Facebook Pixel Sportdog.gr | "Πάρτι" του Ολυμπιακού - "Καθάρισε" τον Βόλο με "5άρα" - Έτοιμος για... αστέρια και ΠΑΟ (BINTEO)
| 2019-09-14 23:21:00

"Πάρτι" του Ολυμπιακού - "Καθάρισε" τον Βόλο με "5άρα" - Έτοιμος για... αστέρια και ΠΑΟ (BINTEO)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Πάρτι" του Ολυμπιακού - "Καθάρισε" τον Βόλο με "5άρα" - Έτοιμος για... αστέρια και ΠΑΟ (BINTEO)

Σάρωτικοί οι Πειραιώτες πριν τη "διαβολοβδομάδα"!

Με ένα επιθετικό ξέσπασμα στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός έφτασε σε ευρεία νίκη επί του Βόλου με 5-0 και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα μεγάλα ματς που ακολουθούν, με Τότεναμ την Τετάρτη και Παναθηναϊκό την Κυριακή!

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν πέντε διαφορετικούς σκόρερ, με τους Γκιλιέρμε, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Γκερέρο και Σουντανί να βρίσκουν δίχτυα, ενώ ο Κούτρης είχε συμμετοχή σε τρία από τα πέντε τέρματα. Ντεμπούτο στο φινάλε για τον Μπενζιά.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, με στόχο να πιέσει ψηλά τον Βόλο και να τον αναγκάσει σε λάθη. Οι Πειραιώτες πέτυχαν τον σκοπό τους, αφού το έντονο πρέσινγκ που εφάρμοσαν δεν επέτρεψε στους Βολιώτες να πάρουν καθόλου την μπάλα στα πόδια τους στα πρώτα λεπτά. Ο Ολυμπιακός δημιούργησε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 11’, με τον Βαλμπουενά να πιάνει ωραίο φαλτσαριστό σουτ και τον Γκαραβέλη να διώχνει σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του Βαλμπουενά, ο Γκιλιέρμε πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-0 για τους Πειραιώτες στο 12’

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Βόλος έφτασε κοντά στο γκολ στο 18’, όταν ο Κούτρης έκανε άτσαλο διώξιμο της μπάλας και την «έστρωσε» στον Μουνίθ, ο οποίος σούταρε ελάχιστα άουτ. Στο 21’ οι Ερυθρόλευκοι παραλίγο να πετύχουν δεύτερο γκολ, με τον Μυστακίδη να στέλνει άθελά του την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, σε προσπάθεια να απομακρύνει έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά. Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο 27’, όταν ένα καλό σουτ του κορυφαίου της αναμέτρησης, Γκιλιέρμε, πέρασε λίγο άουτ. Ο ρυθμός των Πειραιωτών έπεσε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Βόλος μπήκε πολύ πιο επιθετικά στο παιχνίδι και χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος πραγματοποίησε δύο δύσκολες επεμβάσεις σε καλά σουτ του Γέντρισεκ στο 51’ και του Μυστακίδη στο 53’ κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Αφού δεν δέχθηκε το γκολ, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το ματς. Στο 59’ ο Κούτρης σούταρε ελάχιστα άουτ από καλή θέση και στο 64’ ο Ραντζέλοβιτς αδράνησε και έκανε λάθος πάσα, τη στιγμή που δύο συμπαίκτες περίμεναν για να… μπουν με την μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο, στο 72’ ο Ελ Αραμπί δεν αστόχησε. Η μπάλα έφτασε στον Μαροκινό έπειτα από μπαλιά του Κούτρη στον Βαλμπουενά και παρέμβαση αμυντικού, με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει από κοντά για το 2-0.

Το επιθετικό ξέσπασμα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, με τον Γκερέρο να σκοράρει στην πρώτη του ενέργεια στο παιχνίδι έπειτα από πάσα του Κούτρη, κάνοντας το 3-0 στο 77’. Στο 82’ ο Βαλμπουενά βρήκε δίχτυα με πέναλτι, που κέρδισε ο Ποντένσε, αν και η ανατροπή φαίνεται να έχει γίνει εκτός περιοχής. Για το μαρκάρισμα αυτό ο Λύρατζης, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Το… κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 5-0 έβαλε ο Σουντανί, που πέτυχε από κοντά το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα έπειτα από ακόμα μια ασίστ του Κούτρη στο 93'.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Το 1-0 με τον Γκιλιέρμε

Το 2-0 του Ελ Αραμπί

Το 3-0 του Γκερέρο

Το 4-0 του Βαλμπουενά

Το 5-0 του Σουντανί

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μεριά, Σισέ, Γκιλιέρμε (84’ Μπενζιά), Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (71’ Σουντανί), Ποντένσε, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (74’ Γκερέρο)

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης (56’ Μαξ), Ζοάο, Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Μυστακίδης (69’ Ατιάτ), Γέντρισεκ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags