Facebook Pixel ΑΕΚ: "Τελειώνει" τον Ιανουάριο ο Ζεράλδες με απόφαση Κωστένογλου
| 2019-09-24 17:55:00

Βόμβα: "Τέλος" από την ΑΕΚ κορυφαίο όνομα - Φεύγει τον Γενάρη - Απόφαση Κωστένογλου!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Βόμβα: "Τέλος" από την ΑΕΚ κορυφαίο όνομα - Φεύγει τον Γενάρη - Απόφαση Κωστένογλου!

Έχει βουίξει η πιάτσα. Μετράει μέρες. "Καυτό" παρασκήνιο.

ΑΕΚ: Δεν είναι τωρινό το θέμα του Φρανσίσκο Ζεράλδες. Ο Πορτογάλος αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Μιγκέλ Καρντόσο. Υπό διαφορετικές συνθήκες, υπό οποιεσδήποτε διαφορετικές συνθήκες, δεν θα έρχονταν στην Ένωση. Ούτε και η ΑΕΚ θα έμπαινε στη διαδικασία να τον αποκτήσει, να αποκτήσει οποιοδήποτε παίκτη δανεικό χωρίς τη δυνατότητα να μπορέσει, να έχει έστω την επιλογή, για να τον κρατήσει μόνιμα στο ρόστερ της. Το deal άλλωστε που έφερε τον Ζεράλδες στην Ενωση είναι ακριβώς αυτό: δανεισμός χωρίς option αγοράς από τη Σπόρτινγκ.

Ο 24χρονος μέσος δεν έθελξε ενόσω στα ηνία της Ενωσης βρίσκονταν ο συμπατριώτης του. Δεν έβγαινε μεν από την ενδεκάδα, ωστόσο η αλήθεια είναι πως στα περισσότερα ματς, αναρωτιόσουν και γιατί βρίσκονταν, αλλά και γιατί έμενε σε αυτήν. Μοιραία, όταν έφυγε ο Καρντόσο, πολλοί αναρωτήθηκαν τι θα γίνονταν με την περίπτωσή του. Επαναλαμβάνουμε: αν δεν υπήρχε ο Πορτογάλος προπονητής, ποτέ δεν θα έρχονταν στον Δικέφαλο. Και, ειδικά από τη στιγμή που οι "κιτρινόμαυροι" έμειναν και εκτός ομίλων Γιουρόπα Λιγκ, ξαφνικά, με την έλευση του Κωστένογλου και την ενεργοποίηση των πάντων, η Ένωση αποκτούσε πολλές επιλογές στο μεσοεπιθετικό της κομμάτι. Οπότε, ο Ζεράλδες, ούτε και αγωνιστικά ήταν απαραίτητος. Κάθε άλλο.

Δεδομένα οι Κιτρινόμαυροι έψαξαν στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου αν μπορούσε να τερματιστεί πρόωρα ο δανεισμός του. Ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα. Ισα ίσα. Δεν γίνονταν όμως, τα περιθώρια ήταν στενά -και το κυριότερο- ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θα βρίσκονταν στον αέρα (ακόμη περισσότερο, όπως νόμιζε τουλάχιστον από το να παραμείνει στον Δικέφαλο). Πλέον, με τον ίδιο να αποτελεί εμφανώς παραφωνία στο… οτιδήποτε προκύπτει επί εποχής Κωστένογλου στην Ενωση, είναι κοινό μυστικό εντός του club πως στην προσεχή μεταγραφική περίοδο οι δρόμοι των δύο πλευρών θα χωρίσουν, με την Ένωση -όπως καταγράφεται και σε σημερινά ρεπορτάζ- να επιδιώκει (και να πετυχαίνει, δεν θα είναι δύσκολο) τον τερματισμό του δανεισμού του Ζεράλδες από τη Σπόρτινγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρεπορτάζ-βόμβα: Ποιος προπονητής top ομάδας δεν βγάζει την 11αδα - Αυτός του δίνει... χαρτάκι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags