Facebook Pixel Πανιώνιος – Παναθηναϊκός:Πρώτη νίκη για τους Πράσινους, 1-0 με γκολ του Ζαχίντ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-09-29 19:10:00

Επιτέλους θύμισε Παναθηναϊκό! Σεφτέ στις νίκες με μεγάλο διπλό στη Νέα Σμύρνη (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Επιτέλους θύμισε Παναθηναϊκό! Σεφτέ στις νίκες με μεγάλο διπλό στη Νέα Σμύρνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο με γκολάρα του Ζαχίντ!

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός: Χρειάστηκε πέντε αγωνιστικές για να τα καταφέρει, αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του φετινή νίκη φεύγοντας με το τρίποντο από τη Νέα Σμύρνη (1-0) χάρη σε γκολ του Γκαγιάς Ζαχίντ στο 20’.

Οι Πράσινοι επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους άνοδο, μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό,  πραγματοποίησαν την καλύτερή τους φετινή εμφάνιση και έκαναν σεφτε στις νίκες, φτάνοντας στους 5 βαθμούς και αφήνοντας τον Πανιώνιο στους -2.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο ορεξάτος Γκαγιάς Ζαχίντ, με τον Γιοάν Μολό να πραγματοποεί επίσης την καλύτερη εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Πράσινοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 5’, όταν ο Ινσούα πέρασε… όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, όμως ο Κότνικ είχε καλή τοποθέτηση και μπλόκαρε. Ο Πανιώνιος έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στην επίθεση με δύο στημένες φάσεις. Ο Διούδης μπλόκαρε την κοντινή προβολή του Μανιάτη στο 13’ και στο 15 ο Αραμπούλι αστόχησε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε μπροστά στο 20’ με τον πιο δραστήριο παίκτη του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ζαχίντ ξεκίνησε τη φάση πασάροντας στον Μολό και στη συνέχεια έκανε κίνηση προς την αντίπαλη περιοχή. Ο Μολό βρήκε το Νορβηγό άσο στα όρια της μεγάλης περιοχής και αυτός γύρισε το σώμα του και με πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Κότνικ για το 1-0!

Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε χαμηλός, με τον Παναθηναϊκό να διαχειρίζεται το προβάδισμά του χωρίς πρόβλημα. Ουσιαστικά οι Πράσινοι απειλήθηκαν μόνο με ένα καλό μακρινό σουτ του Μαξίμοβιτς που έφυγε λίγο άουτ. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 45’. Σε μια φάση πανομοιότυπη με το γκολ, ο Μολό κράτησε την μπάλα στα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ινσούα και αυτός σούταρε δυνατά με το αριστερό, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι!

Ακόμα πιο επιθετικά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός, που είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ στα πρώτα λεπτά. Στο 46’ ο Κότνικ νίκησε τον Περέα σε τετ α τετ από πλάγια θέση, ενώ στο 47’ στάθηκε τυχερός, αφού είδε την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και εν συνεχεία στην πλάτη του και να μην καταλήγει στα δίχτυα μετά από συρτό σουτ του Μπουζούκη. Στο 51’ ο Κότνικ χρειάστηκε να επέμβει ξανά, κάνοντας πολύ μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Ζαχίντ από το ύψος του πέναλτι.

Παρά τις προσπάθειές τους, οι παίκτες του Πανιωνίου δεν είχαν την απαραίτητη φαντασία στο παιχνίδι τους για να διασπάσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού. Απείλησαν με μια στημένη φάση στο 69’, όταν ο Μιλόγεβιτς εκτέλεσε φάουλ με εξαιρετικό τρόπο, αλλά κανείς «κυανέρυθρος» δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας, ενώ στο 72’ ο Πούγγουρας έδιωξε σωτήρια προ του Τσιλούλη σε γύρισμα του Καμαρά.

Ο Ζαχίντ έφτασε κοντά στο γκολ σε διπλή ευκαιρία στο 77’ και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός «πάγωσε» τον ρυθμό. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη δεν απειλήθηκαν και κράτησαν τη νίκη μέχρι το φινάλε.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γκαγιάς Ζαχίντ έδωσε απαντήσεις για την κριτική που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα. Παίζοντας σε ελεύθερο ρόλο ο Νορβηγός είχε τρομερά κέφια, έβαλε ένα φανταστικό γκολ και θα μπορούσε να  έχει πετύχει κι άλλα, εάν δεν… κατέβαζε ρολά ο Κότνικ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Νίκκι Παπαβασιλείου κατέβασε τον Πανιώνιο με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Κότνικ, δίδυμο στόπερ οι Ευαγγέλου και Σταυρόπουλος, δεξί μπακ ο Ρέντζας και αριστερό ο Σαραμαντάς. Κόρμπος και Μανιάτης αποτέλεσαν το δίδυμο του άξονα, έχοντας μπροστά τους τον Άρτσε. Στα αριστερά κινήθηκε ο Μαξίμοβιτς, στα δεξιά ο Τσιλούλης και στην κορυφή της επίθεσης ο Αραμπούλι.

Τον ίσιο σχηματισμό (4-2-3-1) εφάρμοσε και ο Γιώργος Δώνης για τον Παναθηναϊκό. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Διούδης, με τετράδα στην άμυνα τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας και Ινσούα, από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο έπαιξαν οι Κουρμπέλης και Δώνης, με τον Μπουζούκη δεξιά και τον Μολό αριστερά, ενώ ο Ζαχίντ κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Περέα.

Η ΦΑΣΗ: Το καταπληκτικό γκολ του Ζαχίντ στο 20’ «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Πανιωνίου και έβαλε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Στη φάση που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη στην αναμέτρηση, ο Ευαγγέλου προκάλεσε αντιδράσεις με την απόφασή του να δείξει κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα στο 38’ για εκτός φάσης χτύπυμα του Μανιάτη στον Περέα.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Το γκολ του Ζαχίντ

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (4-2-3-1): Κότνικ, Ρέντζας (85’ Παπανικολάου), Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Σαραμαντάς, Μανιάτης (57’ Καμαρά), Κόρμπος, Τσιλούλης, Άρτσε (66’ Μιλόγεβιτς), Μαξίμοβιτς, Αραμπούλι.

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (88’ Χατζηθεοδωρίδης), Ζαχίντ, Μολό (71’ Μπεκ), Περέα (67’ Κολοβός).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags