Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Δεν υπάρχει αυτή η πρόταση - Παίρνουν τον... Μουρίνιο!
| 2019-09-26 11:49:00

"Μυστήρια" πράγματα στην Τούμπα - Δεν υπάρχει αυτή η πρόταση - Παίρνουν τον... Μουρίνιο!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Μυστήρια" πράγματα στην Τούμπα - Δεν υπάρχει αυτή η πρόταση - Παίρνουν τον... Μουρίνιο!

Ποιος Φερέιρα τώρα; Κυριακή κοντή γιορτή...

ΠΑΟΚ: Ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολύ περίεργη ιστορία, το ξεκαθαρίσαμε με χθεσινό μας ρεπορτάζ. Ότι προφανώς παραμένει τέτοια, είναι σαφές αν κρίνει κανείς τα γεγονότα(;) που συνεχίζουν να δημιουργούνται γύρω από το φλερτ της Σπόρτινγκ με τον Αμπέλ Φερέιρα.

Χθες λοιπόν, την ώρα που ύστερα από σύσκεψη που είχε ο Ιβάν Σαββίδης με τον Πορτογάλο τεχνικό και σύμφωνα με τη διαρροή του ΠΑΟΚ ξεκαθαρίστηκε από τον ιδιοκτήτη των πρωταθλητών πως δεν πρόκειται να συναινέσει στην αποχώρησή του, η πλευρά του Αμπέλ Φερέιρα, μέσω επαφών της τόσο στην Πορτογαλία όσο και στην Ελλάδα, διέδιδε αφενός πως ο 41χρονος προπονητής είναι απολύτως ικανοποιημένος με τις συνθήκες που υπάρχουν στην Τούμπα και πιστός στο πλάνο που έχει εκπονηθεί και από την άλλη πως οι "ασπρόμαυροι" αρνήθηκαν δεύτερη πρόταση της Σπόρτινγκ, ύψους 4 εκατ. ευρώ!

Τη συγκεκριμένη διαρροή τη φιλοξένησε μόνο ένα ειδησεογραφικό site στην Πορτογαλία, με τα υπόλοιπα -τουλάχιστον βάσει των όσων κάνουν ρεπορτάζ Σπόρτινγκ- να τη λοιδωρούν. Ο λόγος; Επειδή γνωρίζουν άπαντες την οικονομική δυνατότητα της Σπόρτινγκ. Τα είπαμε και χθες, δεν υπάρχει καμία διάθεση να προσφέρουν επταψήφιο ποσό για αγορά προπονητή, ενώ ταβάνι μισθολογικό είναι το 1 εκατ. ευρώ.

Πώς τώρα, από  μια πρόταση η οποία όντως έγινε και ήταν πολύ, πολύ χαμηλή (αρκετά κάτω του εκατομμυρίου), η Σπόρτινγκ σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών και ενώ δεν έχει αλλάξει τίποτα στα οικονομικά ή στις προθέσεις της (βάσει του αξιόπιστου ρεπορτάζ στην Πορτογαλία και όχι των διαφόρων παπάτζων που κυκλοφορούν) έφτασε να προσφέρει 4 εκατ. ευρώ, είναι πραγματικά μυστήριο.

Η σκοπιμότητα μιας τέτοιας διαρροής βέβαια είναι προφανής, παρότι άγνωστο αν εξυπηρετείται με κάτι τόσο χονδροειδές. Και γίνεται τέτοιο και από την πλευρά του Δικεφάλου. Δηλαδή, ανεξαρτήτως των όσων έχουν προκύψει το τελευταίο 48ώρο και υποδηλώνουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης μεταξύ ΠΑΟΚ και Αμπέλ Φερέιρα (κόντρα φυσικά σε ό,τι ίσχυε πριν από τη Δευτέρα και το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ), οι "ασπρόμαυροι", οι οποίοι βρίσκονται με τη θηλιά του Financial Fair Play στο λαιμό, θα είχαν πρόταση 4 εκατ. ευρώ για να πουλήσουν έναν προπονητή, υπερκαλύπτοντας έτσι το κόστος της προ τριμήνου αγοράς του και βγάζοντας και κέρδος σε αυτό το διάστημα, θα ήξεραν πως ο Πορτογάλος θέλει να πάει στην ομάδα που καταθέτει την πρόταση (διαφορετικά, προφανώς δεν θα γίνονταν καμία πρόταση...) και παρά ταύτα, θα την απέρριπταν;

Δεν ακούγεται ομολογουμένως και πολύ λογικό. Σε κάθε περίπτωση, θα φανεί. Αφενός από την επιλογή που θα κάνει η Σπόρτινγκ για τον προπονητή της, εφόσον θεωρούμε βάσει των όσων διέρρευσαν Δικέφαλος και Αμπέλ Φερέιρα από χθες, πως το θέμα μετακόμισης του Πορτογάλου στη Σπόρτινγκ, έχει τελειώσει. Κι αυτό γιατί με 4 εκατ. ευρώ τα "λιοντάρια" μπορούν να κλείσουν και τον… Μουρίνιο αν θέλουν.

Και αφετέρου, αν τελικά δεν έχει κλείσει το θέμα Φερέιρα, όπως λέγαμε και χθες, Κυριακή (δηλαδή το ντέρμπι με την ΑΕΚ), κοντή γιορτή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα... κάγκελα ο Φερέιρα πριν την ΑΕΚ - Τον "τρέλανε" Έλληνας άσος - Αυτόν βάζει στη θέση του!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags