Facebook Pixel ΑΕΛ - ΑΕΚ: 0-0
| 2019-10-05 21:25:00

Ξύλο και καράτε - Τα είΧε όλα εκτός από γκολ το ΑΕΛ-ΑΕΚ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ξύλο και καράτε - Τα είΧε όλα εκτός από γκολ το ΑΕΛ-ΑΕΚ

Λευκή ισοπαλία στη Λάρισα με φωνές για πέναλτι και αποβολές.

ΑΕΛ - ΑΕΚ: 0-0

Ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχτηκαν ΑΕΛ και ΑΕΚ ύστερα από ένα παιχνίδι με σκληρές μονομαχίες, κάρτες και παράπονα για τη διαιτησία. Το παιχνίδι είχε δύο όψεις, καθώς στο πρώτο ημίχρονο δεν είδαμε φάσεις, ενώ στο δεύτερο το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Ο κακός αγωνιστικός χώρος και οι δυνατές μονομαχίες δεν βοήθησαν στο να αναπτυχθεί θέαμα με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να επικεντρωθεί στον διαιτητή που μοίραζε δεξιά και αριστερά τις κάρτες σαν καραμέλες, προκειμένου να μη χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεδομένων των όσων ανακοινώσεων έχουν προηγηθεί του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να βγάλουν έστω μία οργανωμένη ευκαιρία και το μόνο αξιόλογο που έχει καταγράψει ο παρατηρητής είναι η συνεργασία του Λιβάγια με τον Ολιβέιρα προς το τέλος του 45λεπτου, με τον Πορτογάλο να υποδέχεται τη μπάλα σε λάθος χρόνο και να χάνει την ευκαιρία να απειλήσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε, με το παιχνίδι να αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον και τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να χάνουν τη μία μετά την άλλη. Στο 57' η προσπάθεια του Λιβάγια σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΛ απάντησε χάνοντας μία απίθανη φάση, με τον Μπράλιτς να ανακόπτεται πάνω στη γραμμή από τον Σιμόες. Στο 61' ο Μπάρκας έκανε λάθος έξοδο, ο Ουάρντα του πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Τσιγκρίνσκι έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ πριν ο Ντάουντα σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 64' ο Μιχαήλ στο δεύτερο δοκάρι έκανε κάκιστο πλασέ ύστερα από κόρνερ, παρότι ήταν μόνος του και στο 67' ο Ουάρντα βγήκε τετ α τετ από πλάγια θέση αριστερά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, αφού ο τερματοφύλακας της Ένωσης είχε κλείσει το οπτικό του πεδίο. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ανήκει στην ΑΕΚ, με τον Μάνταλο και τον Λιβάγια να χάνουν μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Μόρας έδιωξε πάνω στη γραμμήμ στο 83'.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Τσιγκρίνσκι έσωσε την ΑΕΚ με τις επεμβάσεις του. Του αξίζει ο τίτλος του MVP, όπως και του Μόρα που έσωσε την ΑΕΛ στο τέλος του παιχνιδιού.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με τον Νέλσον Ολιβέιρα να επιστρέφει στην 11άδα παρέταξε την ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου. Ο Πορτογάλος πήγε στην κορυφή, με τον Λιβάγια να αγωνίζεται ως περιφερειακός επιθετικός. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μπάρκας, ενώ στην τριάδα των στόπερ είχαμε μία αλλαγή θέσης. Ο Μπακάκης έπαιξε δεξί στόπερ και ο Βράνιες αριστερό με τον Τσιγκρίνσκι να τοποθετείται στη μέση της άμυνας. Τις πλευρές κάλυψαν ο Παουλίνιο με τον Χουλτ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Δίπλα στον Γαλανόπουλο επέστρεψε ο Σιμόες και ο Μάνταλος είχε μπροστά τους ρόλο δεκαριού.

Στο δεύτερο μέρος ο Κωστένογλου έριξε στο ματς τον Ντέλετιτς αντί του Ολιβέιρα που δεν είχε καλή απόδοση. Ο Σέρβος έπαιξε ως δεύτερος με τον Λιβάγια να περνά μπροστά. Ο τραυματισμός του Μπακάκη οδήγησε στην είσοδο του Ζεράλδες. Ο Παουλίνιο μεταφέρθηκε στα στόπερ, ο Ντέλετιτς μετακίνηθηκε δεξιά και ο Πορτογάλος πέρασε πίσω από τον Λιβάγια. Στο τέλος ο προπονητής της ΑΕΚ θωράκισε τα μετόπισθεν περνώντας αντί του Μάνταλου τον Οικονόμου.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (90'+1' Χαλκιαδάκης), Ντάουντα (72' Νούνιτς), Μόρας, Σετζέροβιτς, Μπέρτος, Κάτσε (85' Φατιόν), Μπράλιτς, Στάνκοβιτς

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (73' Ζεράλδες), Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (84' Οικονόμου), Λιβάγια, Ολιβέιρα (46' Ντέλετιτς)

Η ΦΑΣΗ Η ευκαιρία της ΑΕΛ στο 61'. Ύστερα από βαθιά μπαλιά, ο Ουάρντα πήρε την κεφαλιά από τον Μπάρκα που έκανε κακή έξοδο, ο Τσιγκρίνσκι όμως επενέβη σωτήρια πριν ο Ντάουντα σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Παράπονα από τον διαιτητή Κουμπαράκη είχαν και οι δύο ομάδες.  «Στη φάση του 14’ ο Κουμπαράκης τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Κάτσε για εκτός φάσης χτύπημα στον Σιμόες, που θα έπρεπε να τιμωρηθεί με κόκκινη, όμως ο διαιτητής δεν κλήθηκε καν από το VAR να δει το ριπλέι!», ανέφερε σε tweet της η Ένωση. Η ΑΕΛ φωνάζει για τα φάουλ του Βράνιες και ζήτησε την αποβολή του, ενώ διαμαρτύρεται για πέναλτι στον Ντάουντα στη φάση του 61'.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς με την ΑΕΛ να έχει 8 βαθμούς και την ΑΕΚ 11. Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έχουμε λευκή ισοπαλία στα συγκεκριμένα ματς στη Λάρισα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags