Facebook Pixel Ολυμπιακός: Λύθηκε το μεγάλο μυστήριο: Γι’ αυτό ο Μαρτίνς δεν άλλαξε την 11άδα
| 2019-09-23 11:16:00

Λύθηκε το μεγάλο μυστήριο: Γι’ αυτό ο Μαρτίνς δεν άλλαξε την 11άδα - "Συμφώνησε" με Μαρινάκη!

του Παναγιώτη Νικολάου
Λύθηκε το μεγάλο μυστήριο: Γι’ αυτό ο Μαρτίνς δεν άλλαξε την 11άδα - "Συμφώνησε" με Μαρινάκη!

Τι συνέβη πριν το ντέρμπι, ποιο ήταν το πλάνο. Τα ίδια και πέρσι...

Ολυμπιακός: Δεν θέλει πολύ. Τρίτη να αναγκάζεις την ποδοσφαιρική Ευρώπη να υποκλιθεί και Κυριακή να ψάχνεις να βρεις πού ξέχασες τα... εξάταπα πριν μπεις στο γήπεδο. Κάπως έτσι, roller coaster σε διάστημα λίγων ημερών, η εικόνα του Ολυμπιακού την περασμένη εβδομάδα.

Μεσοβδόμαδα να εντυπωσιάζει με την Τότεναμ, χθες να ξεχνάει να παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό. Προφανείς οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούνται, εννοείται πως έχουν βάση και συνίστανται στο ψυχολογικό και σωματικό "άδεισαμα" των παικτών του Ολυμπιακού μετά την υπερπροσπάθεια στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και κριτική ως προς την επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς να παρατάξει ακριβώς την ίδια ενδεκάδα στα δύο παιχνίδια.

Ο Πορτογάλος το έκανε θέλοντας να αναδείξει πως για τον ίδιο, τα δύο παιχνίδια έχουν ακριβώς την ίδια βαρύτητα. Δεν θέλησε σε καμία περίπτωση να περάσει στα αποδυτήρια μια λογική εφησυχασμού, ή οτιδήποτε που θα μπορούσε να ερμηνευτεί πως δεν παρατάσσει τα καλύτερα δυνατά όπλα που έχει στη διάθεση του.

Επιχείρημα που προφανώς καταρρίπτεται από το βάθος του πάγκου και των επιλογών των "ερυθρόλευκων", στο μυαλό του όμως ο προπονητής είχε κάτι τελείως διαφορετικό, θέλοντας να "δικαιώσει" και τη μεσοβδόμαδη επίσκεψη του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού στο προπονητικό κέντρο, με την οποία ξεκαθάρισε άμεσα πως προτεραιότητα ήταν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, υπενθυμίζοντας πως βασικός φετινός στόχος είναι η επιστροφή στην εγχώρια κορυφή.

Αυτό λοιπόν είχε κατά νου ο Πέδρο Μαρτίνς, προσέγγιση που όμως δεν του βγήκε, με την ομάδα του να παίζει σε όλο το δεύτερο ημίχρονο δίνοντας μπάλα και γήπεδο στον Παναθηναϊκό, περιμένοντας την όσο το δυνατόν λιγότερη καταπόνηση και ευκαιρίες να βρεθεί ένα δεύτερο γκολ στην κόντρα.

Αυτός ήταν ο θεωρητικός σχεδιασμός, δεν απέδωσε όμως σε κανένα σημείο του δεύτερου μέρους, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει από νωρίς στο παιχνίδι με τον χρόνο, να μην κυνηγάει ουσιαστικά κάτι στην επίθεση, να κάνει πολλά ατομικά λάθη στην άμυνα (τόσα όσα δεν είχε κάνει σε όλα τα φετινά του ματς) και τελικά να τα πληρώνει όλα με την ισοφάριση και την παρθενική φετινή απώλεια βαθμών.

Απλώς, να υπενθυμίσουμε πως στο προηγούμενο παιχνίδι του, ο Ολυμπιακός είχε παραταχθεί με πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα του (και "ξέσπασε" μετατρέποντας το 1-0 σε 5-0 επί του Βόλου στο τελευταίο εικοσάλεπτο), ενώ αμέσως νωρίτερα, στη Λάρισα (μετά τον Κράσνονταρ δηλαδή) ο κόουτς είχε κάνει μόλις δύο αλλαγές.

Γενικότερα, αν θυμηθούμε και το περυσινό ξεκίνημα στη σεζόν, ο Πορτογάλος θέλει να ξεκινάει έχοντας βρει ένα σχήμα και επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή ομοιογένεια. Κάτι που και πέρυσι έκανε και όταν -σε αντίστοιχο σημείο περίπου- φάνηκε να "μπουκώνει" η ενδεκάδα του, άνοιξε το rotation. Συνεπώς, ακόμη και βάσει... παράδοσης, το ίδιο θα πρέπει να περιμένει κανείς, άμεσα, να κάνει ο κόουτς και φέτος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξαλλοι στον Ολυμπιακό μετά το ντέρμπι - Τρομερές "καταγγελίες" - Σε ποιον "την έπεσαν"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags