Facebook Pixel ΑΕΚ: Αυτός "καθάρισε" Καρντόσο - Εντολή Τίγρη - "Τρέμει" ο Ολιβέιρα
| 2019-09-17 11:46:00

Αυτός "έφαγε" τον Καρντόσο - Κάνει... ό,τι γουστάρει - Εντολή Μελισσανίδη - "Τρέμει" ο Ολιβέιρα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αυτός "έφαγε" τον Καρντόσο - Κάνει... ό,τι γουστάρει - Εντολή Μελισσανίδη - "Τρέμει" ο Ολιβέιρα!

Έχει "τρελάνει" όλη την ΑΕΚ. Μαγκιά Κωστένογλου. Πέφτει χρήμα...

Στο sportdog τα είχαμε πει από την πρώτη στιγμή που έφυγε ο "βραχνάς" Καρντόσο από τα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Βραχνάς για τους παίκτες κυρίως, οι οποίοι δεν πίστευαν ούτε στη μεθοδολογία, ούτε στη δουλειά, ούτε στις ιδέες, ούτε στις επιλογές του. Και όπως είναι πασίγνωστο, προπονητής που χάνει τα αποδυτήριά του (με οποιονδήποτε τρόπο) δεν μακροημερεύει. Είτε ευθύνεται, είτε όχι στο 100% (ή έστω σε συντριπτικό ποσοστό).

Σημαντικός στη διαμόρφωση αυτού του κλίματος ήταν ο Μάρκο Λιβάγια. Η αντίδρασή του όταν αντικαταστάθηκε στο ματς με την Ξάνθη, αλλά και νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι έντονοι διάλογοι του με τον Καρντόσο έβαλαν το... κερασάκι στην τούρτα που τελικά οδήγησε στην απομάκρυνση του Πορτογάλου, στην έλευση και στη μονιμοποίηση του Κωστένογλου.

Ο "Κωστέ" πιάνοντας τον σφυγμό στα αποδυτήρια, απελευθέρωσε τους παίκτες, πήγε -κοινώς- με τα νερά τους και έτσι, σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε να παρουσιάσει μια ψυχολογικά τελείως αλλαγμένη ομάδα (γιατί προφανώς η διαφορά αυτή ακριβώς ήταν. Δεν μπορεί να γίνουν θαύματα σε επίπεδο τακτικής ή φυσικής κατάστασης. Ακόμη ένα κομμάτι που δείχνει το πόσο πολύ... ξενερωμένοι ήταν οι παίκτες, η διαφορά σε χρόνο dt μεταξύ Καρντόσο και Κωστένογλου στην απόδοση και την εικόνα τους).

Κάτι που αντικατοπτρίζεται και από την εικόνα του Μάρκο Λιβάγια στο γήπεδο. Τελείως απελευθερωμένος, παίζει όπως γουστάρει, όπου γουστάρει και με τον τρόπο όμως που βοηθάει και την ΑΕΚ. Ο ίδιος άλλωστε δεν το έκρυψε, πως ακριβώς αυτή η απελευθέρωση που του πρόσφερε ο Νίκος Κωστένογλου τον έκανε να θέλει την παραμονή του Έλληνα προπονητή στον πάγκο.

Και έτσι, σιγά σιγά, έχοντας εδραιώσει το στάτους του αδιαμφισβήτητου ηγέτη και βαρόμετρου της Ένωσης στο γήπεδο, τίθεται, σιγά σιγά και θέμα αυτό το στάτους να πιστοποιηθεί και σε επίπεδο συμβολαίου. Ο Κροάτης έχει συμβόλαιο ως το 2022, οπότε εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει κάποια πίεση για να ξεκινήσουν συζητήσεις ανανέωσης, ωστόσο από τη στιγμή που "ψιθυρίζεται", τότε προφανώς έχουμε να κάνουμε με μια κίνηση "ανταμοιβής" από την πλευρά της διοίκησης, αναγνώρισης του ηγετικού ρόλου του 26χρονου επιθετικού.

Και κυρίως, προσπάθεια μέσω αυτής της αναγνώρισης να τον κρατήσουν χαρούμενο, ικανοποιημένο, ορεξάτο, όπως χρειάζεται εν ολίγοις για να συνεχίσει να δείχνει την ίδια... λύσσα στο γήπεδο. Υπενθυμίζεται πως το μεγαλύτερο συμβόλαιο αυτήν τη στιγμή είναι του Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος αμείβεται με 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως, περίπου 500.000 ευρώ δηλαδή περισσότερα απ' όσα εισπράττει ο Κροάτης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδιανόητο "έγκλημα" στην ΑΕΚ - Έξαλλος ο Μελισσανίδης, πρέπει να πληρώνει - Χαμός με Χιμένεθ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags