Facebook Pixel Ολυμπιακός: Έχει ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια - Τι τον "τελειώνετε";
| 2019-10-04 11:37:00

Έχει ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια - Τι τον "θάβετε"; - Δεν είναι... εξωγήινος ο Μαρτίνς - Τρελό ρίσκο

του Παναγιώτη Νικολάου
Έχει ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια - Τι τον "θάβετε"; - Δεν είναι... εξωγήινος ο Μαρτίνς - Τρελό ρίσκο

Χοντρό πρόβλημα στο λιμάνι. Γιατί "έσκασε" και ποιον... σαμποτάρει;

Ολυμπιακός: Παράπονο δεν μπορεί να έχει κανείς από τον Γιασίν Μεριά. Ο Τυνήσιος στόπερ εδώ και δύο (και κάτι περισσότερο) χρόνια παίζει ασταμάτητα. Φέτος μόνο δεν έκανε καν διακοπές, αφού μετά την ολοκλήρωση της περυσινής σεζόν, εντάχθηκε στην προετοιμασία της εθνικής του ομάδας για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, σε αυτό έφτασε να παίξει μέχρι το τελευταίο σαββατοκύριακο της διοργάνωσης και "καπάκι" όχι απλώς εντάχθηκε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, αλλά... μπήκε και έπαιξε!

Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη o παίκτης, από τις 7 Ιουνίου, σε λιγότερο δηλαδή από τέσσερις μήνες έχει ήδη αγωνιστεί σε 22 ματς! Περισσότερα δηλαδή από πέντε σε κάθε μήνα, επίδοση που για τα δεδομένα της εποχής ξεπερνάει τα οποιαδήποτε ανθρώπινα όρια.

Και σίγουρα, απολύτως αναμενόμενα, νομοτελειακά θα έφερνε στον (όποιον) ποδοσφαιριστή προβλήματα. Προβλήματα σωματικά, προβλήματα κούρασης, προβλήματα πνευματικά.

Εννοείται πως στον Ολυμπιακό το περίμεναν. Εννοείται πως ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι... εξωγήινος, ή κάποιος άλλο από το τεχνικό επιτελείο των "ερυθρόλευκων". Υπήρχε η πρόθεση εδώ και καιρό ο Τυνήσιος να "χαλάρωνε" κάπως το αγωνιστικό του φορτίο. Έλα όμως που οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν. 

Η παρατεταμένη, σοβαρή ασθένεια του Παπ Αμπού Σισέ, οι άγουροι ακόμη Ουσεϊνού Μπα και (περισσότερο) Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, αλλά και ο πρακτικά παροπλισμένος Αβραάμ Παπαδόπουλος, δεν έχουν -ο καθένας για διάφορους λόγου- τη δυνατότητα να μπουν στα παπούτσια ακόμη και του εξαντλημένου (σωματικά και πνευματικά) Τυνησίου.

Αποτέλεσμα; Ο Γιασίν Μεριά εξακολουθεί να κινείται στα κόκκινα, στα όρια των ανθρώπινων δυνατότητων και φυσικά αυτό να φαίνεται και στο γήπεδο, με τον διεθνή στόπερ να απέχει αρκετά στις τελευταίες του εμφανίσεις από τα στάνταρ που τον καθιέρωσαν στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. 

Αποκορύφωμα η εμφάνιση του στο Βελιγράδι, όπου ουσιαστικά ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα των "ερυθρόλευκων", συμπαρασύροντας και τον -επίσης σε κάμψη- Ρούμπεν Σεμέδο.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο για τον κόουτς, ο οποίος και πλέον δεν κερδίζει από την επιμονή στη χρησιμοποίηση του Τυνήσιου και παρότι δεν έχει -για τον ίδιο- ισάξιες εναλλακτικές είναι υποχρεωμένος να τις εμπιστευτεί. Αν ο Παπ Αμπού Σισέ ήταν καλά, τότε το πρόβλημα θα ήταν σαφώς μικρότερο, όμως πλέον, με τον Αφρικανό και καιρό εκτός έδρας και άγνωστο πότε και πως θα επιστρέψει, ο Πορτογάλος προπονητής επιλογή άλλη δεν έχει από το να δώσει ευκαιρίες και εμπιστοσύνη στους υπόλοιπους στόπερ του ρόστερ του. Διαφορετικά, είναι σαφές πλέον από την εικόνα του Τυνήσιου, πως αργά ή γρήγορα θα "υποχρεωθεί" να το κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Χουνέρι" Μαρινάκη στον ΠΑΟ - Του "κλέβει" μέσα από τα χέρια Έλληνα άσο - Θα γίνει χαμός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags