Facebook Pixel Αστέρας - ΑΕΚ: 2-3
| 2019-09-01 23:31:00

Συγκλονιστική νίκη με φοβερό σασπένς η ΑΕΚ στην Τρίπολη - Από μηχανής θεός ο Σιμόες

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
 Συγκλονιστική νίκη με φοβερό σασπένς η ΑΕΚ στην Τρίπολη - Από μηχανής θεός ο Σιμόες

Η Ένωση επικράτησε 3-2 του Αστέρα.

Αστέρας - ΑΕΚ: 2-3

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε η ΑΕΚ στην Τρίπολη. Η Ένωση με γκολ στις καθυστερήσεις επικράτησε 3-2, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ και ισοφαρίστηκε από τον Αστέρα.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ΑΕΚ. Μόλις στο 3' ο Αστέρας βρήκε ρήγμα στην αμυντική λειτουργία της Ένωσης και πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Σιμόες έχασε τον Ριέρα που έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Λουίς Φερνάντεθ, ο οποίος νίκησε τον Μπάρκα για το 1-0. Η Ένωση δεν επηρεάστηκε ψυχολογικά, επέβαλλε την κυριαρχία της κυκλοφορώντας ωραία τη μπάλα και προσπάθησε να δημιουργήσει από τα άκρα, με έμφαση την αριστερή πλευρά με συνεργασίες του Βέρντε με τον Ολιβέιρα.

Ύστερα από δύο σουτ του Γαλανόπουλου (10') και του Σιμόες (11'), οι οποίοι έτρεξαν πολύ στο χώρο του κέντρο, με τον πρώτο να κερδίζει πολλές μπαλιές, οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 15' με τον Ολιβέιρα, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Χουλτ. Στο 22' ο Παπαδόπουλος έδιωξε με υπερένταση με το πόδι την επικίνδυνη σέντρα του Χουλτ, ενώ στη συνέχεια το παιχνίδι έχασε σε ρυθμό, καθώς πήγε στη δύναμη και στις δυνατές αψιμαχίες.

Η μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση χάθηκε στο 37' σε τετ α τετ του Ολιβέιρα με τον Παπαδόπουλο. Ο Πορτογάλος στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, αφού πέρασε τον τερματοφύλακα του Αστέρα, αλλά η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ένα λεπτό αργότερα βρέθηκαν μια ανάσα από το 2-1 αλλά ο Ριέρα έκανε τσαφ μέσα στη μικρή περιοχή, ενώ στο 43' ο ίδιος παίκτης τροφοδότησε τον Λουίς Φερντάντεθ που βγήκε τετ α τετ με τον Μπάρκα, αλλά ο τελευταίος διάβασε εξαιρετικά τη φάση και γλίτωσε την εστία του από νέα παραβίαση. Η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 44' με τον Βέρντε να τελειώνει πάνω στον Παπαδόπουλο από πλάγια θέση αριστερά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ βελτίωσε περισσότερο την κυκλοφορία της και με κινητήριο μοχλό τον Αλμπάνη έφτιαξε ευκαιρίες. Στο 60' ο Λιβάγια σούταρε πάνω στον Παπαδόπουλο, ενώ σε τετ α τετ του Βέρντε στο 64' ο Ιταλός έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Ένωση βρήκε δίχτυα στο 68' όταν ο Αλμπάνης έτρεξε μία κούρσα 50 μέτρων την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Λιβάγια, ο οποίος έκανε το 1-2, ξέσπασε στους πανηγυρισμούς του μπροστά στους φίλους του Δικέφαλου, βγάζοντας τη φανέλα και σκαρφάλωσε στα κάγκελα. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Μπακάκη να ανατρέπει τον Μπαράλες, ο οποίος ευστόχησε και έφερε το ματς εκ νέου στα ίσια.

Το φινάλε που μας επιφύλαξε το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό! Η ΑΕΚ κατάφερε να σημειώσει και τρίτο τέρμα, με τον Σιμόες, σαν απο μηχανής θεός, να εκμεταλλεύεται το γέμισμα του Παουλίνιο και να γράφει με κεφαλιά το τελικό 2-3, το οποίο έδωσε αφορμή για ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους Ενωσίτες που ταξίδεψαν στην Τρίπολη.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Χρήστος Αλμπάνης μπήκε ως αλλαγή αντί του τραυματία Ολιβέιρα και άλλαξε την εικόνα της ΑΕΚ με τις βοήθειες που έδωσε.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Τραμπζονσπόρ παρέταξε την ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου. Ο υπηρεσιακός προπονητής της Ένωσης διατήρησε το 3-5-2, έχοντας τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια και τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη στην τριάδα των στόπερ. Φουλ μπακ έπαιξαν ο Παουλίνιο με τον Χουλτ. Αμυντικά χαφ τοποθετήθηκαν ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο. Στη θέση του τραυματία Μάνταλου αγωνίστηκε ο Βέρντε, ενώ στην επίθεση συνεργάστηκαν ο Λιβάγια με τον Ολιβέιρα. O τελευταίος που ήταν πολύ κινητικός στάθηκε άτυχος στο τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου, καθώς ένιωσε τράβηγμα και έδωσε τη θέση του στον Αλμπάνη, ο οποίος έδωσε πολλές βοήθειες, ενώ στο ημίχρονο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Γαλανόπουλος που έδωσε τη θέση του στον Σιμάο, κάτι που δείχνει, ότι η ομάδα ήταν εξαντλημένη από την υπέρπροσπάθεια στην Τραπεζούντα και την κακή προετοιμασία του Καρντόσο. Στο 81' μπήκε ο Ντέλετιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Σουάρεθ, Αντζούλας, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (64' Μπαράλες), Λουίς Φερνάντεθ, Ριέρα (85' Σίτο)

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (46' Σιμάο), Χουλτ, Παουλίνιο, Βέρντε (81' Ντέλετιτς), Λιβάγια, Ολιβέιρα (45'+2' Αλμπάνης)

Η ΦΑΣΗ Το τετ α τετ του Ολιβέιρα στο 37', όταν πέρασε και τον Παπαδόπουλο, αλλά η μπάλα χτύπησε στη φτέρνα του Πορτογάλου και πήγε κατευθείαν στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Αστέρα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Σιδηρόπουλος ανέχτηκε αρκετά το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Αστέρα, ο οποίος θα μπορούσε να είχε μείνει παίκτη λιγότερο.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ πήρε το πρώτο τρίποντο της χρονιάς, ύστρερα από φοβερό ματς που είχε τρομερό σασπένς στην έδρα του Αστέρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags