Facebook Pixel ΑΕΚ – Λαμία: 2-0
| 2019-09-15 21:13:00

"Καθάρισαν" τα... τρελοκομεία - Επιστροφή με νίκη η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Καθάρισαν" τα... τρελοκομεία - Επιστροφή με νίκη η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Η Ένωση επικράτησε 2-0 της Λαμίας.

ΑΕΚ – Λαμία: 2-0

Σε ένα παιχνίδι, πριν την έναρξη του οποίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος (για την οποία έχει θεσπιστεί ως ημέρα μνήμης η 14η Σεπτεμβρίου), η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 της Λαμίας, με μεγάλους πρωταγωνιστές της τα δύο τρελοκομεία, τον Λιβάγια και τον Βράνιες.

Η ΑΕΚ μπήκε κάπως αγχωμένα στο παιχνίδι κάτι που δεν τη βοήθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες από οργανωμένες ενέργειες. Οι Λαμιώτες είχαν στήσει καλά την αμυντική τους γραμμή και είχαν κλείσει με επιτυχία τους διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη. Έτσι οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί μέσω μακρινών σουτ. Στο 6' η προσπάθεια του Λιβάγια εκτός περιοχής εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Γιακουμάκης βρέθηκε εντός περιοχής, σούταρε με τον Πλιάτσικα να διώχνει σε κόρνερ.

Μετά από δύο διακοπές για έλεγχο του VAR, το παιχνίδι πήγε στη δύναμη κάτι που βοήθησε την ομάδα της Λαμίας να κερδίσει μέτρα και να φτάσει στα καρέ του Μπάρκα. Στο 17' η εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα ήταν καλή, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ είχε καλή τοποθέτηση, ενώ στο 27΄ το μονοκόμματο, δυνατό, γυριστό σουτ του Καραμάνου, ύστερα από κόρνερ, έφυγε άουτ.

Στη συνέχεια η Ένωση αύξησε την πιεσή της για γκολ, με σημείο αναφοράς τον Λιβάγια. Δεν το πέτυχε στο 29' στο σουτ του Λόπες που απέκρουσε ο Βελλίδης, το σημείωσε όμως στο 37' από αυτογκόλ. Ο Κροάτης με ωραία ντρίπλα άδειασε τον Σάλιακα από αριστερά, έκανε το παράλληλο γύρισμα, το οποίο βρήκε στο πόδι του Πλιάτικα που άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το 1-0 έλυσε τα πόδια των κιτρινόμαυρων, οι οποίοι άρχισαν να παίζουν πιο ελεύθερα και χωρίς άγχος. Στο 44' το σουτ του Αλμπάνη βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου, στις καθυστερήσεις όμως ο Βράνιες με προβολή ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια σημείωσε το 2-0, το οποίο για να κατακυρωθεί χρειάστηκε η συμβολή του VAR.

Στο δεύτερο μέρος η Λαμία δεν έδειξε να έχει τις αντοχές και τη δύναμη να βρει τρόπο αντίδρασης, ενώ η ΑΕΚ έριξε ρυθμό στις μηχανές της, ώστε να εξοικονομήσει δυνάμεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι θεατές του παιχνιδιού να μη δούνε πολλές ευκαιρίες, πέρα από το σουτ του Κρίστισιτς στο 49' που απέκρουσε ο Βελλίδης σε κόρνερ και την κεφαλιά του Βράνιες στο 63'.

Για αρκετή ώρα το θέαμα είχε μπει στο... ψυγείο. Έπρεπε να μπει στο παιχνίδι ο Βέρντε για να αφυπνιστούν οι θεατές, οι οποίοι στο 84' είδαν τον Ιταλό να πιάνει σουτάρα και τον Βελλίδη να αποκρούει θεαματικά, ενώ στο 90' είχε άλλη μία καλή στιγμή απέναντι στον Έλληνα γκολκίπερ. Έτσι παρέμεινε το 2-0 ως τελικό σκορ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν χάρμα ιδέσθαι. Από δική του προσωπική ενέργεια προήλθε το 1-0, όπως και το γκολ του Βράνιες. Του αξίζει ο τίτλος του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Νίκος Κωστένογλου δεν υπολόγιζε τους τραυματίες Μάνταλο-Ολιβέιρα, ενώ ο Τσιγκρίνσκι προφυλάχθηκε και δεν συμπεριελήφθη στην αποστολή. Έτσι στην κορυφή της επίθεσης αντί του Πορτογάλου τοποθετήθηκε ο Γιακουμάκης, με τον Λιβάγια να παίζει από πίσω του ως δεκάρι. Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Μπάρκας υπερασπίστηκε την εστία, στην άμυνα δεξί μπακ ήταν ο Μπακάκης, αριστερό ο Λόπες και στόπερ ο Οικονόμου με τον Βράνιες. Στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Σιμόες αγωνίστηκε ο Κρίστιτσιτς. Στα φτερά της επίθεσης έπαιξαν ο Αλμπάνης αριστερά ως αντί-Μάνταλος με τον Ζεράλδες στα δεξιά.

Στο 63' ο Κλωναρίδης πήρε τη θέση του Αλμπάνη και στο 72' ο Βέρντε πέρασε αντί του Ζεράλδες, με τον Κωστένογλου να κλείνει τις αλλαγές του στο 76' ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Γαλανόπουλο αντί του Κρίστισιτς. Οπότε δεν υπήρχαν ιδιαίτερες πινελιές στο κοουτσάρισμα, μιας και το παιχνίδι είχε θετική εξέλιξη για την ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Βράνιες, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς (76' Γαλανόπουλος), Αλμπάνης (63' Κλωναρίδης), Λιβάγια, Ζεράλδες (72' Βέρντε), Γιακουμάκης

Λαμία: Βελλίδης, Αντέντζο, Πλιάτσικας, Βύντρα, Σκαρντοβέλι, Σάλιακας, Δημούτσος (85' Μπουλούλης), Μπεχαράνο (36' Βασιλόγιαννης), Σκόνδρας, Ρόμανιτς (65' Τουράμ), Καραμάνος

Η ΦΑΣΗ Το σουτ του Βέρντε στο 84' που απέκρουσε με φοβερή εκτίναξη ο Βελλίδης.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Στο 13' ο Βράνιες χτυπάει στο πρόσωπο τον Ρόμανιτς. Ο διαιτητής Μανούχος συμβουλεύεται το VAR και δείχνει κίτρινη και φάουλ. Στο 19' ο Ζεράλδες πέφτει στην περιοχή, ο ρέφερι συμβουλεύτηκε το σύστημα και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Βράνιες σκόραρε, αλλά χρειάστηκε και πάλι συμβολή του VAR για να φανεί, ότι δεν ήταν οφσάιντ, καθώς ο βοηθός είχε σηκώσει σημαιάκι.

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), Πάγκαλος (Λασιθίου)

4ος: Γκαμάρης (Αθηνών)

VAR: Τζήλος (Λάρισας)

AVAR: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής)

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ σημείωσε την πρώτη εντός έδρας νίκη και έφτασε τους 6 βαθμούς. Η Λαμία παρέμεινε στους 2.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Δείτε το 1-0 ΕΔΩ

Δείτε το 2-0 ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags