε στον πάγκο τους Πέλκα – Μπίσεσβαρ, ενώ έλειπαν και οι τραυματίες Αουγκούστο και Ελ Καντουρί. Έτσι λοιπόν, κάτω από την εστία ήταν ο Πασχαλάκης, στην άμυνα οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, στα χαφ οι Εσίτι και Μίσιτς, στις πτέρυγες οι Λημνιός, Ζαμπά και στην επίθεση μαζί οι Άκπομ και Σβιντέρφσκι. 

Ο Δικέφαλος μπήκε αποφασισμένος να πετύχει το γρήγορο γκολ, προειδοποίησε στο 4’ με την κοντινή κεφαλιά που έδιωξε ο Κότνικ, ενώ στο 14’ έγινε το 1-0 όταν ο Μίσιτς βρήκε ωραία μέσα στην περιοχή τον Άκπομ και αυτός με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ και έδιωξε το άγχος. Μετά το γκολ οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να ελέγχουν το ματς, όμως δεν είχαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για να… καθαρίσουν τη νίκη, με εξαίρεση τη διπλή ευκαιρία των Ζαμπά και Άκπομ τους οποίους σταμάτησε ο πορτιέρε του Πανιωνίου. Έτσι λοιπόν το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ, αλλά με την Τούμπα να αγωνιά για την κατάσταση του Φερνάντο Βαρέλα, ο οποίος στο 38’ αποχώρησε με φορείο μετά από έντονες ενοχλήσεις στη μέση.

Το… σοκ με Τσιλούλη και η λύτρωση με Μπίσεσβαρ – Σβιντέρσκι

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε καθόλου καλά, δεν είχε ανάπτυξη ούτε και ενέργεια και έδωσε δικαιώματα στον Πανιώνιο, ο οποίος στην πρώτη του ευκαιρία σκόραρε. Ο Συγκεκριμένα, στο 57’ οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα με τον Καμαρά πίσω από την σέντρα, αυτός έδωσε στον Κόρμπο που έτρεξε πολλά μέτρα και μετά από σέντρα ο Τσιλούλης με δυνατό σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-1!
 

Το γκολ αυτό… ξύπνησε την Τούμπα και τον Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος έριξε στο ματς τους Μπίσεσβαρ και Πέλκα, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές, όμως και πάλι δυσκολευόταν να φτιάξει φάσεις. Τελικά, στο 74’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ολλανδού, ο Σβιντέρσκι με δύσκολο σουτ και πλάτη στην εστία, έγραψε το 2-1 και λύτρωσε τον Δικέφαλο. Στο τελευταίο τέταρτο ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει, κέρδισε κάποια συνεχόμενα κόρνερ, όμως το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα):Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (38 λ.τ. Ίνγκασον), Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Μίσιτς, Λημνιός (74’ Πέλκας), Ζαμπά (60’ Μπίσεσβαρ), Σφιντέρσκι, Ακπόμ
 
Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος):Κότνικ, Σαραμαντάς (86’ Μιλόγεβιτς), Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Παπαγεωργίου, Καμαρά, Μαξίμοβιτς, Κόρμπος, Ρέντζας (86’ Λυμπεράκης), Άρτσε (56’ Τσιλούλης), Αραμπούλι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags