Facebook Pixel Μιαούλης στο sportdog για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Άρη!
| 2019-09-08 11:10:00

"Αυτόν ξεχωρίζω από Ολυμπιακό - Γιατί την πάτησε ο Δώνης - Τα δύο σωστά του Μελισσανίδη"

του Γιώργου Κτενά
"Αυτόν ξεχωρίζω από Ολυμπιακό - Γιατί την πάτησε ο Δώνης - Τα δύο σωστά του Μελισσανίδη"

"Ποιο είναι το πρόβλημα στον ΠΑΟΚ". Φοβερή ανάλυση Κώστα Μιαούλη.

Οι κουβέντες με τον Κώστα Μιαούλη για το ποδόσφαιρο (και όχι μόνο γι' αυτό!) έχουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον, γι' αυτό και ορισμένες φορές αποφασίζουμε να τις δημοσιοποιήσουμε.

Όπως τώρα, για παράδειγμα, που με αφορμή τη διακοπή τού πρωταθλήματος και την πρώτη εικόνα που έχουμε σχηματίσει για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ο καλός συνάδελφος μας είπε την άποψή του για τους τέσσερις μεγάλους τού ελληνικού πρωταθλήματος. Αλλά και ποιες δύο ομάδες-έκπληξη θεωρεί ότι μπορούν να "χτυπήσουν" την πρώτη εξάδα.  

"Γι' αυτό είναι φαβορί ο Ολυμπιακός - Ξεχωρίζω τον Ραντζέλοβιτς γιατί..."

"Ο Ολυμπιακός από την αρχή θεωρούσα ότι είναι φαβορί γιατί είχε ως βάση την περσινή ομάδα. Ο Μαρτίνς εξετέλεσε την αποστολή για το Τσάμπιονς Λιγκ με μέγιστη επιτυχία. Σωστά έμεινε ο Μαρτίνς, έχει πολλούς παίκτες στο οπλοστάσιό του, αν και θα μπορούσε να κάνει μια προσθήκη ακόμα στα χαφ. Αλλά το ρόστερ του είναι πλήρες, με μεγαλύτερη πληρότητα από του ΠΑΟΚ. Ένα πράγμα που θα πρέπει να διαχειριστεί ο Μαρτίνς και δεν πρέπει να ξεγελαστεί: Δεν είναι βέβαιο ότι η 11άδα που έβαλε στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι απαραίτητα η καλύτερη για το ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί είναι άλλες οι ιδιαιτερότητες στις δύο διοργανώσεις. Στο Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκει χώρους και μπορεί να παίζει στην κόντρα, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα θα πρέπει να διασπάσει εκείνος τις άμυνες στη μεγαλύτερη πλειοψηφία των παιχνιδιών, κι αυτό έχει τις δυσκολίες του όπως αποδείχτηκε στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος.

Ο Ραντζέλοβιτς ήταν η μεταγραφή που μου άρεσε περισσότερο (από αυτούς που δεν περιμέναμε ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όχι από παίκτες επιπέδου Βαλμπουενά ή Σεμέδο), κάνει πολλά στο γήπεδο, ενώ και ο Αλ Αραμπί δείχνει ότι το έχει με το πλεκτό".



"Διάλεξε εύκολο δρόμο ο ΠΑΟ - Αυτό δεν υπολόγισε ο Δώνης"

Παναθηναϊκός διάλεξε τον εύκολο δρόμο το καλοκαίρι, δίνοντας φιλικά με ομάδες που δεν δίνουν μεγάλη βάση στα αποτελέσματα των αγώνων προετοιμασίας. Επίσης, οι ομάδες αυτές συνηθίζουν να μην διαχωρίζουν βασικούς-αναπληρωματικούς στα φιλικά, χρησιμοποιούν μεικτές ομάδες. Ο Δώνης είχε έναν κορμό από πέρσι που ξεκινούσε στα φιλικά και λόγω ομοιογένειας και κινήτρου, κέρδισε τα φιλικά. Με τα καλά αποτελέσματα δημιούργησε μια πλασματική εικόνα, η οποία μεγάλωσε τις προσδοκίες του Τύπου και του κοινού, χωρίς να υπολογίζει ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να δείξει τις πραγματικές δυνατότητες. Έκανε πολλές άσκοπες μεταγραφές, ενώ θα έπρεπε να είχε δώσει έμφαση στο κέντρο της άμυνας, που καθυστέρησε πολύ, και φυσικά στο κέντρο που είναι τελείως αποψιλωμένος. Απορώ πώς ακόμα και τώρα δεν ψάχνουν να βρουν κάποιον ποδοσφαιριστή που να μπορέσει να σταθεί δίπλα στον Κουρμπέλη στη μεσαία γραμμή. Ο Νταμπίζας με τον Δώνη, έχοντας πάντα υπόψη τις περιορισμένες δυνατότητες που τους δίνει το μπάτζετ που έχουν από τη διοίκηση, έκαναν εντελώς λάθος επιλογές.

Ακόμα και κάποιοι παίκτες που είναι θεωρητικά καλοί, έτσι όπως τους χρησιμοποιεί μπορεί να τους κάψει. Ο Νούνες τα φορτώθηκε όλα λόγω της εμφάνισης με τον ΟΦΗ, αλλά δεν είναι κακός παίκτης. Όπως και ο Ζαχίντ ή ο Κολοβός δεν είναι κακοί παίκτες. Αλλά όταν έχεις κάνει τον ΟΦΗ να μοιάζει Μπαρτσελόνα και στο πρώτο μισάωρο έχει 10 τελικές μέσα στο ΟΑΚΑ, είναι προφανές ότι στο κέντρο δεν κόβεις ούτε με βαλέ".


"Δεν βγαίνει στον ΠΑΟΚ ο Φερέιρα - Πεσμένος ο Πασχαλάκης"

"Ο ΠΑΟΚ πήγε σε μια επιλογή που πλήρωσε ακριβά μετά τον Λουτσέσκου και η οποία μέχρι τώρα δεν του βγαίνει καθόλου. Ο ΠΑΟΚ πληρώνει ακριβά και το γεγονός ότι σκόρπισε πολλά χρήματα άσκοπα και αυτό σε λίγο καιρό μπορεί να έχει συνέπειες με το financial fair play. Είναι προφανές ότι του λείπουν οι δύο ηγέτες, Μαουρίτσιο και Βιεϊρίνια, αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν έχει καταφέρει ο Φερέιρα να κρατήσει τη συνοχή στην άμυνα, με τον ΠΑΟΚ να έχει δειχτεί ήδη 10 γκολ στα έξι επίσημα παιχνίδια!

Πάρα πολύ πεσμένος είναι ο Πασχαλάκης, ενώ από τις μεταγραφές δεν υπάρχει κάποια που να με έχει ενθουσιάσει μέχρι στιγμής. Ο μόνος που συνεχίζει να κάνει τη δουλειά με  συνέπεια είναι ο Άκπομ. Θα ήθελε ένα αριστερό μπακ για ενίσχυση, σίγουρα έναν αντι-Μαουρίτσιο και οπωσδήποτε έναν ακόμα επιθετικό".



"Γενναίος με Καρντόσο ο Τίγρης - Εκεί την πάτησε με Λιβάγια"

"Το άσχημο στην ΑΕΚ ήταν ο,τι συνέβη με την επιλογή του Καρντόσο, αλλά τουλάχιστον ήταν γενναίο από την πλευρά του Μελισσανίδη ότι γρήγορα διόρθωσε το λάθος του. Και μαζί τελείωσε και τον Λυμπερόπουλο. Μετά από καιρό έγιναν μαζεμένες δύο σωστές επιλογές: Η πρώτη ήταν η πρόσληψη του Ίβιτς και η δεύτερη (επειδή πάντα καλώς ή κακώς σημασία έχει πώς νιώθουν οι ποδοσφαιριστές) είναι η προώθηση του Κωστένογλου ο οποίος φαίνεται ότι έχει "σκοράρει" στην ψυχολογία των παικτών. Και να πήγαινε σε επιλογή καινούργιου προπονητή, είχε σοβαρό κίνδυνο να καεί κι αυτός ως επιλογή. Θα έπρεπε να έρθει νέος προπονητής με ομάδα που δεν την προετοίμασε αυτός, με αρκετούς παίκτες που μπορεί να μην ήθελε και με επιλογές που μπορεί να απαιτούσε στη συνέχεια.

Η ΑΕΚ έχει καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά θα ήθελε κάτι ακόμα στα σέντερ μπακ και στο κέντρο, αλλά το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι ειδικά οι μεσοεπιθετικοί συνωστίζονται στις ίδιες θέσεις χωρίς να υπάρχει καθαρός ακραίος πλην Αλμπάνη και Βέρντε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται δύσκολες καταστάσεις για την επιλογή της 11άδας, αλλά ο Κωστένογλου έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει λύση παρά αν ερχόταν ένας νέος προπονητής για να λύσει αυτούς τους γρίφους.

Ο Καρντόσο προσπάθησε να πείσει τον Λιβάγια να παίξει σέντερ φορ προκειμένου να αποσυμφορήσει λίγο την κατάσταση μεσοεπιθετικά, αλλά όλοι ξέρουμε ότι ο Κροάτης θέλει ελευθερία κινήσεων στην επίθεση. Αλλά ο Λιβάγια είχε σημειώσει σε συνέντευξή του ότι η ΑΕΚ έπρεπε να δώσει από την αρχή έμφαση στην άμυνα, και χωρίς να παίζει στην κορυφή της επίθεσης σκοράρει κατά βούληση".


"Ξάνθη και ΟΦΗ στην εξάδα αν δεν σοβαρευτούν Άρης-ΠΑΟ"

"Από τις υπόλοιπες ομάδες αυτή που θεωρώ ότι θα κάνει το μπαμ και έχει κάνει σημαντικές μεταγραφές για τα κυβικά της, είναι η Ξάνθη. Ειδικά από την πορτογαλική αγορά έχει πάρει εξαιρετικούς παίκτες, οι οποίοι θα μπορούσαν άνετα να παίξουν και σε καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Μαζί με τον ΟΦΗ είναι οι δύο που θα χτυπήσουν την πόρτα της εξάδας, ειδικά αν δεν σοβαρευτούν ο Άρης και ο Παναθηναϊκός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν έχει γραφτεί: Αυτόν πήγε να πουλήσει ο Ιβάν - "Δώστε μου 10 και τα λέμε" - Κορυφαίο όνομα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags