Facebook Pixel Συνέντευξη Μπελεβώνη στο Sportdog για τηλεοπτικά, Superleague, Νova και Μαρινάκη!
| 2019-09-15 11:30:00

Σουπερλιγκάτος πρόεδρος: "Λύση στο πρωτάθλημα από ΕΡΤ - Τι θα γίνει με NOVA-Μαρινάκη"

του Γιώργου Κτενά
Σουπερλιγκάτος πρόεδρος: "Λύση στο πρωτάθλημα από ΕΡΤ - Τι θα γίνει με NOVA-Μαρινάκη"

"Ανεβαίνουν σε άρματα - Πρόβλημα οι δανεικοί". Συνέντευξη-φωτιά!

Τα τηλεοπτικά δεν είναι το μοναδικό ζήτημα που απασχολεί τα μέλη της Σούπερ Λιγκ, καθώς ενδιαφέρον έχουν επίσης οι κεντρικές χορηγίες, οι δανεικοί κ.ά., όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο sportdog ο Μάκης Μπελεβώνης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός σχολίασε ακόμα, αναφορικά με το τηλεοπτικό τοπίο, ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι τίμια, κάνοντας λόγο για άβολη θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο αν οι ομάδες συζητούν για συμβόλαιο με τη Nova του Μαρινάκη, το Open του Σαββίδη και τον ΣΚΑΪ του Αλαφούζου.

Τέλος, μας μίλησε και για την πορεία του Παναιτωλικού, που δεν είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, αλλά και για τον στόχο τής ομάδας να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη 6άδα.



"Ξεκάθαρη λύση μέσω της ΕΡΤ"

"Η θέση μας είναι ξεκάθαρη όσον αφορά την κεντρική διαχείριση, με διαφάνεια και ίσους όρους για να υπάρξει ένα καλό πρωτάθλημα. Δηλώνουμε συνεχώς την αντίθεσή μας για τον τρόπο που διαμορφώνεται το τοπίο στα τηλεοπτικά. Από το επόμενο ΔΣ θα μπει η κουβέντα ξανά για την κεντρική διαχείριση και είμαστε αισιόδοξοι έτσι όπως βλέπουμε να διαμορφώνονται τα πράγματα. Γιατί ο συνεταιρισμός έχει τα ίδια συμφέροντα, όλα τα μέλη του πρέπει να θέλουν το καλύτερο. Βλέπουμε, βέβαια, ότι ο καθένας τραβάει τον δρόμο του και μπαίνει σε κάποιο άρμα. Δεν είναι μόνο τα τηλεοπτικά που μας απασχολούν αλλά και οι κεντρικές χορηγίες, οι δανεικοί και άλλα παρόμοια θέματα. Πρέπει το ποδόσφαιρο που έχουμε να είναι ανεξάρτητο", ανέφερε ο Μ. Μπελεβώνης στην αρχική του τοποθέτηση στο sportdog.

Υπάρχουν ομάδες που απειλούν ότι θα αποχωρήσουν από τη Nova αν την αγοράσει η Alter Ego.

"Εμείς, πάντως, δεν απειλούμε κανέναν με αποχώρηση ή προσχώρηση. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει μόνο να είναι τίμια, πρέπει να το δείχνει κιόλας. Κάτι που σημαίνει ότι κάποιες διαδικασίες θα πρέπει να είναι ξεκάθαρες. Μας στεναχωρεί που η ΕΡΤ βγαίνει από το παιχνίδι, γιατί θα μπορούσε να έδινε ξεκάθαρη λύση. Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα και ελπίζουμε να το ξανασκεφτεί η κυβέρνηση. Την επόμενη χρονιά θα μείνουν ομάδες χωρίς τηλεοπτικά, θα ψαχνόμαστε ο καθένας ξεχωριστά. Η Nova πήρε κάποιες ομάδες χωρίς να εξηγήσει τους λόγους, ενώ φέτος ο ΟΦΗ έμεινε χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο μέχρι την τελευταία στιγμή".



"Όχι απαραίτητα πρόβλημα με Μαρινάκη"

Θα υπάρξει ζήτημα με την αξιοπιστία τού ίδιου του προϊόντος αν προχωρήσει η εξαγορά της Nova από την Alter Ego;

"Δεν είναι απαραίτητο ότι θα υπάρξει πρόβλημα αν πάρει τη Nova ο Μαρινάκης, δεν μπαίνω σε αυτό. Αλλά βέβαια είπαμε ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά να το δείχνει κιόλας. Δεν θα είμαστε αξιόπιστοι αν κάτι πάει στραβά. Αλλά ποιος μπορεί να απαγορεύσει σε έναν ιδιώτη το πού θα επενδύσει τα χρήματά του; Άλλωστε, μπορεί ο Μαρινάκης να πάρει τη Nova και να μην ασχοληθεί περαιτέρω με το πώς θα λειτουργήσει το κανάλι. Αλλά θεωρώ ότι δεν θα ήταν σωστό να έχει τη Nova κάποιος ιδιοκτήτης ομάδας. Πώς θα είναι η κατάσταση, δηλαδή, τα επόμενα χρόνια αν επιδιώκουμε να πάρουμε συμβόλαιο από τη Nova του Μαρινάκη, το Open του Σαββίδη ή τον ΣΚΑΪ του Αλαφούζου; Θα δημιουργηθεί μια άβολη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τον Παναιτωλικό και το γεγονός ότι δεν είχατε καλή εκκίνηση στο πρωτάθλημα. Υπάρχει στήριξη προς τον προπονητή και τους παίκτες;

"Η στήριξή μας προς τον προπονητή και τους παίκτες είναι απόλυτη. Γνωρίζαμε ότι θα υπάρξουν κάποια προβληματάκια, γιατί φτιάξαμε καινούργια ομάδα. Αλλά δεν μας φοβίζει κάτι, έχουμε υπομονή και θεωρούμε ότι σύντομα θα πετύχουμε τους στόχους μας. Το βασικότερο είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να μπούμε στην 6άδα για να μην παίξουμε play out". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Tρελάθηκε" ο Μαρτίνς! Μπήκε στα αποδυτήρια και τα... έσπασε όλα - "Έτρεμαν" οι παίκτες!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags