Facebook Pixel Ολυμπιακός - Λαμία: Νίκησαν 2-0 οι Πειραιώτες, έτοιμοι για Ερυθρό Αστέρα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-09-28 21:20:00

Αυτός ήταν Ολυμπιακός! "Καθάρισε" τη Λαμία και… γκαζώνει για Ερυθρό Αστέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Αυτός ήταν Ολυμπιακός! "Καθάρισε" τη Λαμία και… γκαζώνει για Ερυθρό Αστέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκησαν 2-0 οι Πειραιώτες με "σφραγίδα" Σουντανί, Ελ Αραμπί!

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του την κακή εμφάνιση του ΟΑΚΑ και την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας της αξιόμαχης Λαμίας με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» χάρη σε γκολ των Χιλάλ Σουντανί και Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Οι Ερυθρόλευκοι πάτησαν στην κορυφή με 13 βαθμούς και περιμένουν το αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για να μάθουν αν θα παραμείνουν μόνοι πρώτοι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκούρασε αρκετούς βασικούς (Τσιμίκας, Μεριά, Μπουχαλάκης, Γκερέρο, Μασούρας, έγιναν αλλαγή οι Βαλμπουενά, Ποντένσε, Σεμέδο), με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει φρέσκος στο Βελιγράδι για το μεγάλο ματς της Τρίτης με τον Ερυθρό Αστέρα. Έκανε ντεμπούτο και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις ο Λοβέρα.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κλείσει τη Λαμία στα καρέ της από την αρχή της αναμέτρησης, εφαρμόζοντας πρέσινγκ ψηλά. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες σημειώθηκε στο 9’, όταν ο Ποντένσε βρήκε τον Σουντανί, ο οποίος σούταρε πάνω στον Βελλίδη από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής. Στο 13’ ο Βύντρα έβαλε σωτήρια προβολή γλιτώνοντας τη Λαμία σε κοντινό πλασέ του Κούτρη, ενώ στο 17’ ο Ελ Αραμπί γύρισε ωραία το σώμα του, αλλά σούταρε λίγο άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Ο Σουντανί είχε δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως στο 26’ νικήθηκε από τον Βελλίδη και στο 27’ η κεφαλιά του από το ύψος του πέναλτι έφυγε λίγο άουτ. Μετά από αυτό το ξέσπασμα του Ολυμπιακού, η Λαμία «πάγωσε» τον ρυθμό, ισορροπώντας το παιχνίδι και δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Εξαίρεση αποτέλεσε ένα σουτ του Γκιλιέρμε από καλή θέση, που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Η Λαμία απείλησε δύο φορές στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, όμως βρήκε τον Σα σε ετοιμότητα. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Καραμάνου στο 48’ και στο 50’ βγήκε εγκαίρως από την εστία του και απομάκρυνε προτού ο Ρόμανιτς γίνει απειλητικός.

Η φάση του 50’ λειτούργησε ως… ξυπνητήρι για τους Πειραιώτες, οι οποίοι ανέβασαν ρυθμό και ενέτειναν την πίεσή τους για ένα γκολ. Στο 51’ ο Ελ Αραμπί σκόραρε, όμως το τέρμα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, ενώ στο 56’ ο Βελλίδης μπλόκαρε σουτ του Κούτρη από πλάγια θέση.

Το γκολ που έψαχνε ο Ολυμπιακός ήρθε στο 61’. Οι Ερυθρόλευκοι συνεργάστηκαν άψογα, με τον Βαλμπουενά να βρίσκει τον Ποντένσε με ωραία κάθετη πάσα. Αυτός γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι για τον Ελ Αραμπί, που «έστρωσε» στον Σουντανί και ο Αλγερινός σκόραρε με δεξί πλασέ στην κίνηση.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς «κλείδωσε» τη νίκη στο 70’, με τον Ελ Αραμπί να μετατρέπεται από πασέρ σε σκόρερ. Από ωραία σέντρα του Κούτρη, ο Μαροκινός έκανε την κοντινή προβολή και νίκησε τον Βελλίδη για το 2-0.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, αφού η Λαμία δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε την ευκαιρία στον Μάξι Λοβέρα να κάνει ντεμπούτο και ο Αργεντινός έδειξε δείγματα του ταλέντου του και της εξαιρετικής τεχνικής του κατάρτισης. Στο 88’ προφυλάχθηκε ο Σεμέδο, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να παίρνει συμμετοχή μετά από πολύ καιρό.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Χιλάλ Σουντανί ήταν μέσα σε όλες τις επικίνδυνες φάσεις που δημιούργησε ο Ολυμπιακός. Δεν βρήκε δίχτυα σε τρεις τελικές στο πρώτο μέρος, όμως τα κατάφερε με την τέταρτη, ανοίγοντας το σκορ για τους Πειραιώτες.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σα, με τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα και Κούτρη στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Καμαρά και Γκιλιέρμε, ενώ οι Βαλμπουενά, Ποντένσε και Σουντανί αποτέλεσαν την τριάδα πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Με 3-5-2 κατέβασε τη Λαμία ο Σωτρήρης Αντωνίου. Τερματοφύλακας ο Βελλίδης, με τριάδα στην άμυνα τους Βύντρα, Πλιάτσικα και Αντέτζο, δεξί μπακ-χαφ τον Σάλιακα και αριστερό τον Βάντερσον. Στον άξονα αγωνίστηκε οι Σκόνδρας, Δημούτσος και Μπεχαράνο, ενώ οι Ρόμανιτς και Καραμάνος συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Η ΦΑΣΗ: Το πολύ ωραίο σε δημιουργία πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο 61’ ουσιαστικά… τελείωσε και το ματς, αφού η Λαμία δεν έβγαλε αντίδραση στη συνέχεια.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέντο (88’ Παπαδόπουλος), Μπα, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε (78’ Μπενζιά), Βαλμπουενά (63’ Λοβέρα), Σουντανί, Ελ Αραμπί

ΛΑΜΙΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Αντέτζο, Πλιάτσικας (43’ Τζανετόπουλος), Καραμάνος, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (75’ Μπουλούλης), Δημούτσος, Σκόνδρας, Βύντρα, Βάντερσον, Σάλιακας (60’ Τουράμ)

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Το 1-0 του Σουντανί

Το 2-0 του Ελ Αραμπί

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags